Bafa Haberleri

Bafa Haberleri

Milas’ta Trafik Kazası: 12 Yaralı

Muğla'nın Milas ilçesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda refüje çarpan minibüsteki 12 kişi yaralandı.

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

Selimiye Ve Bafa’da Yaz Tatili Çok Hareketli Geçti…

Çocuklarımızın keyifli bir tatil dönemi geçirmelerini sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Futbol Okulu’nun antrenmanları Bafa ve Selimiye’de devam ediyor. Yaz Futbol Okulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte sona erecek.

Milas’ta Zafer Bayramı 3 noktada coşkuyla kutlandı

Milas, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 3 farklı yerde 3 konsere ev sahipliği yaptı. Milaslılar; kent merkezinde Bilal Sonses, Güllük’te Tolga Çandar, Bafa’da Grup Pusula ile Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen konserler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bafa Gölü Manzarasında Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas'ın Kapıkırı Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Muhteşem Atmosferde Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

Milas Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Güllük’te Tolga Çandar, Milas Atapark’ta Bilal Sonses, Bafa Pazar Yeri’nde ise Pusula konseri gerçekleştirecek.

Zafer Bayramı’nda 3 Farklı Noktada 3 Konser

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı, Milas Atapark başta olmak üzere Bafa ve Güllük’te de coşkuyla kutlanacak.

41 göçmen ile iki organizatör yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığının düzensiz göçmen hareketlerinin önüne geçilmesi amacıyla sürdürdüğü çalımalar sonrası Aydın Milas girişi Bafa yol kontrol noktasında 41 düzensiz göçmen ve iki organizatör yakalandı.

SAHTE ALKOL OPERASYONU

Muğla'nın Milas ilçesi Bafa ve Selimiye Mahallelerinde evlerinde kaçak alkol üretimi yapan şahıslara yönelik operasyonda yüklü miktarda sahte alkol ele geçirildi.

PEDALLAR ANTİK KENT HERAKLEİA'DA DÖNDÜ    

Muğla'nın Milas ilçesi Bafa Gölü kenarındaki Heraklia Antik Kenti, 2. Uluslararası Bafa MTB Cup Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

Herakleia antik kenti bisiklet şampiyonası ile dünyaya tanıtılacak

Muğla'nın Milas ilçesi Kapıkırı Köyü içerisinde kalan Bafa Gölü kenarında ki Heraklia Antik Kenti 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti şampiyonasına 2. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinden dağ bisikleti tutkunlarının katılması bekleniyor.

Herakleia kazıları değerlendirildi

Beşparmak (Latmos) dağı, Bafa gölü ve Herakleia antik kentinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği, yapılacak çalışmaların planlandığı toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Milas’ta 475 araç sürücüsü ve yolcular bilgilendirildi

Ülke genelinde 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi çerçevesinde bilgilendirme çalışmalarına devam ediliyor. Bafa Yol Kontrol Noktası' ndan geçen 475 araç sürücü ve yolculara bilgilendirmede bulunuldu.

Muğla’da 2 günde 3 ahır yangını

Muğla'da 2 günde 3 ahır yangını meydana geldi. Milas Yaşyer ve Fethiye'de meydana gelen yangının ardından bugün de Milas Bafa'da bir ahır yandı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Bafa Gölü Kirliliği Meclis Gündeminde Chp’li Alban: “Bu Doğa Harikası Göl Tehdit Altında”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bafa Gölü’nde yoğunlaşan kirliliği meclis gündemine taşıdı.

30 Ağustos’u zirvede kutladılar

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) tarafından geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı yüksek irtifa tırmanış etkinliği bu yıl Bafa Beşparmak Dağları'nın en yüksek zirvesi olan Latmos Tekerlektepe'de gerçekleştirildi.

Milas Bafa'da orman yangını

Milas İlçesi Bafa Mahallesi'nde orman yangını başladı.

Başkan Tokat, aşı konusunda uyarılarda bulundu

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet TOKAT Bafa Mahallesinde kurulan semt pazarını ziyaret etti.

Yol kontrolünde uyuşturucu yakalandı

Milas girişinde Bafa'da Jandarma tarafından yol kontrol noktasında bir araçta yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bafa’da Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kuruluyor

Milas'ın Bafa Mahallesi'nde bir süre önce bölgenin korunup güzelleştirilmesi, kalkındırılması amacıyla BAFA-DER (Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği) kurulmasının ardından Bafa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kurulmasının son aşamasına gelindi.

Dr.Hıdır “Yetiversin gari Osman abi”

Seçimlere sayılı günler kala Milas’ta bulunan Cumhur İttifakı AK Parti Muğla Büyükşehir Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır önce Sakarkaya, Dibekdere ve Kafaca mahallelerinde Milas’lılar ile buluştu. Ardından Güllük ve Bafa’da düzenlenen mitinglere katıldı.