Bulacak Haberleri

Bulacak Haberleri

Meslek ödülleri sahiplerine kavuşacak

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin meslek ödülleri 10 Ocak günü sahiplerini buluyor. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından Türkan Saylan salonunda gerçekleşecek organizasyonda ilk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Her akşam binlerce insan Ortaca’da sanatçılara eşlik etti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 Temmuz tarihinde başlayan ve 9 Temmuz’da son bulacak Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivalinde her akşam ünlü bir sanatçı sahne alıyor, binlerce vatandaş da ona eşlik ediyor.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

Başkan Oğuzhan Teke'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin 100.yılı münasebetiyle Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Oğuzhan Teke yazılı mesajında, "30 Ekim 1918'den itibaren başlayan Türk Toprakları'nın haksız işgali, Türk Kurtuluş Harekatı ile son bulacaktır. Türk Toprakları'nda 4 yıl süren haksız işgal, 5 bin yıllık tarihi boyunca hür yaşamış Türk Milleti'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki haklı mücadelesi ile son bulmuştur" ifadelerine yer verdi.

YÖRÜK ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8.'si düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 2 gün süren gece konserlerle Seydikemer ve Fethiye yaylalarına hareket getiren Yörük Yarenlik şöleninde yoğun bir katılım oldu. Cumartesi günü yaren geçi ile başlayan Karaçulha Yörük Şenliği, Pazar günü gelin alma ile başlayıp bir birinden eğlenceli yarışmalarla devam etti. Son olarak akşam saatlerinde Özlem Şahin’in sahnesi ile şenlik son bulacak. Yörük Şenliğine Fethiye ve Seydikemer Siyasi Parti temsilcileri beraberinde STK temsilcileri, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ugan, "29 Ekim'de biz hazırız"

Göcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir birinde farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik Fener alayıyla devam edip konserle son bulacak.

Sadim, Marine Tech'de Yerini Aldı

Göcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir birinde farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik Fener alayıyla devam edip konserle son bulacak.

Yuva Mobilya’da sonbahar kampanyası

Hayallerinizdeki mobilyaları Yuva Mobilya’da bulacaksınız. Hayallinizdeki mobilyaları sunabilecek şekilde hizmet veren Yuva Mobilya ile evinizi dilediğinizce döşemeniz için her şey var.

Ölüdeniz-Belceğiz Suya Kavuşacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Ölüdeniz Belceğiz Mevkii’nde bu güne kadar yapılmamış olan içme suyu şebekesi çalışması başlattı. Yaklaşık 5 km.yi bulacak hattın iki ayda tamamlanması beklenirken projenin maliyetinin 2 milyon 200 bin TL olduğu ifade edildi.

Otgöz; “Çamur atanlar çamura gömülecek!”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve mevcut Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, seçim çalışmaları kapsamında ilçede adım atılmadık yer bırakmıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşan Yakup Otgöz’ü vatandaşlar büyük bir coşku ile karşılıyor. Rakiplerinin ismini kullanmadan eleştirilere cevap veren Otgöz, “Geçen seçimlerde 12 gün kala çamur atmaya başlamışlardı. Şimdi adayın biri çıkmış, 30 gündür sallıyorda sallıyor. Allah aşkına bir tane proje üret. Milletin oyuna talip ol! Kaynağı nereden bulacaksın, projelerini nasıl hayata geçireceksin birazda bunlardan bahset” diye konuştu.

ÖLÜDENİZ AAT TAMAMLANIYOR

Fethiye ilçemizin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve yaklaşık 19 Milyon TL maliyeti bulacak olan 12 Bin metreküp gün kapasiteli Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 75’i tamamlandı.