Marmaris'te İçmeler-Turunç yolu bir ay trafiğe kapalı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar dahilinde Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 262 milyon 980 bin TL tutarındaki proje için başlatılan çalışmalar sebebi ile 4 Aralık'ta İçmeler-Turunç yolu 30 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME ekiplerinin bölgeye gelerek yol tabela ve işaretlerini koymasının ardından yol güzergahı Asparan yolundan ya da Datça yolu üzerinden gidilerek ulaşım sağlanacağı belirtildi.
2 Aralık’ta yolun kapatılacağını sosyal medya üzerinden duyuran Muğla Büyükşehir belediyesinin yol kapatma kararı sonrası vatandaşlar alternatif güzergahların da paylaşılmasını isterken, sosyal medya kullanmayan vatandaşlar mahalle muhtarları kanalı ile duyuru yapılmasını istediler.
Yaklaşık bir asırlık su sorunun çözümü için hayata geçirilen proje ile birlikte 53 bin metre içme suyu hattı ile birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, 1 terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak. 53 Bin Metre uzunluğunda ki içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN