Eğitime Engel Yok

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan cilt ve böbrek rahatsızlığı olan Berkay Sungur, evde eğitim hizmeti ile eğitimine 6 yıldır devam ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu sene 10 öğrenci evde eğitim hizmeti alıyor.
Okula erişimde güçlük çeken engelli ve hasta öğrenciler öğretmenleri tarafından evlerinde eğitim verilerek eğitim-öğretme devam ediyor.

Evde eğitim hizmetinden faydalanan cilt ve böbrek rahatsızlığı olan Berkay Sungur'un annesi Bircan Sungur, “Evde eğitim hizmetinden memnunuz. Çocuğum birinci sınıftan bu yana bu hizmeti alıyor. Bu hizmeti alabilmek için önce hastaneye gittik, oradan rapor çıkarttık, sonra bu raporumuz 15-20 gün içerisinde onaylandı. Rapor ile birlikte evde eğitime başvuru yaptık. Şu anda çocuğum evde eğitim hizmeti alıyor. Çocuğumun cilt rahatsızlığı var. Yaklaşık bir buçuk yıldır çocuğumuzun böbrek rahatsızlığı var. Bu hastalığından dolayı benim çocuğum hiçbir şeyden mahrum kalmadı. Bu hizmetten çok memnunuz” dedi.

Evde eğitim hizmetinden çok memnun olduğunu dile getiren Berkay Sungur ise, “Öğretmenlerimi çok seviyorum ve onların bana vermiş olduğu eğitimleri seviyorum. Ben yaklaşık 6 yıldır evde eğitim hizmeti alıyorum. Ben bu hizmet sayesinde derslerimden geri kalmıyorum. Bu hizmetten çok memnunum” diye konuştu.

Menteşe'de 10 öğrencinin evde hizmet gördüğünü dile getiren Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmeni Aysun Aktepe Özgür, “Berkay’ın bu yılki evde Türkçe derslerine ben rehberlik edeceğim. Berkay İlçe Milli Eğitim bünyesinde evde eğitim gören 10 öğrencimizden birisi. Okul dışında Berkay’ın aldığı bu eğitimde gördüğüm kadarıyla 7 yıldır arkadaşları ile aynı seviyede ve hiç geri kalmamış durumda ve bu yıl da Berkay yaşıtlarıyla eğitim almaya devam edecek. Evde eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu programa uygun bir şekilde başarıyla uygulanmaktadır” dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN