Dalyan Kanalları Haberleri

Dalyan Kanalları Haberleri

Dalyan Kanalı'nın havadan çekilen görüntüleri izleyenleri mest ediyor

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ortaca sınırları içerisinde yer alan Dalyan kanalı izleyenleri mest ediyor. Bölgedeki muhteşem manzarayı görenlerin aynı manzarayı görmek için tekrar geldiği Dalyan'ı tanıtmak için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Dalyan tarih ve doğa ve turizminin merkezi haline geldi.

Dalyan Kanallarını Feribot İtfaiye koruyacak

Türkiye'nin en önemli doğal hazineleri arasında gösterilen Muğla'nın Dalyan Kanallarında meydana gelen sazlık yangınlarına müdahale de güçlük yaşanıyordu. Bölgede faaliyet gösteren Dalko Su Ürünleri Kooperatifi bünyesinde bulunan feribota, sazlık ve tekne yangınlarına müdahale için yangın söndürme düzeneği kurdu. Dalko ayrıca traktör tankerine de kurduğu düzenekle karada başlayacak yangınlara da ilk müdahalede bulunacak.

Türkiye’nin en fazla paylaşılan fotoğrafları arasında yer alıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı labirenti andıran görüntüsü ile büyüleyen Dalyan kanalları, Türkiye'nin en fazla paylaşılan fotoğrafları arasında yer alıyor.

Çevre Bakanı Kurum: Dalyan’da Çevreye uyumlu doğal malzeme ve materyaller kullanılacak

Dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Muğla'nın Dalyan Kanalları'nda Ortaca Belediyesi tarafından başlatılan-'Dalyan Kıyı Düzenlemesi' çalışmaları hakkında gelen eleştiri ve soru önergesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yazılı açıklama yaptı. Bakan Kurum cevabında, 'Çevreye uyumlu doğal malzeme ve materyaller kullanılacağından ve koruma bazlı çalışmalar yürütüleceğinden dolayı, projenin dalyan kanalı kenarında bulunan sazlıkları yok etmesi veya kanalın mevcut doğal görünümünü kaybetmesi mümkün değildir' dedi.

Alternatif Temiz Enerjilerin Kullanımı Projesi toplantısı yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalları ve Akyaka Azmağında Alternatif Temiz Enerjilerin Kullanımı Projesi toplantısı düzenlendi. Avrupa Birliği, her yıl dünya çapında, deniz kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında yapılan toplantıya katılan AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB'nin 2030'a kadar karbon salınımını azaltma hedefi olduğunu belirtirken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ise, 'Avrupa Birliği çevreyle ilgili fonları kesmesin. Çevre ile ilgili fonlarda bize destek olsun. Çevre meselesi sınır tanımayan bir meseledir, siyaset üstüdür' diye konuştu.