Büyük Ilgi Haberleri

Büyük Ilgi Haberleri

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Sergi Programı

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

'Vay Başımıza Gelenler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Muğla'da Geleneksel Türk Okçuluğuna Büyük İlgi

Muğla’da geleneksel Türk okçuluğu, çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği önemli bir spor dalı haline geldi.

Çocuklardan Saatcı'ya Sevgi Seli

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya çocuklar büyük ilgi gösterirken, kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Esnaf ziyaretş sırasında Saatcı'nın etrafını çeviren 100 kadar çocuk Saatcı'dan park ve spor sahası istedi.

Gençlerden Kökten’e Sevgi Seli

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim gezilerinde gençlerin büyük ilgisi ile karşılaşıyor. Başkan Adayı Kökten, “Gençlerimiz spor yapmak istiyor ve bizden spor alanları talep ediyorlar” dedi.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Anadolu Kaplanları Dünya Kapılarını Zorladı

Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) Avrupa üzerinden dünya mutfağında kendilerini göstererek büyük ilgi topladı.

Pazar Esnafı’ndan Başkan Akdenizli’ye Tam Destek

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 31 Mart Yerel Seçimler için saha çalışmalarına başladı. Seçim çalışmaları kapsamında ilçede kurulan Cuma Pazarını ziyaret eden Başkan Akdenizli’ye hem pazarcı esnafı hem de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ortaca İkinci El Pazarına Yoğun İlgi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde her ayın ikinci Pazar günü, Tören Alanı’nda kurulan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aday Adayı Kökten’e Sevgi Seli

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, kendi partisinin yanında diğer seçmenlerde de büyük ilgi görüyor.

Bodrum'da ünlü tiyatro oyunu seyirciyle buluşuyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türkiye genelinde büyük ilgi gören oyunu "Ben Frida Kahlo: Otoportre" ile tiyatro severleri buluşturuyor.

Eskiye rağbet çok ama çırak yok

 Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık ve ayakkabı tamirciliği son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Ayakkabı ve yorgancı esnafı yoğunluk nedeniyle müşterilerine zamanında hizmet verememekten şikayetçi.

Fethiye'de 'Kemal' Belgeseli İlgiyle İzlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyetin 100. Yılına özel sanatçı Pınar Karakoç Ayhan'ın sunumuyla Bir Müzikal Belgesel 'Kemal' belgeseli Fethiye'deki vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

El emeği ürünler sahiplerini bekliyor

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi tarafından Salı ve Cuma günleri kurulan stantlar büyük ilgi görüyor. Burada satılan el emeği ürünler ise yeni sahipleriyle buluşmayı bekliyor.

8. Uluslararası Zurnazen Festivali Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali tamamlandı. Festival Muğla halkı tarafından büyük ilgi görürken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, zurnanın Muğla kültüründe çok önemli bir çalgı olduğunu vurgulayarak bu kültürü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu büyük ilgi gördü

Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu Ula, Fethiye, Köyceğiz ve Dalaman'da seyircileri ile buluştu.

Yaz Kursu Etkinlikleri Sona Erdi

Menteşe Belediyesi Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte kurslara katılan çocukların ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi 'Kar şerbeti'

Fethiye’nin kavurucu yaz sıcaklarında halk pazarının kurulduğu günlerde satışı yapılan 'kar şerbeti' vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu: "Hayvanı, yeşili seven herkesi sever"

Muğla'nın Fethiye İlçesi Emniyet Müdürlüğü, papağandan kanaryaya, kediden köpek ve tavuklara kadar pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu hayvanseverliğini tüm emniyet teşkilatına aşılarken, makamındaki sevimli papağan ve ‘Limon’ isimli kanarya gelen misafirlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Bodrum’da büyük tenis heyecanı

Bodrum Tenis İhtisas Kulübü’nde düzenlenen Diamond of Skopje T 400 Masters Tenis Turnuvası, Türkiye genelinden büyük ilgi gördü. Turnuvaya 514 tenisçi katıldı.

“Sanat- Edebiyat Buluşması” büyük ilgi gördü

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi sergi salonunda kurulan sergi vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Iş ve Sanat Dünyasını Buluşturan Sergi

MAJİ Art Gallery, Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel'de ünlü isimlerinde katıldığı keyifli bir sergiye ev sahipliği yaptı.  Han Keser, Nilay Yıldız ve Yüksel Başaran Yıldız’ın eserlerinden oluşan “ASENDAN” isimli sergi önceki gün sanatseverlerle buluştu. 12 eserin sergilendiği sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ahmet Aksoy eserlerin tümünü satın aldı.

4.İdil Biret Müzik Festivali Sanatseverlerden Büyük İlgi Gördü

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 4.İdil Biret Müzik festivali sanatseverlerin yoğun ilgisi ile tamamlandı.

Hisseli Harikalar Kumpanyası İzleyici İle Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro bölümü tarafından düzenlenen Hisseli Harikalar Kumpanyası Ula’nın Akyaka Mahallesinde izleyiciyle buluştu. Yoğun katılım olduğu gösteri büyük ilgi gördü.

Bin 650 kursiyer eserlerini sergiledi

Menteşe Belediyesi’nin Kış Kursları yılsonu sergisi ve Türk Halk Müziği konseri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Herodot Kültür Merkezi’nde ,‘’Mavi Anadolu Felsefe" Sempozyumu Düzenlendi

Herodot Kültür Merkezi’nde ‘’Yaşam İçin Felsefe’’ başlıklı ‘’Mavi Anadolu Felsefe Sempozyumu düzenlendi. 3 gün süren sempozyum Bodrumlular’dan büyük ilgi gördü

Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, Seydikemer’e bağlı mahalleleri ziyaret etti

İyi Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’e bağlı mahalleleri ziyaret etti. Büyük ilgiyle karşılanan Milletvekili Adayı Saatcı, vatandaşlarla hem sohbet etti hem de taleplerini dinledi.