Beste Haberleri

Beste Haberleri

'Breaking Bad'de İkinci Perde: Yine Tutuklandı

ABD'de yayınlanan ve kimya öğretmeninin kendi imal ettiği uyuşturucuyu satmasını konu alan 'Breaking Bad' dizisine benzer olay, 2020 yılında Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanmıştı. Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan eski fen bilgisi öğretmeni Sertuğ Zeki Bestel, ikinci defa uyuşturucu ile yakalanınca yine tutuklandı.

Menteşe Ege Yıldızları Beşte Beş Yaptı

Türkiye Hokey Süper Ligi'nde Amasya’da oynanan salon hokey karşılaşmalarında Menteşe Ege Yıldızları 5' te 5 yaparak puanını 29' a çıkardı.

Halk ozanı Filistinliler için türkü besteledi

Muğla’da yaşayan halk ozanı Abbas Balcı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için türkü besteledi.

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya Bodrum'da

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ile Erdal Akkaya müziğe farklı bir boyut katarak geleneksel eserler ve bestelere uzanan bir repertuarla 1 Ekim’de Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor.

Rus Bestecinin Anısına Konser

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti…

Cem Belevi hem eğlendi hem eğlendirdi

Söz yazarı, besteci ve oyuncu Cem Belevi, Bodrum Miya Beach sahnesinde geçtiğimiz gün hem eğlendi hem eğlendirdi.

PROF. DR. HAMİT YOKUŞ'A BESTE YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ VERİLDİ

Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği (BESOM) tarafından düzenlenen - Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna, erişilmesi Atatürk tarafından hedef gösterilen çağdaş müzik eğitiminde ve dinletilerde kullanılmak amacıyla açmış olduğu - 100. Yıl Piyano İçin Çocuk Parçaları Beste Yarışması Final Konseri 19 Mart 2023 tarihinde CSO ADA Ankara Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

TAKSİCİ BESTE'Yİ BIÇAKLAYAN ESKİ KOCANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Muğla'nın Datça ilçesinde, taksicilik yapan eski eşi Beste Drama'yı kavgada bıçakla ağır yaralayan Kenan Y. savcılık ifadesinde, "Böyle bir olay olmaması gerekiyordu, 2 çocuğunun annesidir. Beste bana hiç vurmadı" dedi.

SANAT GÜNEŞİ ZEKİ MÜREN'İN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve oyuncu Zeki Müren, vefatının 26. yılında uzun yıllar yaşadığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Sanatçının Bodrum'da müzeye çevrilen evi ziyaretçi akınına uğruyor.

Ünlü besteci Bodrum’da sahne aldı

Bestelerin efendisi olarak tanınan Bülent Özdemir ile Gökçe, geçen Kasım ayında kurularak faaliyetine başlayan Bodrum İş İnsanları Derneği'nin kuruluş gecesi ve dernek binasının açılışında sahne aldı. Özdemir, 'Ben de derneğe üye oldum. Dolayısıyla ben de bir iş insanı oldum.' dedi.

FETHİYESPOR’DA REHAVETE YER YOK

Edirnespor karşılaşmasını deplasmanda 1-0 kazanarak beşte beş yapan Fethiyespor ligin ilk yarısının son maçı olan kendi evinde oynayacağı Belediye Derince maçına kilitlendi.Belediye Derincespor maçının hazırlıklarına ara vermeden devam eden fethiyespor’da Teknik Direktör Selahattin Dinçel haftalık değerlendirme toplantısını yaptı.

70’lerin ünlü sanatçısı Selçuk Alagöz:

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve aranjör olan Selçuk Alagöz, eşi Birsen Alagöz ile evliliklerinin 50'nci yıl dönümlerini kutladı. Alagöz, geçmişteki müzik ile şimdi yapılan müziklerin arasındaki farkı anlatarak, iş yapamaz hale geldiklerini açıkladı.

Fethiyespor Beşte Beş İçin Edirne’de

Fethiyespor TFF 3.Lig 3.Grup 16.Hafta müsabakasında deplasmanda Edirnespor ile karşılaşacak. Edirnespor-Fethiyespor arasında oynanacak müsabakayı Gürel Uzuner yönetecek.kaybettiği Karbel Karaköprü karşılaşmasından sonra oynadığı 4 maçıda kazanan Fethiyespor’da hedef beşte beş yapmak.

Bodrum’da Avusturya Günleri sona erdi

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından 17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen 'Bodrum'da Avusturya Günleri' besteci, şarkıcı ve kemancı Phoebe Violet ve grubunun verdiği konser ile başladı.

Yıldız Tilbe Bodrum’u salladı

Besteleri ile Türk müziğine yön veren Türk popunun yıldızı Yıldız Tilbe, Kerkisolfej organizasyonu ile gerçekleşen Bodrum'da muhteşem bir sahne performansına imza attı.

Beste yarışması birincisi öğretmen ve öğrencilere Kaymakam’dan plaket

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı beste yarışmasında il birincisi olan Ölüdeniz Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Kaymakam Eyüp Fırat, Kayaköy The Lebessos Restoran’da gerçekleşen etkinlikte yaptığı açıklama da; “Çocuklar bizim geleceğimiz hele ki böyle bilinçli, ufku açık ve çalışkan çocukları görünce emin olun insanın geleceğe umudu daha da artıyor” ifadelerini kullandı. 

Vaka artışları gözden geçirilecek

Son günlerde artan vaka sayıları yetkililerde ve vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, 'Yeniden kapanma olacak mı?' sorusunun cevabı merak ediliyor. 15 Mart Pazartesi Beştepe'de toplanacak olan Kabine, koronavirüsle mücadelede son durumu değerlendirecek.

Liderin deplasmandaki tek hedefi galibiyet

İlçeyi TVF 1. Lig’de başarıyla temsil eden Milas Belediyespor Voleybol Takımı  Ankara deplasmanına çıkıyor.

Atatürk Gecesi Konserine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi Türk Müziği Korosu 10 Kasım günü akşamı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda ‘Atatürk Gecesi’ konseri verdi. Şef Ecz. ve Ressam, Bestekar Emin Akan yönetiminde gerçekleşen Atatürk gecesi konserine yoğun ilgi oldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan konseri izlemeye gelen bir çok vatandaş ayakta izledi. Konser öncesi Büyük Önder Atatürk ile ilgili sine-vizyon gösterimi izlendi. Fethiye Belediyesi konseri izlemeye gelenlere Türk bayrağı hediye etti.