Atlayış Haberleri

Atlayış Haberleri

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Köpeğiyle yamaç paraşütü atlayışı yaptı

Fethiye’de gerçekleştirilen 23. Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye’ye gelen pilot Yasin Oflaz, “Badem” isimli köpeğiyle Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğindeki pistinden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi.

Kayıp Kanadalı'yı Jandarma oteline götürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle tekli atlayış yaptıktan sonra bilmediği bir noktaya iniş yapan, yanlış yöne giderek kaybolan Kanadalı turist 48 saat sonra otelinin yaklaşık 15 kilometre uzağında bulundu. Oldukça bitkin olduğu gözlemlenen Kanadalı turist jandarma tarafından oteline bırakıldı.

PARAŞÜTLE ACİL İNİŞ YAPAN TURİSTİ JAK EKİPLERİ KURTARDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle atlayış gerçekleştiren ve ormanlık alana acil iniş yapan Rusya uyruklu turist Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi tarafından kurtarıldı.

FETHİYE'DE PARAŞÜT KAZASI: 1 YARALI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle atlayış gerçekleştiren ve yere düşen İngiliz uyruklu turist Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi tarafından kurtarıldı.

1200 METREDEN DÜŞTÜ!  HAYATINI KAYBETTİ

Rus uyruklu M.A.M (33) isimli vatandaş Babadağ 1200 metre pistinden yaptığı single (tekli) atlayışın artından düşerek hayatını kaybetti. 

PARAŞÜT PİLOTUNUN İMDADINA, İTFAİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

Babadağ’dan atlayış yapan ve iniş esnasında ağaca takılı kalan paraşüt pilotunun imdadına Fethiye İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri yetişti.

Fethiye’de paraşütler birbirine dolaştı: 4 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tandem atlayış yapan iki paraşüt, kalkış esnasında birbirine dolanırken, olayda pilot ve yolcular yaralandı.

Kayalık alana düşen Rus turisti JAK timi kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış yaptıktan sonra kayalık alana düşen Rus turisti JAK timi kurtardı.

Yedek paraşütü açılan İngiliz turist kayalıklara düştü

Fethiye Ölüdeniz Babadağ'dan yamaç paraşütü için atlayış yapan İngiliz turistin havada yedek paraşütü açılınca pist önündeki kayalıklara düştü.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Rus paraşütçü kayalıklara düştü

Fethiye Ölüdeniz'deki 1700 rakımlı paraşüt pistinden tek kişilik paraşüt atlayışı gerçekleştiren Rus turist Yulia Nikolay Voropaev atlayış sonrası dengesini kaybederek kayalıklara çarptı.

Başkan Karaca, “Dünyanın en güzel pistine sahibiz”

21’nci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinde geleneği bozmayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Babadağ’dan tandem atlayış gerçekleştirdi.

Ölüdeniz'de paraşüt kazası; 1 yaralı

Fethiye Babadağ yamaç paraşütü pistinden single atlayış yapan Türk asıllı Alman vatandaşı Seçkin Aydın paraşütün kontrolünü kaybedince kayalıklara düşerek yaralandı.

Rus fenomenler Ölüdeniz’i tanıtmak için uçtu

Rusya’nın en iyi internet fenomenleri Ölüdeniz’in güzelliklerini sayfalarında paylaşarak takipçilerin beğenilerine sundular. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten tarafından bölgeye davet edilen 6 sosyal medya fenomeni Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yaparak, bol bol fotoğraf ve video çektiler.

Yamaç paraşütçüsünü JAK timleri kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ünlü yamaç paraşütü alanı Babadağ'da tekli atlayış yapan bir kişi Kirme Mevki'nde düşerek yaralandı. Yaralı paraşütçüyü Jandarma Arama Kurtarma timleri kurtardı.

Paraşütler Dolaşınca Yedek Paraşütle İniş Yaptılar

Ölüdeniz’de Babadağ’dan tandem atlayış yapan iki ayrı paraşüt pilotunun, paraşütlerinin birbirine dolaşmaları sonucu, yedek paraşütü açarak yere inebildiler. Paraşüt pilotları ve yolcular yara almadan kurtuldular.

Yamaç Paraşütünde Sezon Bereketi

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’de, bayram tatili dolayısıyla hızlanan yamaç paraşütü son gaz devam ediyor. Babadağ’dan üst üste atlayışlar gerçekleşirken, gökyüzündeki renk cümbüşü hiç bitmiyor.

Hayko Cepkin FTSO üyesi oldu

Adrenalin sporlarına tutkusuyla bilinen rock müzik sanatçısı Hayko Cepkin, Muğla’nın Fethiye ilçesi’de ekstrem sporları firması kurarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyesi oldu. Hayko Cepkin, tandem yamaç paraşütü, yelken kanat ve serbest atlayış sporlarının yapılacağı firması aracılığıyla ünlü isimleri Fethiye’de ağırlamaya hazırlanıyor.

FETHİYE’DE PARAŞÜT KAZASI: 1 ÖLÜ

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 1 yıldan bu yana yaşamakta olduğu öğrenilen Alman kadın paraşütçü bugün sabah saatlerinde Babadağ’dan Ölüdeniz’e yaptığı single (tekli) atlayış sırasında denize çakıldı. Gökyüzünde yaklaşık 200 metreden akrobasi hareketi sırasında denize düşen Alman kadın paraşütünün içinde hayatını kaybetti.