Cankurtaran Haberleri

Cankurtaran Haberleri

Sahil Güvenlik ekiplerinden plaj denetimi

1480 kilometre kıyı şeridi uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyıya sahip Muğla’da binlerce irili ufaklı koy bulunuyor. Büyük koylarda yüzen vatandaşların can güvenliği için Cankurtaran bulunurken, birçok küçük koyda bulunmuyor.

Büyük Samanlık Plajı Örnek Olmaya Devam Ediyor

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından işletilen Mavi Bayrak sahibi Büyük Samanlık Plajı örnek olmaya devam ediyor. Trafik kazası sonucu omurilik felci olan 37 yaşındaki Burak Eser, Büyük Samanlık Plajı’nda cankurtaran görevlileri nezaretinde denize girdi. 

Cankurtan Personel Eğitimleri Tamamlandı

Bodrum Belediyesi halk plajlarında deniz güvenliğini sağlamak üzere tam donanımlı cankurtaranların eğitimine devam ediyor.

Cankurtaran Eğitimine Katılan 12 Kişi Belge Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Bronz (havuz) Cankurtaran Eğitimi 3 gün, Gümüş (deniz) Cankurtaran Eğitimi ise 5 gün süren eğitim faaliyetlerinin ardından tamamlandı. Eğitime katılan 12 kişi sınavdan başarıyla geçerek cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.   

FTSO'nun cankurtaran eğitimine 20 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen 3 günlük bronz (havuz) ve 5 günlük gümüş (deniz) cankurtaran eğitimine 20 kişi katıldı.

Cankurtaran Belgesi Almaya Hak Kazandılar

Fethiye Otelciler Birliği’nin (FETOB), düzenlemiş olduğu cankurtaran eğitimlerinde kursiyerler cankurtaran belgesi almaya hak kazandılar.

FTSO’NUN CANKURTARAN EĞİTİMİNDE 12 KİŞİ BELGE ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) bronz cankurtaran eğitimine katılan 12 kişi belge aldı. 

İLK YARDIM EĞİTİMİNDE BAŞARILI OLAN 21 KİŞİ BELGE ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) düzenlediği ilk yardım eğitimine katılan ve başarılı olan 21 kişi belge aldı. Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut tarafından verilen ve iki gün süren ilk yardım eğitiminin ardından katılımcıların yazılı ve uygulamalı iki aşamalı sınav sonrası aldıkları ilk yardım belgeleri 3 yıl geçerli olacak.

Fetob Cankurtaran Eğitimleri Tamamlandı

Fetob tarafından gerçekleştirilen cankurtaran eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 27 kursiyer, cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.

CANKURTARAN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ve bronz (havuz) kategoride 3 gün, gümüş (deniz) kategoride ise 5 gün süren cankurtaran eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 23 kişi, cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.

Bodrum Belediyesi’nden farkındalık etkinliği

Bodrum Belediyesi’ne bağlı tam donanımlı cankurtaranlar, “25 Temmuz Dünya Boğulma Önleme Günü” dolayısıyla halk plajlarında düzenlenen etkinliklerde, denizlerde boğulmaların kader değil önlenebilir bir kaza olduğunu anlatarak farkındalık yarattı.

Bronz ve Gümüş cankurtaran eğitimleri tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından bronz (havuz) kategoride 3 gün, gümüş (deniz) kategoride ise 5 gün süren cankurtaran eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 17 kişi, cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.

FETOB’dan cankurtaran kursu

Turizm Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda çeşitli kurslar açan Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Havuzlar için Bronz Bröve Cankurtaran Kursu açtı.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı baştan aşağıya yenilendi

Türkiye'nin tanıtımında kapak fotoğrafı olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı, 5 yıldızlı plajlar gibi  hizmet veriyor. Ülkemizin tüm tanıtımlarında ilk sırada yer alan Ölüdeniz Kumburnu Plajı bu yıl çehresini tamamen değiştirerek, dünyanın en gözde plajları ile yarışır hale geldi. Bu sezon görünümünü baştan aşağıya yenileyen Kumburnu Tabiat Parkı Plajında şezlong ve şemsiye kullanmak istemeyenler için özel bir bölümde ayrıldı. Kumburnu tabiat parkı plajında güvenliğe büyük önem verilirken, cankurtaranlarda nöbete başladı. Kano ve Deniz Bisikletinin yanı sıra su sporlarının da rağbet gördüğü plajdan tatilciler çok mutlu. 

FESTHİYE ESNAF ODASI MESLEKİ EĞİTİMLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası mesleki Eğitimlere öncülük etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Fethiye Esnaf ve Sanatlar Odası konferans salonunda İlk Yardım eğitimi gerçekleşti. Ayrıca Yakut Meslek Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol kapsamında Cankurtaran ve Havuz Suyu eğitimleri düzenlenecek…