Cocuk Istismar Haberleri

Cocuk Istismar Haberleri

"Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Yeniden Yapılanmalı"

Çocuklara yönelik istismarın ortaya çıkması için, hem sağlık hem de yargı sisteminde iş birliğinin hayata geçmesi gerekiyor. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, çocuk istismarı alanında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, hukuk ve sağlık kurumlarının istismar yaşayan çocuklara özel olarak yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekti.

‘Turizmde çocuk koruma’ semineri düzenlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İngiltere Büyükelçiliği himayesinde GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler Birliği) organizasyonu ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliği ile ‘sürdürülebilir turizm’’ projeleri dahilinde ‘Turizmde çocuk koruma ve çocuk istismarı ile mücadele semineri" düzenlendi.

ADD’DEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞE DAVET

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nursel Türetken, çocuk istismarı ve kadın şiddetine karşı yapılacak olan yürüyüşe tüm Fethiye halkını davet etti. 

Ragıboğlu, “Kadına şiddete karşı mücadelemiz devam edecek” 

Fethiye Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sahil bandında bulunan Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde son bulan mor zincir oluşturacak. Fethiye Kadın Platformu Üyesi Ayşin Ragıboğlu, “Sadece kadın cinayetlerine değil, kadına yönelik her türlü şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelemiz devam ediyor. Elele, omuz omuza sürdürdüğümüz bu mücadeleyi sembolize 8 Mart 2021 günü saat 17.30’da Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayıp, mor zincir oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

CHP'li Oymak, "Dayanışma birliği güçleniyor"

Fethiye'de her türlü kadın şiddetine, cinayetine ve çocuk istismarlarına karşı oluşturulmakta olan Fethiye Kadın Platformu için Chp Fethiye Kadın Kolları'nda bir toplantı daha yapıldı. Toplantıyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Chp Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak " kadın dayanışma birliği güçleniyor" dedi.