Deniz Turizmi Haberleri

Deniz Turizmi Haberleri

Kökten, “İktidar Gücüyle Körfezimizi Temizleyeceğiz”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

Başkan İlkay Tugay, "Günde 10 Binin Üzerinde Yolcuyu Denizle Buluşturduk"

Fethiye’de deniz turizminin nasıl geçtiğini değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, “Günde 15 binin üzerinde yolcuyu denizle buluşturduk” dedi. 

Kökten, “Güzel bir organizasyon oldu”

Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne yoğun ilgi gördü. Programa katılan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten etkinlik hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Fethiye ve Göcek dünya’da bir marka”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı olan İlkay Tugay değerlendirerek, “Muğla deniz turizminin başkenti olup, Fethiye ve Göcek ise Dünya’da bir marka.” ifadelerinde bulundu.

Teknesinde Hayatını Kaybetti

Bodrum’da deniz turizmi işi yapan 51 yaşındaki Ercan Üçer, teknesinde vefat etti. Üçer’in kalp krizi sonucu vefat ettiği değerlendiriliyor.

TURMEPA Tekneleri ile Sezonu Açtı

Ülkemizin mavi koyları, 20 yıldır olduğu gibi bu yaz da TURMEPA atık toplama filosunun koruması altında! Deniz turizminin ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için her yıl projelerine yenisini ekleyen TURMEPA, tekne sayısını 9'a çıkararak denizlerdeki koruma kalkanını genişletti.

Fethiye Günübirlik Deniz Turizmi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında Günübirlik Deniz Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İyi Partili Tosun;" Deniz Turizmine Ağırlık Verilecek"

Bodrum’dan Seydikemer’e kadar seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Marmaris’teki ziyaretlerinde turizme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNÜBİRLİK DENİZ TURİZMİ KURULU TOPLANDI 

Günübirlik Deniz Turizmi Kurulu, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında toplandı.

AKDENİZ TURİZMİNİN GELECEĞİ BODRUM’DA KONUŞULACAK

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine kapı açarak dünya ve bölge turizme yön veren ulusal ve uluslararası isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlk kez, 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup ile iş birliğinde düzenlenecek olan Bodrum Turizm Forumu, 14 Ekim'de 'Mavi Ekonomi' odağıyla gerçekleştirilecek.

KAYMAKAM BALCI, BAŞKAN ÇIRALI VE KÖKTEN’E TEŞEKKÜR BELGESİ TAKTİM ETTİ

23 Mayıs’ta gerçekleştirilen, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında katkıda bulunan kurumlara, Fethiye Kaymakamlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

BİN 750 METREDEKİ SAKLI CENNET ‘GÖKÇEOVA GÖLETİ’

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da deniz turizmi kadar yayla turizmi de son yıllarda büyük rağbet görüyor. Yaz-kış doğa turizminin yapılabildiği ender bölgelerden birisi Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta ve bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti.

'Koylardaki yapılaşma geleceğimizi ve deniz turizmini yok ediyor'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, kıyılardaki yapılaşmanın durdurulması, koyların korunması amacıyla birlikte hareket etme kararı aldı.

Dilberoğlu, “Deniz turizmine hazırlık yapılıyor”

Muğla sahillerinde deniz hudut kapılarında inceleme yapmak için gelen Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz beraberinde Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Fethiye’ye polis helikopteriyle geldiler. Polis helikopterinin ineceği Fethiye Şehir Stadında çalışma yapan Fethiyesporlu futbolcu ve teknik adamlar, helikopterin ineceği haberini alınca antrenmanı kesip, yan sahaya geçip burada devam ettiler. Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, “Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizle ilgili en iyi düzeyde hizmet verebilmek için hudut kapılarımızın gerek fiziki koşullarını gerekse içinde yaşadığımız kurumsal sıkıntıları çözme anlamında başkanımız Ankara’dan geldi” ifadelerini kullandı.

Yat ve tekneler sezona hazırlanıyor 

Dünyanın gözde turizm merkezileri arasında yer alan Fethiye’de, her turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tur teknelerinde; sezon hazırlıkları aralıksız bir şekilde sürüyor. 

İNGİLTERE'NİN KARARI DENİZ TURİZMİNİ ETKİLEMEDİ

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için getirdiği kısıtlamanın Fethiye'deki deniz turizmini etkilemediği ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan " Ekim ayında da buraya yat turizmine gelecek olan turist genelde kendi teknesi olanlar. Deniz turizmini etkileyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu

FRT Televizyonu’nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında; korona virüsü salgını normalleşme sürecinde denizcilik sektöründe alınan tedbirler konuşuldu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Ece Marina Genel Müdürü Burak Ardahan; bölgemizin deniz turizmi açısından sezona dair değerlendirmelerde bulundular.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.

Gümüşhan, “Tedbirli olmakta çok ciddi fayda var”

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan, “Korona virüs, turizmi çok olumsuz etkiledi. Diyebiliriz ki artık en çok etkilediği ana konu turizm. Bunun içinde acentecilik, deniz turizmi, yatçılık, marina ve turizm kaynaklı 54 sektörü domine etkisi yaratarak ciddi bir zarar verdi. Önümüz turizm sezonu. Biraz düzelme olur mu bu süreçte tabi ki hepimizin beklentisi var. Fakat birinci öncelik insan sağlığı. Biz burada sağlıklı insanları mutlu bir şekilde ağırlayamayacaksak bu yaptığımız işe de uymayacaktır” dedi.

Şahiner’e Teşekkür Ettiler

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e deniz turizmine verdiği katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Mavi Dalga “2018 Yılı Çevre Ödülleri” törenle verildi

Turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, yerli ve yabancı turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Sürdürülebilir Deniz Turizmi Mavi Dalga” projesinin 2018 çevre ödülleri törenle verildi. Alesta Yacht Otel’de düzenlenen ödül törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, resmi ve kamu kurumlarının yetkilileri ve sektör temsilcileri ile proje ortakları katıldılar.

ŞABAN ARIKAN “MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİNİ” DEĞERLENDİRDİ…

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan; Mavi Yolculuk ve Fethiye Limanına gelen turistlerden alınan 1 Euroluk ayak bastı parası konularında açıklamada bulundu. Arıkan Mavi Yolculuk ile ilgili açıklamasında umutların devam ettiğini ve Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bir toparlanmanın yaşanacağını ifade etti. Yine Arıkan değerlendirmesinde 1 Euro’luk ayak bastı parası ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesinin aldığı ayak bastı parası çok yüksek bir meblağ değil, dedi…

Fransız Gazeteci Fethiye’de

Fransa’nın tanınmış bazı yazarları bölgemizin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak üzere bölgemize davet edildi.

Ege İlleri Tanıtım Günlerinde Deniz Turizmi

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ve Muğla İlinin ev sahipliği yaptığı 9.Ege illeri tanıtım günlerinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi yerini aldı.

Mavi Dalga İmza Töreni Gerçekleştirildi

Temelleri 2015 yılında atılan Mavi Dalga Projesi İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Travel Foundation’ın ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilmiş ve bölgedeki mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürebilir deniz turizmi konusunda farkındalık yaratmak ve çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlayan ve çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği planlanan bir projedir.