Bilişim Haberleri

Bilişim Haberleri

Marmarisli Çocuklar Bilimle Buluştu

Marmaris Belediyesi, Taşlıca ve Söğüt Mahallesi'nden çocukları sanat ve bilimle buluşturdu.

Siber Güvenlik Uzmanı yetiştirilecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi il kalkınma ajansı arasında imzalanan protokolle Muğla’da, bilişim sektörünün en nitelikli mesleklerinden olan siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek.

Çocuklar bilimle buluşmaya devam edecek

Marmaris Belediyesi’nin çeşitli kurum ortakları ile birlikte Nisan ayında ilkini hayata geçirdiği çocuklara yönelik sanat, robotik kodlama ve yazılım kursları bu kez Taşlıca ve Söğüt mahallelerinde yapılacak.

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi

Muğla’da bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 10 yıl 8 ay hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yol kontrolünde yakalanan şahıs tutuklandı.

BİLİŞİM DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda web sitesi (escort, jigolo, ajans vb.) tasarlayarak vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Ula İlçesi Ataköy Mahallesinde düzenlenen operasyonlarda; notebook bilgisayar, 18 adet cep telefonu, çok sayıda simkart ve yasa dışı faaliyetlerden elde ettikleri düşünülen 170 bin TL nakit para ele geçirildi.

JANDARMADAN UYUŞTURUCU VE BİLİŞİM DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, Ula ilçesi Ataköy Mahallesinde B.G., İ.E.E., S.K., D.G. ve B.B.Ç. isimli şahısların ellerinde bulunan uyuşturucu maddeleri satmak için müşteri arayışı içerisinde oldukları ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları bilgisinin alınması üzerine KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Ula İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahısların ikametgahlarında arama yapıldı.

ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

ENGELSİZ İLK YARDIM PROJESİ “ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ

İKİ KONFERANS BİR ARADA! KAYMAKAM BALCI’DA KATILDI

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO’da 5. Uluslararası Veri Bilimi Ve Uygulamaları Konferansı ile 2. Siber Güvenlik Adli Bilişim Konferansı yapıldı. Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’da katıldı.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Yılbaşı Hediyesi Alayım Derken Verilerinizden Olmayın!

Yılbaşı geliyor ve yılbaşı hediyeleri alırken büyük harcamalar yapılıyor. Siber saldırganlarınsa yılbaşından tek istedikleri daha çok kişisel veriye erişmek. Özellikle yılın bu zamanında siber saldırıların daha çok arttığını belirten Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, yılbaşı hediyesi olarak boş bir banka hesabıyla karşılaşılmaması için alınması gereken 7 önlemi sıraladı.

Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması

Çocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda yürütülen "Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması", COVİD-19 salgın etkisinin sürdüğü 29 Mart-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması kapsamında 6-15 yaş grubundaki çocuklara uygulandı

Bodrum Belediyesi ve Türksat arasında ’Akıllı Şehir’ çatı protokolü imzalandı

Bodrum Belediyesi ile Türksat arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çatı ve işbirliği protokolü imzalandı. Kamunun Bilişim Çözüm Merkezi olan Türksat İle Bilgi ve İletişim Teknolojileri çatısı altında imzalanan işbirliği protokolünde, E-Dönüşüm, E-Devlet, Akıllı Çözümler, Akıllı Şehircilik ve Akıllı Ulaşım Sistemleri konuları başta olmak üzere Türksat'ın bilişim alanında çözüm sağladığı alanlarda birlikte çalışılması ve stratejik işbirliği yapılmasının önü açılmış oldu.

Muğla Altyapı Yatırımlarıyla Cazibe Merkezi Olacak

Ülkemizde telekominikasyon, iletişim ve bilişim alanında faaliyet gösteren Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone şirketleri tarafından ilimizde sunulan hizmetlerle ilgili yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Bakım onarım hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı 1 inci Basamak Sağlık Tesislerinin Bilişim Sistem ve Cihazları Bakım Onarım Hizmet Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

EBA kullanımında Milas il birincisi

Uzaktan eğitim sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitimlerini yürüttüğü ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Muğla Türkiye birincisi, Milas ise ilde 13 ilçe arasında ilk sırada yer aldı.

Fethiye Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Canlı Dersle Tanıştı

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), 27 Nisan-2 Mayıs haftalık canlı ders programı açıklandı. 3 ve 4'üncü sınıflar da EBA'da canlı ders yapabilecek. Canlı sınıflar ilk olarak sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıfların kullanımına açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre, canlı sınıf uygulamaları kademe kademe tüm öğrencilere açılacak. Sınıf bazlı canlı ders çizelgesine www.eba.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Turhan Doğu, Cevap Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üyesi Turhan Doğu, Gerçek Gündem’de Hülya Kulalı ve Emrullah Gök’ün sorularını cevapladı. Geçtiğimiz aylarda Seydikemer’de imam olarak görev yapan H. Öztürk’ün CHP’yi şeytana benzettiği paylaşım nedeniyle dava açan Turhan Doğu, “Ben buradan bilişim suçlarıyla ilgilenen Sayın Cumhuriyet savcısına sesleniyorum. Değil Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimse toplumu oy verdiği hiçbir siyasi partiye ve onun liderine şeytan ve başka türevlerde benzetme yapamaz. Lütfen görevinizi bir an önce yapın. Diyanet İşlerinin açığa aldığı bu imamı lütfen ifadeye çağırın!” diye konuştu. Doğu, Göcek Tüneli ile ilgili soruya verdiği cevapta; “İşçiye yüzde 6, Avrasya Tüneline 56, Göcek tüneline yüzde 26. Bu kabul edilemez!” ifadelerini kullandı.