Dostluk Haberleri

Dostluk Haberleri

Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale gelen etkinlik çerçevesinde Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşacak.

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Vali Akbıyık’tan Nevruz Bayramı kutlaması

Muğla Valisi İdris Akbıyık 21 Mart’ta Türk dünyasında ilkbaharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı mesajı yayımladı.

Türkiye Ab’ye Tam Üye Olmak İçin Üzerine Düşenleri Yapmıştır

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Türkiye - Malta Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak, Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar’ı makamında kabul etti.

Karaca'dan Deniz Ticaret Odasına Dostluk Eli

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, çalışmaları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti. Karaca, uyumlu bir çalışma ile 5 yılı geride bıraktıklarını söyledi. 

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Sponsorluğunda Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali 2'nci günün de renkli görüntülere sahne oldu.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye’nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, 22-23 Eylül tarihlerinde, saat 17.00 – 22.00 saatleri arasında  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Toklu, “Köktener benim için ata emaneti”

İş insanı Mustafa Toklu, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toklu, Köktener ile dostluklarının eskiye dayandığını belirterek “Köktener benim için ata emaneti” dedi.

Dostluk Konseri Düzenlendi

Yunanistan’ın Kos Adası ile Bodrum Belediyesi iş birliğinde Kumbahçe Mahallesi’nde Dostluk Konseri düzenlendi. Konserde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras’ın barış, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

Komşu Ada Heyeti Bodrum’da

Bodrum Belediyesi ile Kos Belediyesi iş birliğinde dostluk ve kardeşlik duygularını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilecek konser etkinliği için Kos heyeti Bodrum’a geldi.

Arsuz Belediyesi’nden Bodrum’a hediye

Bodrum Belediye Meydanı'nda Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açılışı gerçekleşti.

Çin İş Dünyasından Fethiye'ye Davet

Fethiye Belediye Meclisi'nin 2022 Kasım ayındaki toplantısında dostluk ve işbirliği anlaşması imzalamayı kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı, Fethiyeli işadamlarını Çin'i ziyaret etmeleri ve iki bölge arasında ticari ilişkileri geliştirme yönündeki çağrısını yineledi.

Başkan Aras’tan Dostluk Kentine Ziyaret

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’ni ziyaret ederek kampta yapılan son çalışmaları yerinde inceledi.

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Fethiye Çin’de Tanıtılıyor

Fethiye Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda dostluk ve işbirliği yapılmasını kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’nın resmi web sayfasında Fethiye’nin tanıtımına başlandı.

“Merhaba”, logosunu arıyor

Balıkçı’nın 133. doğum gününde, dünyaya seslendiği “Merhaba”sı küresel bir barış ve dostluk çağrısına dönüşüyor.

Belediye, depremzedelere desteklerini sürdürüyor

Bodrum Belediyesi, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde deprem mağduru vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

DOSTLUK KENTİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER

Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde depremzede vatandaşların ihtiyacına yönelik çalışmalar yürüten Bodrum Belediyesi, çocuklara özel etkinliklerini de sürdürüyor

ÇİN'DEN FETHİYE’YE TİCARİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Fethiye Belediye Meclisi’nin geçen Kasım ayında gerçekleştirilen olağan toplantısında dostluk ve işbirliği imzalanması kararlaştırılan Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı, Fethiyeli işadamlarını Çin’i ziyaret etmeleri ve iki bölge arasında ticari ilişkileri geliştirme çağrısında bulundu.

BODRUM BELEDİYESİ'NİN DOSTLUK KENTİNDE ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile 11 ilde yaşanan büyük yıkımın hemen ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras öncülüğündeki belediye ve gönüllü ekipleri bölgeye gitti.

BODRUM’UN BELEDİYESİ, MALATYA’NIN DA YANINDA

Bodrum Belediyesi, Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde çalışmalarını aralıksız sürdürürken Malatya’da da deprem mağdurları için kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara destek veriyor. Başkan Aras ve Meclis Üyeleri Malatya’da deprem mağdurlarını ziyaret etti.

DOSTLUK KENTİ, İYİ KAMP ÖRNEĞİ OLDU

Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti, Expo alanındaki çalışmalarına devam ederken Birleşmiş Milletler ve Together International Portekiz Madrid ekibi ve İspanyol Sahra Hastanesi ekipleri kampı ziyaret etti.

HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Depremin ilk gününden itibaren gönüllülerin de destekleriyle birçok yardımın ulaştırıldığı Hatay'ın Arsuz ilçesinde barınma kapasitesi artırma çalışmaları sürerken bölge halkı için geniş çerçevede çalışmalar yapılıyor.

ERMAŞ MUĞLASPOR VE MARMARİS GENÇLİKSPOR DEPREMZEDELER İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler dolayısıyla Ermaş Muğlaspor ile Marmaris Gençlikspor depremzedeler için dostluk maçı oynanırken, satılan tüm bilet gelirleri depremzedelere bağışlandı.

BAŞKAN ARAS, AFET BÖLGESİNDEN DÖNDÜ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin hemen ardından bölgeye giden ve deprem bölgesindeki halka yardımların ulaştırılması için Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kenti kurulmasını koordine eden Başkan Ahmet Aras, beraberindeki gönüllü grup ve bazı belediye personelleri ile birlikte Bodrum'a döndü. Başkan Aras gelir gelmez bölgedeki gözlemlerini ve yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. 

FETHİYE BELEDİYESİ İLE ÇİN ARASINDA SICAK İLİŞKİLER

Fethiye Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerinde yeni bir adım attı. Fethiye Belediyesi’nin Kasım ayı olağan Meclis toplantısında, Fethiye ile Çin’in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı arasında dostluk ve işbirliği imzalanması konusunda Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verildi.

RODOS VE MARMARİS YELKEN KULÜPLERİ 15.KEZ YARIŞACAK

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Rodos ve Marmaris yelken kulüplerinin dostluk yarışı olarak adlandırdıkları 16-19 Eylül arası sürecek ‘'Channel Regata-Sailing Together ‘' yelken yarışlarının kayıt günü ve tanışma kokteyli yapıldı.

BODRUM VE PRİZREN KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA

Bodrum Belediyesi ve Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediyesi arasında dostluk köprüsü kuruluyor.