Bilinci Haberleri

Bilinci Haberleri

Seydikemer’deki satranç turnuvası sona erdi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gerçekleşen 3. Geleneksel Satranç Turnuvası, genç zihinleri doğa bilinciyle buluşturdu.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Miniklere su bilinci anlatıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara su bilinci üzerine bilgilendirme çalışması yapıldı.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

Köyceğiz’de Kudüs bilinci konulu program düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde başlatılan "Kudüs Bilinci" seminerleri devam ediyor.

‘Askıda kitap’ uygulaması başlatıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerde sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla ‘askıda kitap’ uygulaması başlatıldı.

Fethiye’de KADES Bilinci Öğretildi

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkez müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması tanıtımı gerçekleştirildi.

‘Kudüs Bilinci’ Konferansı Gerçekleştirildi

Fethiye Şehit Sümer Deniz Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde; Fethiye İlçe Müftülüğü evsahipliğinde, Gençlik Koordinatörlüğü, TDV Fethiye temsilciliği ve Fethiye Birlik ve İyilik Platformu tarafından "Kudüs Bilinci "konferansı düzenlendi.

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin katılımıyla Kurban Bayramı sonrasında doğa koruma bilincinin aşılanması ve temiz çevre duyarlılığı için Ula Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Öğrenciler Temizlik Etkinliğine Katıldı

Bodrum Belediyesi çevreyi koruma bilincinin genç yaşlarda kazanılacağını savunurken çocuklara yönelik etkinliklerine devam ediyor.

BELEDİYE EKİPLERİ BİLİNÇLİ NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Bürosu ekipleri, çocuklarda çevre bilincinin yer edinmesi için okullarda “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm” konulu eğitimler düzenliyor.

FETHİYE BELEDİYESİ, DEPREM EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

1-7 Mart 2023 Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Afet ve afetlere hazırlık bilincini arttırmak amacıyla, Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi ve Afet Farkındalık Eğitmeni M. Serhat Karagöz tarafından Kaya İlkokulunda, AFAD adına anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı ve görsel olarak animasyon çizgi film eşliğinde afet farkındalık eğitimi ve uygulamalı deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

MENTEŞE PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından fen işleri müdürlüğü personeline iş sağlığı güvenliği yenileme ve afet bilinci eğitimi verildi.

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANELDE ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPILDI

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Trafik Bilinci' konulu panel, dernek binasında gerçekleştirildi. Panelde konuşmacılar, katılımcıları çeşitli konularda  bilgilendirdi 

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Trafik Bilinci” konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi

KIZILAY, SEYDİKEMER’DE AFET GÖNÜLLÜLERİ YETİŞTİRİYOR

Türk Kızılay Muğla Şubesi koordinesinde Seydikemer Belediyesi ve Kızılay Seydikemer Temsilciliği iş birliğiyle “Kızılay Afet Gönüllüleri Yetiştiriyor” projesi kapsamında eğitim verildi. Eğitim sayesinde afetler ve afetlerden korunma bilinci oluşturuldu.

ORTACA'DA ÖĞRETMENLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Muğla’nın Ortaca ilçesinde trafik bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitimler çerçevesinde öğretmenlere trafik güvenliği eğitimi verildi.

FETHİYE  “DOĞA DOSTU OKULLAR” PROJESİ BAŞLIYOR 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Doğa Dostu Derneği ve Habitat işbirliğiyle hayvan ve doğa sevgisi, ekolojik okuryazarlık ve geri dönüşüm bilincine katkı sunmak amacıyla yürüteceğimiz “Doğa Dostu Okullar” projemizin protokolü 10 Kasım 2022 tarihinde imzalanmıştır.

MUĞLA’DA VATANDAŞLARA KOAH İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KOAH (Kronik Obstrüktif (Tıkayıcı)Akciğer Hastalığı) gününde KOAH bilincini artırmak amacıyla stant açılarak Göğüs Hastalıkları kliniği ekibi tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇEVRE DOSTU İŞBİRLİĞİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda çevre bilincinin yerleşmesi ve çocuklara aktarılması amacıyla hem yerel hem de ulusal alanda çalışmalar devam ediyor.

MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANI AKAY'DAN ‘MUHTARLAR GÜNÜ' MESAJI

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Muğla'nın 569 muhtarının görev bilinci içinde her zaman görevlerinin başında olduğunu açıkladı.

BÜYÜK SAMANLIK’DA FARKINDALIK TEMİZLİĞİ

Fethiye Büyük Samanlık Koyu Çalışanları tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla koy çevresinde temizlik yapıldı.

YK Enerji, öğrencilere çevre bilinci aşıladı

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik gerçekleştiren YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutlayarak, atıkları topladı.

Aksaray’lı öğrenciler tarihi ve turistik ilçeleri gezdi

Gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen 'AnadoluyuzBİZ' projesi çerçevesinde Aksaray'dan Muğla'ya gelen 40 öğrenci ve 2 gençlik liderini Muğla Valisi Orhan Tavlı karşıladı.

Eğitimler düzenlendi

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", "Sosyal Hizmet Merkezi Hizmet Modelleri" ve "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci" konuları üzerine eğitimler düzenlendi.

Menteşe Belediyesinden Çocuklara ‘Atık Bilinci’ Eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Jandarma havadan-karadan trafiği denetliyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, sürücülerin yakalanma riski duygusunu artırmak ve trafik kurallarına uyumunu üst seviyeye taşımak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Bodrumlu muhtarlara afet bilinci eğitimi verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yapan muhtarlara AFAD görevlilerince temel afet bilinci eğitimi verildi.