Dikildi Haberleri

Dikildi Haberleri

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

79 noktada 62 bin 236 fidan dikimi

Muğla’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 79 farklı noktada 62 bin 236 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

Başkan Akdenizli, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Çınar Ağacını Toprakla Buluşturdu

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, Seydikemer Millet Bahçesine çınar ağacı dikti.

100. yılda 100 fidan dikildi

Muğla’da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında 100 fidan toprak ile buluşturuldu.

MARMARİS'TE PALMİYELER TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Atatürk Caddesi'nde yürütülen üst yapı yenileme çalışmalarında peyzaj aşamasına geçildi. Ana arter üzerine toplam 14 palmiye ağacı dikildi.

2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla’da 2 bin fidan toprak ile buluşurken, fidanlar Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına oluşturulan hatıra ormanına dikildi.

KÖYCEĞİZ’DE OKUL BAHÇESİNİ MEYVE AĞAÇLARI İLE DONATTILAR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Mavi Yeşil Okullar projesi çerçevesinde Toparlar Ortaokulu bahçesine meyve ağaçları dikildi.

MUĞLA’DA HAZIRLANAN 35 TONLUK MERMER KAİDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ’NİN YÜRÜYÜŞE BAŞLADIĞI ALANA DİKİLDİ

1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber Dağları'nda, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu bölgeye Muğla'da özel olarak işlenip hazırlanmış mermer kaide gönderildi. Ermaş Madencilik tarafından işlenip bölgeye gönderilen 35 bin kilo ağırlığındaki üzerinde bilgilendirici yazıların yer aldığı kaide şehitlerimizin yürüyüşünün başladığı Kızılçubuk Köyü'ndeki yerine yerleştirildi.

YK ENERJİ, YENİKÖY İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ İLE ÇÖKERTME’Yİ YEŞİLLENDİRİYOR

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji) ve Milas Orman Bölge İşletme Şefliği, geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınından büyük ölçüde etkilenen Milas'ın Çökertme bölgesinin ağaçlandırılması için kolları sıvadı. İlk etapta bölgede yangından etkilenen iki hektarlık alana Yeniköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile yüzlerce fidan dikildi.

Geleceğe nefes projesi kapsamında Marmaris’te 50 bin fidan dikildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, geçtiğimiz yaz aylarında çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sırasında yaşamını kaybeden Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir adına hazırlanan hatıra ormanında 50 bin fidan toprakla buluştu.

Fethiye’de “Geleceğe nefes”

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Fidanlar toprakla buluştu

Muğla'da 2021 yılı içinde yanan 51 bin 400 hektar alanda fidan dikimi için hazırlanan sahalara ilk fidanlar dikildi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin Anısına Fidan Dikildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Fethiye İşletme Fakültesi’ne 500 fidan dikildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen Fethiye Beşkaza Yerleşkesi Ağaçlandırma etkinliğinde kampus bahçesinde 500 fidan toprakla buluştu. Fakültenin bahçesini daha da güzel hale getirmek ve doğayla iç içe bir kampüs ortamı yaratmak için düzenlenen etkinlikte, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Üniversitemizin Fethiye ile ilgili temel konularını istişare ettik. Ek bina ve çevre düzenlemesi hakkında fikir alışverişi yaptık. Hem de böyle güzel bir aktiviteyi hayata geçirdik” dedi. 

‘Bizim Bahçe’ projesi fidan dikimiyle sürüyor

Fethiye Belediyesi ve beraberinde S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle birlikte Fethiye Belediyesi’ne ait çeşitli alanlardaki 270 dönümlük tarım alanında ‘bizim bahçe’ projesini başlatmıştı. Çenger’in ardından İncirköy’de, içerisinde 100 zeytin ağacı bulunan Fethiye Belediyesi’ne ait araziye, 30 zeytin fidanı daha dikildi.

