Bilim Insanları Haberleri

Bilim Insanları Haberleri

Bilim İnsanları ‘İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi’ için toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal hizmet kampının dördüncüsü 'İklim Değişikliği, Afet Yönetimi ve Sosyal Hizmet Uygulamaları' ana temasıyla uluslararası katılım ile gerçekleştirildi.

STRATONİKEİA BİLİM İNSANLARININ İLGİ ODAĞI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği içinde hala yaşamın sürdüğü dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentindeki kazı çalışmaları bilim insanlarının da ilgisini çekiyor.

VALİ TAVLI BATI LİKYA KÜLTÜREL VARLIKLARI ARAŞTIRMA MERKEZİNİ ZİYARET ETİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen Fethiye ve çevresi ile ilgili soyut somut tüm kültürel değerleri araştırıp envanterleyecek, yerli ve yabancı bilim insanları tarafından Fethiye ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını halka duyuracak olan Batı Likya Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Muğla’da yerli aşı TURKOVAC uygulaması başlıyor

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAK aşılama çalışması Muğla'da 7 Şubat tarihinden itibaren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlıyor.

37 kursiyer ‘Deney Hayvanları Araştırma’ sertifikası aldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi bünyesinde kurulan Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUDEM) Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen bilim insanlarının katıldığı kursun 3'üncüsünü tamamladı.

‘Boksör’ ahtapot Kerim Can

Bilim insanları ahtapotların kendilerini savunmak için kolları ile tehditlere karşı yumruk attığını, fakat bugüne kadar bu tür görüntülerin mevcut olmadığını belirten makalelerine Muğla'da dalış eğitmeni Egemen Özer çektiği video ile kanıtladı.

Başkan Karaca’dan 23 Nisan Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayımladığı mesajında, “Sevgili çocuklar, dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilmiş ulusal bir bayram yok. Sizler hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Sizler geleceğin; bilim insanları, sanatçıları, doktorları, mühendisleri, öğretmenleri ve daha nice görevlerin başarılı değerleri olacaksınız” dedi.

Sars-CoV-2’yi durduran bileşik bulundu

Covid-19'a karşı ilaç geliştirme çalışmaları kapsamında Türk bilim insanları Sars-CoV-2'yi durduran bileşik buldu. Bileşiğin virüsün çoğalma mekanizmasını bozduğu ve vücudun bağışıklık hücreleri tarafından virüsün fark edilebilmesini kolaylaştırdığı açıklandı.

‘Fethiye Küçük Sanayi Sitesi, işletmeler ve işyeri sahipleri mağdur edilmeden taşınmalı’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü’ odak toplantısında, bilim insanları ve resmi kurum temsilcileri Fethiye Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınmasına ilişkin görüşlerini açıkladı. Plansız büyüyen ve alt yapı sorunları çözülemeyen sanayinin dünyanın önemli turizm merkezlerinden Fethiye için büyük bir sorun haline geldiğini belirten bilim insanları ve resmi kurum temsilcileri, işletmeleri ve işyeri sahiplerini mağdur etmeden planlı bir taşımanın Fethiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.