Çomakdağ Haberleri

Çomakdağ Haberleri

Tarih Tekrar Canlandı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı 5 asırlık tarihi köy Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi’nde 170 yıllık konak, restore edilerek konuk evi olarak misafirlerin hizmetine sunuldu. Aslına uygun olarak restore edilen tarihi konak bir yandan misafirlere hizmet verirken diğer yandan 5 asırlık kültürün yaşatılmasını sağlayacak.

Muğla’nın Tarihi Konuk Evine Restorasyon

Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçesi Milas'ta, Milas Belediyesi tarafından yürütülen önemli bir restorasyon projesi devam ediyor. Milas Belediyesi mülkiyetinde bulunan Milas Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Konuk Evi restorasyon çalışmaları bölgeye yeni bir soluk getiriyor.

Çomakdağ’ın tarihi minaresi ilgi çekiyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi, sadece geleneksel mimarisi ve çomakdağ kapılarıyla değil, aynı zamanda tarihi bir minareye ev sahipliği yapıyor.

Anne ve oğlu toprağa verildi

Milas’ın Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi’nde bir ikamette yangın çıkmış, yangında evde bulunan 53 yaşındaki Nurten Dağdelen ile 16 yaşındaki oğlu Hüseyin Dağdelen yaşamını yitirmişti.

HATİCE NİNE’NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

Kendi imkanlarıyla zeytinlik yollarını yaptırdı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Alkaya, kendi imkanlarıyla mahalle sakinleri tarafından kullanılan zeytinliklerin yolunu yaptırdı. Muhtar Alkaya’ya mahalleli de iş gücü olarak katkıda bulundu.