Bilinçlendirme Haberleri

Bilinçlendirme Haberleri

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Muğla’da kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor

Muğla’da trafik ekiplerinden otobüs firma yetkililerine bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Fethiye Polisi Halkı Bilinçlendirdi

Fethiye Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Fethiye Beşkaza Meydanı'nda halkı bilinçlendirmek amacıyla hırsızlığa karşı önlem temalı broşürler dağıttı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğünden Hırsızlık Uyarısı

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlığa karşı uyarı amacıyla vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür yayınladı.

Başkan Karaca: “Elektrik Kesiliyor, Fethiye Belediyesi Şikayet Ediliyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, her türlü elektrik ve su kesintisinin belediyeden bilindiğini belirterek halkı bilinçlendirmek amacıyla Çalış Halk Plajı açılışında önemli konulara değindi.

Çocuklara Bilinçlendirme Eğitimi

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Kent Konseyi iş birliği ile sokak hayvanları ile ilgili çocuklara yönelik bilinçlendirme eğitimi gerçekleştirildi.

OKULLARDA AKDENİZ FOKU BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

Dünya'da sayıları hızla azalan Türkiye'de ise yaklaşık 100 bireyin bulunduğu Akdeniz Foku hakkında bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Datça'da okullarda minik öğrencilere eğitim verildi.

’MADDE BAĞIMLILIĞI’’ BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ‘’Madde Bağımlılığı’’ konusunda aileleri bilinçlendirme maksadıyla bir seminer düzenledi.

Muğla’da vatandaşlar jandarma tarafından siber suçlara karşı bilinçleniyor

Muğla'da Jandarma İl Komutanlığı tarafından vatandaşlara yönelik Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

MSKÜ’YE VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK OLAN PSİKOMER AÇILDI

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Muğla’ya, bölgeye, Üniversiteye, öğrencilerine ve personeline hizmet vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. PSİKOMER, danışanlarına psikoterapi hizmeti sunmanın yanı sıra psikoloji alanında eğitimler verecek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütecek.

AKUT’TAN DEPREM SEMİNERİ

AKUT Fethiye Ekibi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde ‘ Deprem Bilinçlendirme Semineri’ düzenlendi.

AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri işbirliğinde gerçekleştirilen afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerince 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediyesi Jeoloji Mühendisi Serhat Karagöz tarafından gönüllülere sertifika takdim edildi.

Kadına şiddetle ilgili Marmaris’te bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Marmaris 19 Mayıs Meydanı'nda Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler broşür, şapka, tişört dağıttı, KADES uygulaması hakkında bilgiler verdi.

Kadınlara meme kanseri eğitimi

Ekim ayı tüm dünyada kadınlarda sık görülen ve erken tanısı çok önemli olan meme kanseri ile ilgili bilinçlendirme ve farkındalığın artmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bir aydır. Bu dönemde Menteşe Belediyesi 'Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye' projesi kapsamında, kırsal mahallelerde yaşayan 20 yaş üstü kadınlara eğitimler düzenleniyor.

Afet bilinçlendirme semineri düzenlendi

AKUT Fethiye Ekibi ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde fotoğraf sergisi ve afet bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Fethiye Belediyesi’ne Çevre Ödülü

Fethiye Belediyesi, 2020 yılında Mavi Bayrak Programı kapsamında salgın sürecinde çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, TÜRÇEV’in belirlediği Ulusal Jüri tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü almaya hak kazandı.

En iyi çevre eğitim ve bilinçlendirme etkinlikleri ödülü Fethiye’nin

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 5-12 Haziran Dünya Çevre Haftası olması nedeniyle yayınladığı farkındalık mesajında şunları belirtti;

Yeni üyelerle tanışma toplantısı

AKUT Fethiye Ekibi tarafından tanışma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. AKUT Fethiye Basın ve İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Murat Zengin, “AKUT Fethiye Ekibi olarak hem halkımızı bilinçlendirmek hem de aramıza yeni katılan gönüllülerimiz ile tanışma toplantısı toplantısında bir araya geldik” dedi. 

FETHİYELİ EĞİTMENLERİN EĞİTİMLERİ VAN’A KADAR ULAŞTI…

Deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla kurulup, örnek projelere imza atan Turmepa çevre kuruluşu “Farkettim Denizler Bizim Oksijen Kaynağımız” ve “Geri Dönüştürüyorum” eğitimleriyle Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenciyi denizlerin önemi konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor… Turmepa Fethiye şubesi eğitmenlerinin vermiş olduğu eğitimler Van’a kadar ulaştı. Turmepa Fethiye şubesi eğitmenlerinden Ersin Özer ile Songül Turan; Van’a giderek öğrencilere denizlerin önemi hakkında bilgi verdiler…

EN GENÇ DİYETİSYEN’DEN 6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI…

Fethiye’nin en genç ve yeni diyetisyenlerinden Faruk Yıldırım; 6 Haziran Dünya Diyetisyenler gününü kutladı. Gazetemiz muhabirini “Diyet Gram Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi” adlı işyerinde ağırlayan Diyetisyen Faruk Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Doğru beslenme; sağlığın en önemli ve temel boyutudur. Ülkemizde ve dünyada kötü beslenmeye bağlı kronik hastalıklar hızla artmaktadır. Günümüzde; halkın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirmesi önemlidir ve bu konuda diyetisyenlere büyük iş düşer” dedi…