Fethiye Çin'de Tanıtılıyor

Fethiye Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz aylarda dostluk ve işbirliği yapılmasını kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı'nın resmi web sayfasında Fethiye'nin tanıtımına başlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Hindistan’dan sonra dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Fethiye’ye ilgisi beş yıl kadar önce Çin televizyon kanallarında merakla takip edilen “24 Saat” isimli bir yarışma programının bazı bölümlerinin Fethiye’de çekilmesiyle başlamıştı. Tüm dünyayı saran Covid salgını öncesinde Çin’den Türkiye’ye gelen turistler için İstanbul, Kapadokya ve Pamukkale ile birlikte Fethiye en çok tercih edilen bölgelerden biri konumuna gelmişti.
Covid salgınının kontrol altına alınmasının ardından Fethiye Belediyesi Çinli turistleri yeniden bölgeye çekmek için kolları sıvadı. Geçtiğimiz aylarda Çin’in en etkili medya kuruluşlarına mensup bir grup gazetecinin Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu ile ilçeyi ziyaret etmelerinin ardından, Belediye Meclisi’nin dostluk ve işbirliği yapılmasını kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’nın resmi web sayfasında Fethiye’nin tanıtımına başlandı.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konu hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
Pandemi nedeniyle sönük geçen 2020 ve 2021 yazlarının ardından, turizm sektörü 2022 sezonunda oldukça tatmin ediciydi. Bölgemizi en çok ziyaret eden turistler İngiliz olmakla beraber, Fethiye olarak farklı alternatifler de yaratmak zorundayız.
Çin’in şu anda yaklaşık 1.5 milyar nüfusu var. Bu nüfusun % 10 kadarı, yani yaklaşık 150 milyonu Çin’in dışında tatil yapıyor. Fethiye Çinli turistlerin beklentilerini karşılayarak, Çinliler için gerçek bir cazibe merkezi olabilir. Salgından önce on binlerce Çinli turist bölgemizi ziyaret ediyordu. Hatta Babadağ'dan yapılan paraşüt uçuşlarının neredeyse yarısını Çinliler oluşturuyordu. Belediye olarak, Fethiye’nin uluslararası tanıtımına ve özellikle Çin ile ilişkilerin geliştirilmesine özel önem veriyoruz. Çinli turistleri ve yatırımcıları Fethiye'de daha çok görmek istiyoruz. Turizm türlerini ve bölgeyi ziyaret edecek turistleri artırmak zorundayız. Bu niyetle, Çin'e yönelik girişimlerimizi sürdürüyoruz.
Belediye Meclisimizin dostluk ve işbirliği yapılmasını kararlaştırdığı Çin'in Qingdao bölgesi 6 milyon nüfusuyla ve gelişmiş ekonomisiyle Çin’in en zengin bölgelerinden biri durumunda. Bu nedenle Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’nın resmi web sayfasında Fethiye’nin tanıtımına başlanmasını önemsiyoruz. Fethiye’nin Çin’de tanıtılması için gayretlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek.
Fethiye’nin Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı’nın resmi web sayfasındaki tanıtım görüntülerine https://www.xihaian.gov.cn/zmxha/xqgk/gjpyq/202304/t20230418_7151657.shtml linkinden erişilebiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN