Düzenlemesi Haberleri

Düzenlemesi Haberleri

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

Genç müzisyen Hüseyin Cengiz, Ömer Zülfü Livaneli’nin ölümsüz eseri Ömür Dediğin’i yorumladı. Azka Müzik etiketi ile yayınlanan şarkının düzenlemesini Ahmet Ayzit gerçekleştirdi.

Orhaniye, Halı Sahaya Kavuşuyor

Marmaris Belediyesi, Orhaniye Mahallesi’nde yeni sahanın çalışmasına başladı.

Marmaris Çetibeli Mahallesi'ne meydan yapılıyor

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çetibeli Mahallesi’nde meydan düzenlemesi ve mahalle meydanı yapmak için kolları sıvadı.

Lokanta Ve Kafelerde Yeni Dönem

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

Ortaca’da Yollar Bakıma Alındı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz hafta aşırı yağan yağmurlar sonrasında bozulan yolların Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından düzenlemesi ve yenilenmesi yapıldı.

İhracatçı Şirketlere Sınırda Karbon Uygulaması Başladı

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) pilot uygulaması, 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başladı. 2026 yılından itibaren tamamen devreye girecek olan SKDM’den etkilenmemek adına Türk ihracat firmalarının şimdiden ürünlerinin karbon emisyonlarını hesaplamaları ve karbon ayak izlerini düşürmeye yönelik önlemler almaları gerekiyor. 

Başkan Akdenizli; “Gençlerle Büyük Önem Veriyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerinde yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 2’nci etap çalışmaları başladı. Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında beton dökülüp, boyamalar yapıldı. Ulaşım ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

Bozburun’da liman ve meydan düzenlemesi sona erdi

Marmaris Belediyesi’nin mahallelerde yürüttüğü prestij projeler devam ediyor. Bozburun’da hayata geçirilen liman ve meydan düzenlemesi de turizm merkezine yepyeni bir çehre kazandırdı.

Marmaris'te yeşil alanlar düzenlendi

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 yıllık süreçte toplamda 81 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdi.

Muğla’ya ve ilçelere yapılacak yatırımlar ele alındı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştü. Görüşmeye Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Atabey de katıldı.

Ortak Hizmet Protokolü İmzalandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yatağan Belediyesi arasında, Stratonikeia ve Lagina'da arkeolojik kazı, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına destek verilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalandı.

Hayal Gerçek Oluyor…

Muğla İli Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesinin 1.etap ihalesini MRF Group Ticaret İnşaat A.Ş- ADASER İnşaat A.Ş. ve MUSAD Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin oluşturduğu üçlü konsorsiyum kazandı. 

ORTACA’DA ÇEVRE TEMİZLİK VE DÜZENLEMESİ DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Dalyan ve İztuzu sahili ünlü Ortaca ilçesinde daha yşil ve yaşanabilir bir kent çalışmaları çerçevesinde çevre temizliği çalışmaları devam ediyor.

DALYAN YAZ SEZONUNA HAZIRLANIYOR

Muğla’nın dünyaca ünlü tatil beldesi Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde Ortaca Belediyesi tarafından yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları yaz sezonuna hazırlanıyor.

GİRGİN: ESNAFI EYT KAPSAMINA ALMAMAK İÇİN Mİ YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALMIYORSUNUZ?

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vatandaşların kamuya yönelik borçlarını yapılandıran kanun görüşmeleri yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, borçları yapılandırılmayan esnafın EYT düzenlemesinde kapsam dışı kalacağını vurguladı.  Girgin şunları söyledi: 

MUĞLA’DA EYT’LİLER SABAHIN İLK SAATLERİNDE SOLUĞU SGK’DA ALDI

Muğla'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yolunu tuttu.

EYT DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

ANTİK HALİKARNASSOS SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmalara başlanan Halikarnassos sur duvarlarının 1,5 kilometrelik temizlik ve çevre düzenlemesi bitti. Turizme kazandırılan sur duvarlarının yanlarına yapılan yürüyüş yollarıyla Bodrum'un ilk girişi olan myndos kapısına ulaşıyor. Binlerce turistin ziyaret edeceği sur duvarlarının toplam uzunluğunun ise 7.5 metre olduğu öğrenildi.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

Girgin’den iktidara: Konusu suç olan parayı niye aklıyorsunuz?

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nun son çalışma gününde, Komisyon’da tartışılmadan son dakikada bir önerge ile “varlık barışı” adı altında uzatılan kara para düzenlemesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türk Büro-Sen’den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Büro-Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından 3600 ek gösterge konusunda basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında 3600 ek gösterge denilen, devlet memurlarına ek gösterge artışı düzenlemesinin yalnızca belli meslek grupları için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alınmasının var olan sorunları çözemeyeceği ifade edildi.

RATEM’DEN ANKARA ÇIKARMASI

RATEM, yıllardır ısrarla talep ettiği radyo-TV yayıncılarına resmî ilan verilmesi konusu ile ilgili Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın davetiyle katılım gösterilen “Basın Kanunu Düzenlemesi” toplantısında söz alan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu, RATEM’in çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak radyo televizyonlara resmî ilan verilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

ÇALIŞ SEZONA HAZIR

Bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış yenilenen yüzü ile yaz sezonuna hazır. Çalış Sahili’nden yapılan çevre düzenlemesi sonrası bambaşka bir görünüme bürünen Çalış’ta esnaflar yerli ve yabancı misafirlerini bekliyorlar.

Ula’da ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula ilçesinde başlattığı alt ve üst yapı yatırımlarını tamamlayarak hizmete sundu. 52 Milyon 650 bin TL maliyetle tamamlanan projenin ardından çevre düzenlemesi yapılarak ilçeye modern alt ve üst yapı sistemleri kazandırıldı. Çalışmalarla birlikte Ula'ya uzun yıllar hizmet edecek bir proje hayata geçirilirken, alt ve üstyapı sistemleri güçlü, arızalarda kazı çalışmalarının en az seviyede gerçekleşerek günlük hayata etki etmemesi bekleniyor.

Yol ve kaldırım düzenlemesi işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; karayolu işleri yapımı ihalesi gerçekleştirilecek.

Yol ve kaldırım düzenlemesi işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; beton parke taşı ile yol ve kaldırım düzenlemesi yapılması işi ihalesi gerçekleştirilecek.

Çevre Bakanı Kurum: Dalyan’da Çevreye uyumlu doğal malzeme ve materyaller kullanılacak

Dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Muğla'nın Dalyan Kanalları'nda Ortaca Belediyesi tarafından başlatılan-'Dalyan Kıyı Düzenlemesi' çalışmaları hakkında gelen eleştiri ve soru önergesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yazılı açıklama yaptı. Bakan Kurum cevabında, 'Çevreye uyumlu doğal malzeme ve materyaller kullanılacağından ve koruma bazlı çalışmalar yürütüleceğinden dolayı, projenin dalyan kanalı kenarında bulunan sazlıkları yok etmesi veya kanalın mevcut doğal görünümünü kaybetmesi mümkün değildir' dedi.

Girgin’den Kanun Teklifi: Sözde Kadroya Geçirilen İşçilerin Zorunlu Emekliliğine Son Verilsin

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçileri, yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihte, zorunlu olarak emekli eden düzenlemenin sona erdirilmesi için bir kanun teklifi verdi. Girgin şunları söyledi:

Belediye’den proje incelemesi

Ortaca Belediyesi Dalyan Kıyı Kenar Projesi ve Çevre Düzenlemesi kapsamında incelemelerde bulundu.

Spor ve sosyal tesis alanı düzenleme işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Koçarlı Belediyesi spor ve sosyal tesis alanı düzenlemesi yapım işi ihale edilecek.