Bayram Tatili Haberleri

Bayram Tatili Haberleri

 Tatilcilerin tercihi BarBunn Bistro & Alacarte

Muğla’nın Fethiye ilçesinin en gözde mekanlarından biri olan BarBunn Bistro & Alacarte, bayram tatili boyunca tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Fethiye’de Bayram Öncesi Yoğunluk

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Bayram tatili ne zaman başlıyor?

Bayram tatili tarihleri, Nisan ayının gelmesiyle birlikte gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Muğla ve ilçelerinde Ramazan Bayram Namazı hangi saatte kılınacak? Bu soruların cevaplarını haberimizde derledik.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Ekipler Denizlerin Korunması İçin Yoğun Mesai Harcadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dokuz günlük Bayram tatilinde yedi atık alım teknesi ile denizlerin korunması için atık toplamaya devam etti. Büyükşehir ekipleri bu süreçte 250 bin 140 litre pis su, 47 bin 835 kg katı atık topladı.

Büyük Samanlığa İlgi Yoğun Oldu

9 gün bayram tatilini fırsata çeviren binlerce turist Büyük Samanlık plajına akın etti. 

Sıcaklardan Bunalan Soluğu Sahil Bandında Aldı

Muğla’nın Fethiye İlçesi 9 günlük bayram tatili dolayısıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Başkan Akdenizli, Personelin Bayramını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kurban Bayramı dolayısıyla belediye personeli ile bayramlaştı. Personele iyi bir bayram tatili dileyen Başkan Akdenizli; “Bayram tatilini iyi değerlendirin, iyi dinlenin ailelerinize ve dostlarınıza zaman ayırın ve bayramlaşmayı ihmal etmeyin” dedi.

Turizm Merkezlerinde Türkçe ve İngilizce Broşür Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Bayram tatilinde Muğla'ya ziyaretçi akını

Muğla’ya 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi akını başladı. 2 günde 112 bin araç girişi oldu.

Muğla Sahillerinde Bayram Tatili Hareketliliği Yaşanıyor

Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi önemli turizm merkezlerine Kurban Bayramı tatilini geçirmek için gelen turistler, plajlarda yoğunluk oluşturuyor.

Kaymakam Karaman, “İlçemizde alınacak güvenlik tedbirleri için toplandık”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9 günlük bayram tatili sebebiyle Fethiye’de alınacak güvenlik tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.

Muğla sahillerinde bayram tatili yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor

Muğla'da güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sahillerde yoğunluk oluşturdu.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bayram tatili nedeniyle 9 gün ara verilen yol yapım çalışmaları Köprübaşı Mevkii’nde devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgede parke yapım çalışması başladı.

SAKLIKENT KANYONUNU BAYRAM TATİLİNDE 55 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Seydikemer’in dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonunu, 9 günlük bayram tatili boyunca 55 bin kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Saklıkent Kanyonuna gelenler, doğanın sunduğu eşsiz güzelliğe hayran kaldılar.

Çikolata Müzesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı

Muğla'nın Milas ilçesinde, 7 ton çikolata kullanarak yapılan, tarihi varlıkların yanı sıra siyaset, spor, sanat camiasının ünlü isimlerinin portrelerinin de yer aldığı Çikolata Müzesi'ni bayram tatili boyunca yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

BAYRAM TATİLİ BALIKÇI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkması balıkçı esnafının işine yaradı. Tatilin işler açısından iyi geçtiğini belirten esnaf, “Durgun sezona ilaç gibi geldi” dedi.

Muğla’da bayram tatili dönüş yoğunluğu başladı

Muğla'da Kurban Bayramı tatili sonrası vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle yollarda araç yoğunluğu başladı.

Yangından sonra dikilen fidanların üzerine araçlarını park ettiler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 9 günlük bayram tatilinde ilçeye on binlerce araç ve yüzbinlerce kişi giriş yaptı.

Aşırı kalabalık esnafın yüzünü güldürmeye yetmedi

Dünya’nın en güzel tatil yerlerinden biri olan Ölüdeniz ’de 9 günlük bayram tatilinin 2. gününde yerli ve yabancı turistler ile doldu taştı. Çok kalabalık olmasına rağmen Ölüdeniz çarşısı esnafı kalabalığın işlerine yeterince yansımadığını ifade etti.

Bodrum kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etmeye başladı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede uzun araç kuyrukları oluşturdu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada gidebilirken, Bodrum'a 1 haftada 90 bin aracın giriş yaptığı öğrenildi.

Fethiye’de Bayram Tatili Tedbirleri

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Kurban Bayramı tatili için Fethiye’de alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle Ölüdeniz Mahallesi ve Fethiye ilçe merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak önerilerin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

Bayram tatili 9 güne çıktı, Bodrum’da tatil rezervasyonları 2 kat arttı

Kabine toplantısının ardından birçok müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 günlük bayram tatili olacağını belirtmesinin ardından Bodrum'da rezervasyonlar 2 katına çıktı. Otelciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği haberi sevinçle karşıladı.

Yol çalışmaları bayrama biter mi?

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt yapı ve üst yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İnönü Caddesi'nde tamamlanan alt yapı çalışmaları Atatürk Caddesi'nde devam ediyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkması yol çalışmalarının 9 Temmuz’da ki Kurban Bayram öncesinde tamamlanmasını daha önemli hale getirdi.

ZAMLAR TURİZMİ DE ETKİLEDİ

Fethiye’de günlük tekne turu işletmeciliği yapan tur sahiplerinin, bayram tatilinden bekledikleri yoğunluk gerçekleşmedi. 2 yıldan bu yana pandemiden kaynaklı sıkıntılardan dolayı gelirleri düşen ve zor günler geçiren tekne turu sektöründe çalışanlar, üstüne gelen zamlardan dolayı da epey şikayetçiler.

Küçük Enes Sevenlerini Üzdü

Bayram tatili için ailesi ile birlikte Fethiye’ye gelirken, Manisa’nın Akşehir ilçesinde annesi Ülkü Günlü’nün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kazada ağır yaralanan 13 yaşındaki Bayram Enes Günlü hayatını kaybetti. Günlü’nün cenazesi sevenlerinin göz yaşları eşliğinde Bozyer Mahallesinin Karamersin Hamza mezarlığına toprağa verildi.

Jandarma’dan bayram öncesi helikopterli denetim

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven içinde bayram tatilini geçirebilmeleri için Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler havadan ve karadan denetimlerini sürdürüyor.

ZABITA EKİPLERİNDEN BAYRAM ÖNCESİ DENETİM

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan sezon ve bayram tatili öncesi denetimlerini sıklaştırdı.

Başkan Kökten, “Ölüdeniz için profesyonel yardım gerekiyor”

Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bayram tatilinde yaşanan trafik yoğunluğu halen devam ediyor. Trafik sorunun sadece bayramlarda olmadığını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz için profesyonel bir yardım alınması gerektiğini belirtti.