'TRAFİK BİLİNCİ' KONULU PANEL DÜZENLENDİ 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Trafik Bilinci' konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Trafik Bilinci” konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi. Toplantıda, SRC uzmanı ve KTYGD üyesi SRC 5 ADR tehlikeli malların karayolunda taşınması ve RID eğitmeni Selma Demir, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği kurucusu ve trafik kazası mağduru Mustafa Bozbaş, KTYGD Muğla temsilcisi Prof. Dr. Nihat Aycan, Fethiye Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası başkanı Şaban Taşar ve Fethiye Belediyesi Danışmanı Yavuz Topateş konuşmacı olarak yer aldı. 

Bilgilendirme toplantısı hakkında açıklama yapan Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Akbuğa paneldeki konuşmacıların, Avrupa’daki engelli hakları ve Türkiye’deki durumu kıyaslayarak, söz konusu iyi şartların Türkiye ve Fethiye’ye de hayata geçirilmesini arzu ettiklerini belirtti. 

“Yüreklere dokunmaya devam edeceğiz”

“Herkes bu konuda bilgili değil, sağ olsun büyüklerimiz bizi bu konuda aydınlatıyor” diyen Akbuğa, konuşmasını, “Onlar yurt dışını görmüş ve araştırmış kişiler. Bizlerin haklarını da bu doğrultuda savunmak için mücadele ediyoruz. Uzun süredir üstünde çalıştığım engellilere yönelik projemi, yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağım. Yüreklere dokunmaya devam edeceğiz. Amacımız bilgileri doğru insanlardan alıp, diğer insanlara da aktarmak. Bilmemek değil, öğrenmek ayıp demişiz, biz de öğrenmeye devam edeceğiz. Öğrenmenin yaşı yok” sözleriyle sonlandırdı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN