Drone Haberleri

Drone Haberleri

Fethiye'de Drone İle Sürücüler Denetlendi Kurallara Uymayanlara 30 Bin Tl Ceza Kesildi

Fethiye şehir içi trafiğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dron ile kurallara uymayanları havadan tespit etti. Kurallara uymayan sürücülere toplam 30 bin TL para cezası kesildi.

1 saatte 15 araç cezadan kaçamadı

Muğla'nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen drone destekli trafik denetimlerinde kurallara uymayan 15 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Drone Destekli Denetim

Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen drone destekli trafik denetimlerinde kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Denetimler çerçevesinde 1 saat içerisinde kask takmayan motosiklet sürücülerine ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere toplam 27 bin lira cezai işlem uygulandı.

Havadan Drone ile trafik denetimi yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından havadan Drone ile trafik denetimi gerçekleştirildi.

Fethiye’de sürücüler Drone ile denetlendi

Fethiye’de yaz aylarında yoğunlaşan şehir içi trafiğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dronlu kırmızı ışık ihlal denetimi yaptı.

Drone destekli trafik denetimi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği ekipleri yaz sezonunda trafiğin artması ile birlikte denetimlerini de sıklaştırdı.

Çökertme Koyu'nda Tekrar Değişik Türde Çiçekler Görüldü

Muğla tarihinin en büyük orman yangınının yaşandığı 2021 yılında, türkülere konu olan dünyaca ünlü Çökertme koyu yavaş yavaş yeşil örtüye kavuşuyor. Bodrum Mazı Mahallesi ile Milas Ören Mahallesi arasında kalan Çökertme koyu havadan Drone ile görüntülenirken, yeşil örtü ve değişik türde çiçekler yanan sahaları süslemeye başladı.

Seydikemer’de Drone ile İlaçlama Yapılacak

Seydikemer Ziraat Odası önderliğinde şehirde Drone ile ilaçlama yapılacak.

BELEDİYENİN ZİRAİ DRONE ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarımda teknoloji destekli kalkınma ve gelişme çalışmaları kapsamında zirai ilaçlama ve gübreleme için envantere alınan drone çiftçilerin hizmetinde. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan zirai drone ile doğru ilaçlama ve gübreleme uygulaması gerçekleştirilerek çevreci bir yöntemle üreticilere kolaylık sağlanacak.

JANDARMADAN HAFRİYAT KAMYONLARINA SIKI DENETİM

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince hafriyat kamyonları üzerine drone yardımıyla denetim yapıldı.

FETHİYE'DE TRAFİK EKİPLERİ DRONE DESTEKLİ DENETİM YAPTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafik ekipleri drone destekli denetim yaptı. Denetimlerde kurallara uymayan sürücüler drone ile tespit edilerek para cezası kesildi.

KAVAKLIDERE’DE YANAN ALANLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kavaklıdere ilçesinde geçtiğimiz yıl zarar gören alanlar drone ile havadan görüntülendi.

Marmaris’te baş döndüren hava trafiği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 36 saattir devem eden orman yangınında, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale başladı. Ekiplerin baş döndüren hava trafiği drone görüntülerine de yansıdı.

Muğla’da, kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi

Muğla'da trafik kurallarına uymayan sürücüler için drone destekli denetim gerçeklkeştirildi.

Jandarmadan Dronla Trafik Denetimi

Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri tarafından dron ile havadan trafik denetimi yapıldı.

Bodrum Belediyesi kaçak yapı ve hafriyata geçit vermiyor

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaçak yapı ve hafriyat dökümü yapan kişilere göz açtırmıyor. Drone ile yapılan denetimde bir inşaat firmasının kamu alanına hafriyat döktüğünü tespit eden ekipler, hafriyat kaldırılana kadar inşaatı mühürledi.

Nefes kesen tatbikat drone ile görüntülendi

Bu yıl 11'incisi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz bölgesinde devam eden ve NATO Müttefik Denizaltı Komutanlığı tarafından planlanan Dynamıc Monarch tatbikatı drone ile görüntülendi.

Marmaris’te yaz devam ediyor

Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan Eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz mevsimi yaşanmaya devam ediyor. Otellerin ve halk plajlarının doluluğu ve ilçede denize girenlerin çoğunluğu drone ile görüntülendi.

Mars’a uçan ilk helikopterin tasarımcılarından olan Gazzeli Loay Elbasyouni Marmaris’te

NASA'nın keşif aracı Perseverance ile Mars'a gönderilen 'İngenuity' mini helikopterleri tasarlayan ekipte görev alan Elektrik-Elektronik Mühendisi Gazzeli Loay Elbasyouni Marmaris'e tatile geldi. Tatilde dalış kursuna katılan Elbasyouni, yanan ormanlık alanda drone uçurdu.

Gökbel Dağları alev alev yanıyor

Muğla'nın Yatağan ilçesi kırsal Hacıveliler Mahallesi'nde başlayan orman yangını durdurulamıyor. Akşam saatlerinde rüzgarın da şiddeti ile yangın geniş bir alana yayılırken havadan drone ile görüntülendi.

Acı tablo havadan görüntülendi, her yeri kaplayan dumanlar yürekleri dağlıyor

MUĞLA(İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınlarına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken, alevler içinde kalan orman drone ile havadan görüntülendi.

Türkiye Turuna Çıkan Kazak Bisikletçi Fethiye’de

Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 30'uncu yılı dolayısıyla Türkiye'de bisiklet turuna çıkan Damir Kushuyev, Fethiye’ye geldi. Fethiye Belediyesinin misafiri olan Damir Kushuyev FRT TV’ye konuştu Kushuyev, “Bisiklet turunda Türkiye’nin güzelliklerini keşfetme imkanı buldum. Fethiye’ye geç saatlerde geldim. Sabah drone uçurarak Fethiye’yi havadan izledim ve doğasına bayıldım “dedi.

Droneli denetimde bir kişi yakalandı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su ürünlerinde yasak avlanmalara yönelik havadan ve denizden denetimlerini sürdürüyor. 01 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında avcılığı yasak olan sazan balığı kaçak avcılarına yönelik yapılan dronlu denetimde bir kişinin yakalandığı belirtildi. 

Köyceğiz'de Drone destekli Güven Huzur Uygulaması yapıldı

Türkiye Güven Huzur Uygulaması kapsamında Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde birçok noktasında eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Kısıtlama kalktı, vatandaş sahillere akın etti

Yüksek riskli iller kategorisinde bulunan ve Cumartesi günleri kısıtlamanın kalktığı Muğla'da güzel havayı da gören vatandaşlar aileleri ile birlikte sahillere akın etti. Sahillerdeki yoğunluğu dikkat alan Jandarma ekipleri hem karadan ekipler ile hem de havadan Drone ile denetimlerini gerçekleştirdi.

Fethiye’de Ticari İha Drone Pilotu Eğitimi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Uçuş Okulu olarak yetkilendirilmiş Termaldrone Savunma Sanayi ve Dronehane İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Platformu olarak Fethiye'de İHA-0 ve İHA-1 Drone Pilotu Eğitimi gerçekleştirildi.

Boş sokaklar drone ile havadan görüntülendi

Fethiye’de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kalan yollar ve caddeler drone ile havadan görüntülendi.

Pınar’ın öldürüldüğü cinayet evi havadan görüntülendi

Temmuz ayında erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından önce boğulan, ardından varile konularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin'in öldürüldüğü Menteşe Karabağlar Yaylasındaki bağ evi Drone ile havadan görüntülendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na Özel Konser ve Işıklı Drone Gösterisi

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ve Dijital Gösterim Merkezlerinde Yaşatılacak