Büyükşehir'den esnafa bir darbe daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muğla’nın ilçelerinde yol kenarlarında bulunan sözleşmeleri sona eren veya izinsiz dikildiği belirlenen totem ve tabelaların kaldırılma çalışmaları sürüyor. Ancak totem ve tabela kirliliğine karşı mücadelede pandemi döneminde çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf bu uygulamayla bir darbe daha aldı. Öte yandan Muğla’nın dışındaki diğer illerde ise bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. 

Fethiye Belediyesi ve CHP Kadın Kolları’ndan ‘1 can 1 fidan’ etkinliği

Fethiye Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla 14 adet günlük ağacı dikildi. 

Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor

Seydikemer ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle başlatılan Seydikemer Yörük Göç Yolları projesi kapsamında belirlenen hanlara bilgilendirici levhalar dikildi.

Ülkü Ocakları “Başbuğun Fidanlarını” toprakla buluşturdu

Muğla Ülkü Ocakları tarafından Alparslan Türkeş’in doğumunun 103.Yıldönümü dolayısı ile Muğla’nın Menteşe ilçesinde 103 adet fidan dikildi.

Ülkücüler Fethiye’de Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı oluşturdu

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Ülkücü Hareketin kurucusu Alparslan Türkeş’in doğumunun 103. yıldönümü dolayısıyla Fethiye’de de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü mevkiinde oluşturulan Alparslan Türkeş hatıra ormanına 250 adet fidan dikildi. Fethiye ülkü ocakları başkanı Emre Tekcan, “Fidan dikim etkinliği ile Başbuğumuz Alparslan Türkeş anısına Fethiye’de de hatıra ormanı oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Çalış’tan sökülen ağaçlar, yeşil alanlara dikildi

Fethiye Belediyesi tarafından Çalış’ta gerçekleştirilen ‘Büyük Çalış Sahil Bandı düzenlemesi’ kapsamında sökülen ağaçlar, Foça Mahallesi’nde Mut Deresi etrafında bulunan yeşil alanlara tekrar dikildi.

Hafriyat alanına 2 bin ağaç dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Bodrum’da hafriyat alanında fidan dikimi yapıldı.

Datça’da 2 bin fidan dikildi

Muğla’nın Datça ilçesinde,11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fethiye’de geleceğe nefes

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan kampanyası kapsamında Fethiye’de de 600 fidan dikildi. Fethiye’nin Eldirek Mahallesi’nde saat 11.11'de tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de 600 adet fidan toprakla buluşturuldu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Biz gelecek nesillere, çocuklarımıza yeşil bir memleket bırakmak istiyoruz. Bunun için buradayız, ülke genelinde aynı anda milyonlarca fidan dikiliyor” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de 169 Hektar Orman Alanı Yandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl içerisinde 29 adet orman yangınında toplam 169 hektar orman alanı yandı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yanan sahaların yeniden ağaçlandırılması için çalışma başlattı. Fethiye’de ayrıca geçen yıl 118 bin adet fidanın dikildiği öğrenildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den edinilen bilgilere göre Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların devam ettiği kaydetti.

Başkan Saatcı'dan vefa örneği...

Türk Halk Müziği’nin değerli ismi Fethiyeli TRT Sanatçısı rahmetli Hamdi Özbay için Fethiye Belediyesi tarafından adına anıt heykeli dikildi. Türkülerin babası olarak tanınan merhum Hamdi Özbay'ın ölümünün birinci yıl dönümünde yapılan heykelin açılışı anma töreniyle törenle gerçekleştirildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA HATIRA ORMANINA FİDAN DİKİLDİ

Kaymakam Çalık, şehit aileleriyle 18 Mart'ta açılan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'na yeni ağaçlar dikerek şehitlerin isimlerini yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.

BOZUK ORMAN TEMİZLENİP, CEVİZ VE KEÇİBOYNUZLARI DİKİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü gelir getirici tür ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 8 mahallede 11.000 adet ceviz,badem, fıstık camı ve keçiboynuzu fidanları toprakla buluşturuldu. Ormanlık alanlarda gelir getirici tür fidanlar dikmek için temizleme çalışmaları gerçekleştirilirken, özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgeler ceviz ve keçiboynuzu fidanlarıyla donatıldı.