Diyanet Işleri Haberleri

Diyanet Işleri Haberleri

Muğla’da Çedes Projesi Çeşitli Etkinlikler İle Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan Çedes (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi, Muğla’da çeşitli etkinlikler ile gerçekleştiriliyor.

Muğla’da Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Dua Edildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Fethiye’de Umreciler Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonu ile Fethiye’den kutsal topraklara gidecek olan umreciler, düzenlenen törenle dualarla Mekke’ye uğurlandı.

Köyceğiz’de ‘Hafız Kal’ Yarışması İçin Başvurular Başladı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ‘Hafız Kal’ yarışması için İlçe Müftülüğü'ne yapılacak başvurular başladı.

Muğla’da “Değerleriyle Güçlü Ailem” konferansı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü tarafından “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konferansı düzenlendi.

Muğla İl Müftülüğü tarafından “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü tarafından Menteşe ilçesinde “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Vali Akbıyık’ya Ziyaret

Programları için Muğla’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Muğla'da Kur'an kursları açılışına katıldı

 Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Kur'an kursları açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımı ile Muğla'da gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an Kursları açılışı için Muğla’ya geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları açılış programı için Muğla’ya geliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Muğla’ya Geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı Kur'an Kursları açılış programı bu yıl Muğla'da düzenlenecek. 

Yaz Kur’an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan’da da “Yaz Kur'an Kursları” yoğun katılımla devam ediyor.

“En bereketli nikah külfeti az olandır”

Türkiye’de her geçen gün zorlaşan evlilik ve artan düğün masrafları ve şatafatlı törenler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı uyarı niteliğinde hutbe hazırladı.

Köyceğizli 16 hacı adayı dualarla uğurlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinden Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden 16 hacı adayı dualarla uğurlandı.

179 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacc'a gidecek olan Dalaman 1. Kafile 179 Hacı adayı Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Dalaman havalimanından yola çıktı.

Hacı adayları törenle uğurlanacak

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na hacca gitmek için başvuran ve bu sene kurada hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları törenle uğurlanacak.

BOZKURT, “İNŞALLAH RAMAZAN AYI HAYIRLI OLUR”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi İdris Bozkurt, il il ziyaretlerini sürdürdüğünü belirterek bu yılki Ramazan Ayı'mızın ana teması 'Ramazan ve Dayanışma' olduğunun altını çizdi.

KÖYCEĞİZ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLERLE BULUŞTU

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi çerçevesinde müftülük gençlere yönelik çeşitli faaliyetler düzenliyor.

KÖYCEĞİZ’DE KUR’AN ÖĞRENEN KURSİYERLER BELGE ALDI

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı Toparlar Merkez Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, "Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” çerçevesinde açılan 5. dönem Kur'an-ı Kerim'i öğrenme kursuna katılan kursiyerler bitirme belgelerini aldı.

MUĞLA İL MÜFTÜSÜ ÇAPÇI, DEPREM BÖLGESİNE GÖREVLENDİRİLDİ

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Gaziantep İslahiye'ye Koordinatör Müftü olarak görevlendirildi.

MUĞLA'DA GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

AFAD ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Muğla İl Müftülüğü ve AFAD Muğla il temsilciliği ile birlikte gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Köyceğiz’de Kur’an Kurslarına kayıtlar başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı Kur'an Kurslarına kayıt işlemleri bugün başladı.

Köyceğiz’de Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerin 17 Haziran itibariyle karne almaları sonrasında, Diyanet İşleri Başkanlığı 'Haydi koş gel, Camiler seninle güzel' adı altında yaz Kur'an Kursları düzenledi. Köyceğiz'deki Camilerde ve Kur'an Kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Kurslar, sabah 10.00-12.00 saatleri arasında haftanın 5 günü devam edecek. Yaz Kur'an kursları ile çocuklara Kur'an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek.

Köyceğiz’de hacı adaylarına seminer

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile bu yıl 16 kişi hacca gitmek için yola çıkacak.

CUMA HUTBESİNDE BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu 'Hayatı helal kılabilmek' olurken, hutbede Ramazan Bayramı öncesinde oluşacak trafik yoğunluğuna dikkat çekildi.

Muğla Müftüsüne yurtdışı görevi

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle yurtdışı vaaz irşad görevi nedeniyle Belçika'ya geçici görevlendirme yapıldı.

Köyceğiz’de vatandaşlar Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar

Muğla'nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı Toparlar Merkez Camii ile Pınar Akyaka Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığının, 'Camilerde Kur'an Öğretimi Programı' kapsamında açılan Kuran-ı Kerimi öğrenme kursuna katılan kursiyerler kurs sonunda bitirme belgelerini aldılar.

Hafızlık Belge Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilçe, il ve bölge yarışmalarında dereceye giren ve hafızlık belge sınavında başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Diyanet'ten haram listesi: “Midye, kalamar, yengeç, karides haram”

Diyanet İşleri Başkanlığı midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının haram olduğunu duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Muğla’da hutbe okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla'ya gitti. Tarihi Şeyh Camii'nde, Zorluklar Birlikte Aşılır başlıklı hutbe irad eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma namazı kıldırdı.

Teravih namazları evde kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” açıklamasında bulundu.