Borsa Haberleri

Borsa Haberleri

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu Ve Sicil Akademi Lansmanı Ankara’da Yapıldı

Ankara’da gerçekleştirilen 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü personeli de katıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil ilanı yayın süresini yarım saate indirdiklerini söyledi.

Başkan Çıralı, TOBB TSO ve TO Müşterek Konseyine Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi toplantısına katıldı.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavları tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavlarına 9 sektör temsilcisi ve personel katıldı.

Muğla Odaları ve Borsası 37’nci Ortak Toplantısı gerçekleştirdi

Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 37’ncisi Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Toplantıda turizm kenti olarak Muğla ilinin sorunları ve kamudan beklentiler gündeme alındı.

Vali Akbıyık, Muğla Odalar ve Borsa toplantısına katıldı

Muğla’daki Odalar ve Borsa’nın geleneksel olarak 3 ayda bir gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’da turizm, doğa, tarım ve kültürün yanında sağlık turizmi noktasında yabancılardan sağlık hizmeti noktasında önemli taleplerin geldiğini açıkladı.

Muğla’da Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalarda sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile Muğla’ya kazandırılacak Gıda Analiz Laboratuvarı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi MUTSO’da Gerçekleştirildi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

FTSO'da ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

Ticaret Odası hizmet aracı TOGG geldi

Marmaris Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu’nda yapılan kura çekimini neticesinde 61'inci sıradan teslim almaya hak kazandıkları yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGG'u teslim alarak envanterlerine kaydettiler.

Özer’e TOBB’da Görev; Dış İlişkiler Raportörlüğüne Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kulelerde gerçekleşen TOBB Komisyon ve kurulları toplantısına Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer katıldı.

Ekonominin Kalbi TOBB’da Attı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon diğer Muğla Odaları ve Borsası ile birlikte toplantıda hazır bulundu.

Vefat Eden Öğrencisine Okulundan Taziye Mesajı

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, dün gece yaşanan kazada hayatını kaybeden öğrencisi Yusuf Uğur adına taziye mesajı yayınladı.

TOBB Girişimcilik Seçim Takvimi Yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kadın ve Genç Girişimciler İl Kurulları için başvurular 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başladı.

Muğla Odaları ve Borsası buluştu: “Muğla için birlikteyiz”

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde 36’ıncı kez bir araya gelen TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsası Muğla için birliktelik mesajı verdi.

Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MİTSO) ev sahipliğinde yapılan 36. Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı’nda Fethiye’nin ve Oda üyelerinin sorunlarını dile getirdi. 

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

İş dünyasının talep ve önerileri değerlendirildi

Muğla iş dünyasının talep ve önerileri, Muğla Oda ve Borsa Başkanları toplantısında değerlendirildi.

Zeytinyağı Üreticilerine MİTSO’dan Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda/Borsalar ile mesleki eğitim merkezlerinin ortak çalışmasını sağlamak amacıyla yapılan protokol gereğince oda üyelerinin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile MİTSO işbirliğinde protokol imzalandı.

Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclisi'nde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Meclis toplantısına katılan TOBB Muğla Odaları ve Borsasının yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

BAŞKAN ÇIRALI, “ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ.” 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çevrimiçi video konferans yöntemiyle, İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası basın toplantısına katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 milyar lira katkıda bulunarak deprem bölgesi için konut seferberliği başlattıklarını duyurdu.

AYHAN: “2023 YILINDA BEREKETLİ BİR TURİZM YILI BİZİ BEKLİYOR”

Muğla Odaları ve Borsa Ortak Toplantısı’nda konuşma yapan Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, “Ülke olarak son 3 yılda salgın, yangın, sel, deprem gibi peş peşe yaşadığımız afetlerin ardından nihayet 2023 yılında bereketli bir turizm yılı bizi bekliyor” dedi.

MUĞLA ODALARI VE BORSA 35'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Muğla Odaları ve Borsa 35'inci ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının başlıca gündemini, yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları oluşturdu.

MUĞLA’DAKİ ODALAR VE BORSA’DAN ‘DEPREM’ AĞIRLIKLI TOPLANTI

Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları ele alındı.

FETHİYE’DEN ITB BERLİN 2023 ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NA ZİYARET

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Lafçıoğlu ve Cengiz Halis ve Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı ile birlikte üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB)’ na katılarak 2023 turizm sezonuna dair acentalarla görüşme gerçekleştirdi.

ÇİMENTO ŞİRKETLERİNİN HİSSELERİ DEPREMLE TAVAN OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da çimento hisselerinde sert yükseliş görüldü.

TOBB, DEPREM YARALARININ SARILMASI İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve son bir asırda yaşanan en büyük deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla ülke genelinde yardım kampanyası başlattı.