'Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik' sınavları tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen 'Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik' sınavlarına 9 sektör temsilcisi ve personel katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye ve Seydikemer için ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavları 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Teorik kısmı FTSO Likya Salonu’nda, uygulama kısmı ise Hizmet Binası otopark alanında gerçekleştirilen sınava, FTSO üyesi ve çalışanlarından 9 sektör temsilcisi katıldı. 
‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ belgesi alabilmek için 2 aşamalı sınavdan geçen adaylar, yönetmelikteki şartları karşılamak suretiyle firmaları adına ‘Yetki Belgesi’ almaya hak kazanacak. Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik belgesi almayı hak eden adaylar belgelerini 5 yıl süre ile kullanabilecek.
Mesleki yeterlilik belgesi neden zorunlu?
13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyeti gösteren firma yetkilileri ile çalışanlarının ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaları zorunlu hale getirildi. Yönetmeliğe göre ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alan firma yetkililerinin, firmaları adına belediyeye başvuru İşyeri Çalışma Ruhsatı almaları ve sonrasında Ticaret İl Müdürlüğü’ne ‘Yetki Belgesi’ başvurusunda bulunmaları gerekiyor.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN