Bale Haberleri

Bale Haberleri

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi 2014-2024 yılları arasında 2185 tiyatro, çalıştay, eğitim, konser, bale, konferans ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Bale 20 yıldır Bodrum’da izleniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Bale Festivali’nin kapanışını Don Kişot ile yaptı.

Bale Festivali Yaklaşıyor

Bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan Bodrum Bale Festivali, 5-17 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Güldestan eserinin gösterimi ile sona erdi.

Festivalde ‘Hamlet' gecesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin ‘Hamlet' temsili ile devam etti.

Emekli Devlet Opera ve Bale sanatçısı Demokan vefat etti

Marmaris Belediyesi Huzurevi sakinlerinden emekli Devlet Opera ve Bale sanatçısı Mithat Demokan hayata veda etti.

3. Kaleiçi Etkinlikleri İncesaz konseri ile devam etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen 3. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve İncesaz konseri ile devam etti.

Festival “Carmen” balesi ile sona erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Kalesi'nde düzenlenen 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 'Carmen' balesi ile sona erdi.

Harem balesi tam not aldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahnelenen 'Harem' balesi sanatseverlerden tam not aldı.

Bale Festivali 18’inci kez başladı

18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 'Gangster' müzikali ile başlarken, vatandaşlar müzikale yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Bale Festivali yaklaşıyor

Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan 'Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin 18'incisi bu yıl Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 4-17 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenecek.

Bodrum Kalesi’nde etkinlikler başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3'üncü 'Bodrum Kaleiçi etkinlikleri 2 Temmuz 2021 Cuma günü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sahnelediği 'Napoliten Şarkılar-Türk Tenorları konseri ile Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

FETAV ÇOCUK KOROSUNA YENİ SESLER ARANIYOR…

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV), Fethiye’nin çocuk seslerini arıyor. 2 yıl önce FETAV’da Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest tarafından başlatılan çocuk korusu yeni seslerini arıyor. Pilot okul seçilen Fethiye Gazi İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrenciler arasından yapılan elemeler gün boyu sürdü. Çocuk korosunun oluşturulacağını duyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetiminde piyano eşliğinde hünerlerini gösterdi. Seslerini beğendirmek ve koroya girmek isteyen öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.