Disiplin Haberleri

Disiplin Haberleri

'Bodrum’un İncileri' adım adım Sultanlar Ligi'ne gidiyor

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, play-off finallerinde 3 maça çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, final grubunu ilk ikide bitirdiği takdirde adını Sultanlar Ligi'ne yazdıracak. Bodrumspor Başkanı Hadi Türk, finallerden şampiyon olarak döneceklerine inandığını söyledi.

İlçe Eski Başkanı Cura, İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildi

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin yaptığı yazılı açıklamada, MHP Fethiye İlçe eski Başkanı Osman Cura’nın kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildiğini ifade etti. 

Balcı," Yerel seçimler Muğla örgütü için çok iddialı geçecek”

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı’nın ev sahipliğinde, Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz’ın katılımıyla, Muğla ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma ve değerlendirme kahvaltısı düzenlendi. 

MUTSO DİSİPLİN KURULUNDA DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUTSO Disiplin Kurulu yeni yönetimi, Ekim ayında gerçekleştirilen Oda organ seçimlerinin ardından belirlenmişti. Odamızda 21 Şubat Salı günü gerçekleştirilen törenle, görev devir teslimi gerçekleştirildi. 

CHP’Lİ ALBAN’DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, “Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın” dedi.

15 Üniversitenin katıldığı disiplinler arası öğrenci kongresi başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde MSKÜ Ulusal Disiplinler arası Öğrenci Kongresi MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonunda başladı. 3 gün sürecek kongrede sosyal, fen, sağlık, sanat ve eğitim bilimleri alanlarında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel araştırmalar ve etkinliklere yönlendirmeyi, akademik potansiyellerini fark etmelerini sağlamayı ve bilimin heyecanıyla tanıştırmayı amaçlıyor.

SEYDİKEMERLİ OKUL MÜDÜRÜNÜN BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Fethiye Karagedik Ortaokulu Müdürü İlkay Şumur, planlı ve disiplinli çalışması sonucu ortaya koyduğu başarı herkese örnek oldu. Şumur’un spora yönelen öğrencilere verdiği destek dolayısıyla 77 öğrencisi bulunan Karagedik Ortaokulu’nun 43 öğrencisi lisanslı sporcu oldu.

Karaca için verilecek karar ertelendi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir vatandaşla yaptığı telefon görüşmesinde küfür ettiği iddiasıyla CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Toplanan CHP Disiplin kurulu Karaca için verilecek kararı 3 Ocak tarihine erteledi.

MUTSO meclisi olağan toplantısını gerçekleştirdi

MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını meclis üyeleri, komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla gerçekleştirdi. SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan ile Psikolog Özge Karakuş bu ay ki toplantının konuğu oldular.

Pozitif Düşünce'de bu hafta gündem konuşuldu

FRT Televizyonu'nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programının bu haftaki konukları Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Selçuk Selvi, Muğla Tabipler Odası Başkanı Cafer Şahin ile Hukukçu, AK Parti Disiplin Kurulu Üyesi Ramazan Yıldırım oldu. Muğla Tabipler Odası Başkanı Cafer Şahin pozitif düşünce programına Skype bağlantısı ile katılım sağladı. Konuklar ülke ve dış gündem hakkında değerlendirmelerde bulundular. 

Fethiyespor, BAY haftayı antrenmanlarla geçiriyor

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesi veren Fethiyespor’da yeni Teknik Direktör Bahri Kaya takıma alışıyor. Futbolcuların takım oyununa disiplin sağlamaya çalışan Kaya, BAY haftayı antrenmanlarla geçiriyor. 44 puanla ikinci sırada bulunan Fethiyespor’da sakatlığı devam eden Cem Özdemir’in dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı ligin son maçına kadar en iyi şekilde mücadele verip, zirveye çıkacaklarını ifade etti. 

PFDK’dan Öztürk’e Ceza

Fethiyespor’un Büyükçekmece Tepecikspor ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada ‘Talimatlara aykırı hareketi’ nedeni ile futbol disiplin talimatının 46. Maddesi ve Kovid-19 salgını nedeni ile müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın 9/2 maddesi uyarınca ‘Sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeni ile futbol disiplin talimatının 36. Maddesi uyarınca ve ‘Hakaretleri’ nedeni ile futbol disiplin talimatının 41. Maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Fethiyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk’e 2 ayrı iddiadan dolayı toplam 36 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. 

Başkan Yardımcısı Öztürk PFDK’ya sevk edildi

Fethiyespor’un, Büyükçekmece Tepecikspor maçında talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk’ün; Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddesi ve Kovid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın “Sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği bildirildi. Ayrıca kulüp görevlisi Gökcen Kırlangıç’ın da aynı müsabakadaki hakareti nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildiği kaydedildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Fethiyespor Kulübü’nün 25.02.2021 tarihinde oynanan Fethiyespor-Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş. Misli.com 3. Lig 2. Grup müsabakasındaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 6/11 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine… Fethiyespor Kulübü Görevlisi İsmail Öztürk’ün aynı müsabakasındaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9/2 maddesi uyarınca, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca ve hakaretleri nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 26.02.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine… Fethiyespor Kulübü görevlisi Gökçen Kırlangıç’ın aynı müsabakasındaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 26.02.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

THK 96. kuruluş yıldönümünü kutladı 

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümünü törenle kutladı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı bir katılım oldu. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “THK çatısı altında Türkiye’de sportif havacılığın istisnasız tüm branşları ve disiplinleri icra edilmektedir. THK adını gökyüzüne altın harflerle yazdırdı” dedi. 

Özel Eğitim Kurumları Ankara’da toplandı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Ankara-Kızılcahamam’da 2021 yılı istişare ve değerlendirme toplantısı Genel Başkan Yunus Kılıç’ın başkanlığında, Yüksek İstişare Kurul Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Özel Eğitim Federasyonu Muğla İl Başkanı ve EGE-DER Başkan Yardımcısı Salih Dündar’da katıldı. 

Öztürk, “İl yönetimine Fethiye’den 5 kişi seçildi”

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu toplantısı, ilçe merkezinde gerçekleştirildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk yönetiminde yapılan toplantıda, ilçe yönetimi ile il yönetim ve disiplin kuruluna seçilen üyeler bir araya geldi.

AK Parti’de il yönetiminde Fethiye’den 7, Seydikemer’den 2 isim yer aldı

AK Parti 7. Olağan Muğla İl Kongresinde tekrar başkanlığa seçilen Kadem Mete’nin yeni yönetim kurulu listesinde Fethiye’den 7, Seydikemer’den ise 2 isim yer aldı. AK Parti Muğla İl Disiplin Kurulu Başkanlığına 2009-2012 yılları arasında Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Fethiye’den Avukat Ramazan Yıldırım’ın getirilmesi bekleniyor.  

İYİ Parti Muğla'nın acı günü 

İYİ Parti Muğla Disiplin Kurulu ve Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Süreyya Karadağ yaşamını yitirdi.  

Gerçek Fethiye Gazetesi yazmıştı… Yusuf Kayacık AK Parti’den istifa etti

AK Parti’den ihraç edilen ve daha sonra kararın Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozulmasıyla partiye geri dönen Yusuf Kayacık, AK Parti’den istifa etti. Öte yandan 25.11.2020 tarihinde AK Parti Merkez Disiplin Kurulu kararını değerlendiren Yusuf Kayacık hakkında Gerçek Fethiye Gazetesi’nde yapılan haberde “Muğla siyasi kulislerinde ise 'AK Parti'den ihraç edilemeyen Yusuf Kayacık, kendi isteğiyle istifa eder mi?' soruları geziyor.”  ifadelerine yer verilmişti. 

İYİ Parti Milletvekili Özdağ, il başkanlığı düşen Şekerdağ’ı ziyaret etti

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ’a disiplin sürecinde imza vermeyen tek il başkanı olan Muğla İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekardağ, il yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin çoğunluğunun istifa etmesi sonrası il başkanlığı düşmüştü. Bugün Özdağ, Şekerdağ’a teşekkür için Muğla’ya geldi.

Yusuf Kayacık Ak Parti’den ihraç edilemedi

Yusuf Kayacık’ın, Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç edilmesi kararı Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozuldu. Muğla siyasi kulislerinde ise “AK Parti’den ihraç edilemeyen Yusuf Kayacık, kendi isteğiyle istifa eder mi?” soruları geziyor.

TBF Disiplin Kurulu’ndan ceza

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu toplantısı sonucunda; Basketbola Dönüş Protokolü’ne aykırı bir şekilde seyirci alındığı gerekçesiyle 15 bin TL para cezası verildiği öğrenildi.

İlman’ın Dünya Antrenörler Günü mesajı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Dünya Antrenörler Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. İlman mesajında, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve iyi bir geleceğe ulaşmaları için yeteneklerinin keşfedilmesinde ve disiplin kazandırılıp yeteneklerinin gelişmesinde Antrenörlerimiz büyük bir misyon taşımaktadır” dedi.

Gökçekuyu “Çok Büyük Vakalarımız Olmadı”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı ülkemizde de 2,5 aydır alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor. Bir yandan normalleşme sürecine geçilirken diğer yandan da kuralların uygulanmasına dikkat ediliyor. Seydikemer’de de pandeminin başladığı günden bu yana Kaymakamlık, Belediye ve diğer kurumlar, alınan tedbir kararlarının uygulanmasında yoğun çaba sarf ediyorlar. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, pandemiyle ilgili ilçe bazında yaptığı değerlendirmede “Salgının Türkiye’de çıktığı ilk günden itibaren Seydikemer’de çok büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Çünkü ilk alınan tedbir kararları itibariyle biz de bunu Seydikemer ölçeğinde en hassas bir şekilde tüm kurumlarımızla en ince ayrıntısına kadar disiplinli bir şekilde uyguladık” diyerek kurallara uyan Seydikemerli vatandaşlara da teşekkür etti.

Gelecek Partili Kayaman'dan Jeotermal Açıklaması

Gelecek Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Fethiye-Ölüdeniz-Kayaköy bölgesine kurulmak istenen jeotermal sondaj kuyularının doğa katliamına yol açacağını söyledi.

Hayvacı'dan Yerel Yönetime Uyarılar

İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Koray Hayvacı, yazılı bir açıklama yaparak yerel yönetime Koronavirüs ile mücadele ve destekler konusunda önerilerde bulundu.

Sarıhan, “Gönlümdeki AK sevdayı kimse atamaz”

AK Parti’de yaklaşık 8 yıl ilçe başkanlığı yapan milletvekilliği ve belediye başkan aday adaylığı başvurularında bulunan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz günlerde AK Parti’den ihraç edilen Kadir Sarıhan, ihraç olayının ardından ilk kez FRT Televizyonunda konuştu. SED Medya FRT Televizyonu’nda arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan AK Parti Fethiye eski İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, “İhraç olayının benim için hiçbir hükmü yoktur. İhraç olayı bir kağıt parçasıdır. Ben AK Partiliyim. AK Parti’ye olan gönlümdeki sevdayı A, B, C şahıslarının çıkarıp atması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

AK Partili Sarıhan’a İhraç Şoku

Uzun süre AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini sürdüren, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Fethiye Belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Kadir Sarıhan, yerel seçimlerin ardından sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek; AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından partisinden ihraç edildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, FRT Televizyonuna yaptığı açıklamada, “Zamanında başbakanlık gibi çok üst kademelerdeki insanların da bu durumdan dolayı ihraç ediliyor. Burada da yapılan kendi sosyal medyalarında yapılan delil gösterilerek ihraç edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de “STEM” etkinliği

Fethiye'de öğrencilerin "STEM" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmalar sergilendi. Sergi açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "ErkenSTEM ile 21. yüzyıl yaşam becerileri projesi" öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Özer Olgun Kültür Merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fen, teknoloji, mühendislik, matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan öğretim modeli STEM eğitimi proje kapsamında ilçedeki 33 okul ve ilkokul öğretmeni ile 1500 öğrenciye STEM eğitimi verildi.