Böbrek Haberleri

Böbrek Haberleri

28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Hatice Öztürk böbrek yetmezliği teşhisi sonrası, 28 yıl önce kendisine sevgisini veren eşi Mesut Öztürk, bu defa böbreğini verdi.

Böbrek Vakfı ile işbirliği protokolü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında ‘Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri’ eğitim projesinin protokolü imzalandı.

Muğla'da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Muğla'da 3 yılda 18 böbrek, 14 kornea nakli gerçekleşti

3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde sağlık kurumlarında değişik etkinlikler düzenleniyor.

Eğitime Engel Yok

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan cilt ve böbrek rahatsızlığı olan Berkay Sungur, evde eğitim hizmeti ile eğitimine 6 yıldır devam ediyor.

MUĞLA'DA 2023 YILININ İLK CANLIDAN CANLIYA ORGAN NAKİL AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İki yıl önce kurulan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezinde 2023 yılının ilk, merkezin üçüncü canlıdan canlıya böbrek nakil ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

VEFAT EDEN HASTA EŞİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören ve kalp krizi sonucu vefat eden hastanın eşi, tedavi sürecinde gördüğü ilgi ve alaka nedeniyle Hemodiyaliz ekibi adına TEMA vakfına bulunduğu fidan bağışı belgesini hastane yönetimine teslim etti.

İpek bebeğin bakımı için yardımseverlerin desteği bekleniyor

Anne ve babası cezaevinde olduğu için kalbinden, bağırsağından ve böbreklerinden rahatsız olan torunu İpek Su Yıldırım’a 3 aydır kendi imkanları ile baktığını belirten babaanne Aysel Tanlu; yardımseverlerin desteğini bekliyor. 950 TL engelli maaşı aldığını belirten Aysel Tanlu, “Torunumun bazı ihtiyaçları var, karşılayamıyorum. Benim 950 TL maaşım var, kirama bile yetmiyor. Çocuğumun bakımı için yardımseverlerin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Muğla’da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya’ya ziyaret

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. Protokol üyeleri, ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.