Birim Haberleri

Birim Haberleri

Düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı. 

Başkan Akdenizli, Personeliyle Bayramlaştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı öncesi birimleri ziyaret ederek çalışanlarla bayramlaştı. Başkan Akdenizli, belediye çalışanlarına sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Saatcı: Belediye Bünyesinde Sebze Fideleri Üretimi Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve geldikleri zaman kurulacak özel bir birimle belediye bünyesinde sebze fidanı yetiştireceklerini açıkladı.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Fethiye’de Polis – Jandarma El Ele!

Fethiye Çarşı caddesinde polis ve jandarma ekipleri bir araya gelerek sürücülere uyarı broşürü dağıttı. Uyum içerisinde çalışan iki birimin ekipleri güler yüzleriyle dikkat çekti.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rahmeti Ve Bereketi Bol "Üç Ayların" İkinci Kandili Miraç Kandili

Mübarek Miraç Kandili nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye Belediyesi Halk evlerinde, belediye ana hizmet binası ve diğer birimlerinde hem vatandaşlara hem de belediye personeline kandil simidi dağıtıldı. Ana hizmet binası önünde lokma dağıtıldı.

Marmaris Devlet Hastanesi Personeli Beyin Tümörüne Yenik Düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesi devlet hastanesinde bilgi işlem biriminde görev yapan 31 yaşındaki Yasin Katırcı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Başkan Akdenizli: “Tüm Birimlerimiz Özveriyle Çalışıyor”

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde parke çalışmalarına devam ediyor.

Muğla’da Anaokulu Öğrencilerine İş Sağlığı Güvenliği Sunumu Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda öğrencilere sunum gerçekleştirildi.

Marmaris Belediyesi Vatandaşların Taleplerini Çözüme Kavuşturuyor

Marmaris Belediyesi ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen Halk Masası kurulduğu günden bu yana binlerce talebi çözüme kavuşturdu. Birime kurulduğu günden bu yana 105 binden fazla vatandaşa yanıt verdi.

Bodrum Belediye Çağrı Merkezi 2023 yılında 5 bin 300 saat görüşme yaptı

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Çağrı Merkezi Birimi 2023 yılında 190 binin üzerinde çağrıyı cevapladı.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Başkan Oktay muhtarları ağırladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Marmaris’te görev yapan muhtarı ağırladı. Başkan Mehmet Oktay muhtarlara seslenerek, “Zor günleri birbirimize destek olarak ve güvenerek atlattık" dedi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Otmanlar’da orman yangını

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine en uzak yerleşim birimlerinden Otmanlar Mahallesinde orman yangını başladı.

Samancı, “Denizlispor maçı biz istersek kolay olur”

Fethiyespor’un Kaptanı Berkay Samancı, geçtiğimiz hafta 2-1 mağlup oldukları Menemenspor maçı ile hafta sonu oynayacakları Denizlispor maçı ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize aktardı.

Fevzi Tuncay, ‘Iska’ filminin hikayesini anlattı

Yönetmenliğini Mert Erez’in yaptığı Iska filmi, Fevzi Tuncay'ın Galatasaray maçında bir topu ıskalamasının ardından olanları ve kalecinin hayata tutunmasının gerçek öyküsünü anlatıyor. Fethiyespor’un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Milas ve Seyhan Kardeş Şehir Oldu

İmzalanan protokol ile Adana’nın Seyhan ilçesi ile Muğla’nın Milas ilçesi kardeş şehir oldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri kardeş şehir protokol imza töreni için Milas’a geldiler.

Başkan Uzundemir Mahalle muhtarları ile toplantı yaptı

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir Mahallelerin sorunlarını ve mahallerdeki eksiklikleri dinlemek için Ortaca Mahalle Muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi. Mahalle muhtarlarının mahallerindeki sorunları tek tek dinleyen Başkanı Alim Uzundemir birim müdürlerine sorunları not ettirirken, sorulan sorulara da cevap verdi.

Öğretimsel Uyarlamalar Konulu Seminer Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından 14 Eylül 2023 tarihinde Yükseköğretimde Eğitime Erişim: Öğretimsel Uyarlamalar konulu seminer sunumu düzenlendi.

Sokaklara Kadın Eli Değdi

Marmaris Belediyesi’nin temizlik işleri biriminde 25 kadın personel Marmaris sokaklarını temizliyor. Hem şehrin temizliği kadın çalışanlara emanet ediliyor, aynı zamanda kadın istihdamını artırılıyor.

UMKE gönüllüleri eğitimlerini tatbikat ile tamamladı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma biriminde eğitim alan gönüllü sağlık çalışanları 5 günlük eğitimlerini tatbikat ile tamamladı.

Başkan Akdenizli'ye doğum günü sürprizi

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile Personeli, Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli için sürpriz kutlama programı hazırlayarak doğum gününü kutladı.

Yatağan’da orman yangını

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik Mahallesinde yerleşim biriminin hemen yakınında orman yangını başladı.

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Fethiye’de ağaç budama çalışması

Fethiye’de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Park ve Bahçeler Birimi, ilçe merkezinde ağaç budama çalışması başlattı.

Balık tutmak için denize açılan emekli askeri arama çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Katrancı Koyu'ndan 9 Temmuz tarihinde kendisine ait botuyla balık tutmak için ayrılan emekli asker Cemil Korkmaz’dan haber alamayan ailesinin durumu emniyet birimlerine bildirmesiyle deniz, kara ve havadan arama çalışmaları başlatıldı.