El Sanatlar Haberleri

El Sanatlar Haberleri

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Hamdi Özbay Programına Hazır

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, 25 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Hamdi Özbay’ı anma etkinliği için hazırlıklarını tamamladı.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Köyceğiz Ortaokulu Öğrencileri Sepet Örme Sanatını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Muğla özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla’da Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Eserlerinde Stratonikeia’yı Anlattılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi iş birliğinde Stratonikeia Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti.

Doğal baskı tekniği tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi, Geleneksel El Sanatları Islak Keçe sanatçısı Sadiye Saka, Ecoprint (Doğal Baskı) Sanatı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ali Tunç yeni üyelerle bir araya geldi

Fethiye’de 1993’ten bu yana faaliyetini sürdüren Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, düzenlenen etkinlik ile beraber yeni çalışma dönemine başladı.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

El Sanatları Kurslarına Yoğun İlgi

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Milas merkez ve Ören'de açtığı El Sanatları kurslarıyla, vatandaşlara yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. Açılan kurslarla birlikte katılımcılara el becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını keşfetme ve yeni beceriler öğrenme fırsatı sağlanıyor.

“El Sanatları Sergisi” açıldı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye Belediyesi Huzurevi ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen “El Sanatları Sergisi” törenle açıldı.

Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nden Bahar Kermesi

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından dernek bahçesinde “Bahar Kermesi” adlı program düzenlendi. 

'PAMUK ELLER LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA PROJESİ'Nİ HAYATA GEÇİRDİ

'Pamuk Eller Lösemili Çocuklara Projesi' çerçevesinde el sanatları kurslarına katılan kadınlar ile evlerinden gönüllü olarak kampanyaya destek veren ev hanımları tarafından şapkalar ve amigurumi bebekler yapıldı. Pamuk Eller Lösemili Çocuklara Projesinin ilk etabında 100 adet el emeği ürün, sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Projenin kış aylarında da devam etmesi planlanıyor.

BELEDİYEDEN, ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Bodrum Belediyesi tarafından öğrencilere verilen eğitim öğretim destekleri yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde servis hizmeti de başladı. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine, servis hizmeti getirildi.

İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

16 yıldır bu yana geleneksel Türk El Sanatları arasında yer alan çini konusunda eğitim alan engelli Gürkan Gündgör ilk kişisel sergisini açtı.

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER, TARİH VE SANATI PROJEDE BİRLEŞTİRDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesi Evrenpaşa İlköğretim okulu öğrencileri ‘Karya yolunda adım adım ‘ projesinde öğretmenler öncülüğünde son bir yıldır hem tarihi kentleri geziyorlar hem de geleneksel el sanatlarını öğrendi.

SEYDİKEMER’E “YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ” GELİYOR

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Seydikemer Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesiyle unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve zanaatlar tekrar canlandırılacak.

Kanuni’nin Rodos Seferi’nin 500’üncü yılı anısına antik kentte sergi

Türkiye'nin 14 arklı Üniversitesinde görev yapan, konularında uzman kadın hocalar, Elibelinde Grubu'nun çağrısı üzerine Yatağan Stratonikeia antik kentinde Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi'ne Muğla'dan geçişinin 500'üncü yılı anısına Türk el sanatları sergisi açtı.

2 bin 700 kursiyerin eserleri sergilendi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Hayat Boyu Öğrenme haftası etkinlikleri çerçevesinde Menteşe Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan el sanatları yılsonu sergisini ziyaret etti.

‘Nesilden Nesile El Sanatları’ sergisi

Hayat Boyu Öğrenme haftası etkinlikleri çerçevesinde kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 'Nesilden Nesile El Sanatları' sergisinin açılışı ve üç kuşak ustalara Vali Orhan Tavlı tarafından teşekkür belgeleri verildi.

ESENKÖY EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Esenköy Mahallesi Belediye Sosyal Tesisleri’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cezağ, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Esenköy Mahalle Muhtarı Osman Balcı’nın katılımıyla El Sanatları Sergisi açıldı.

El sanatları sergisi, Halk Eğitimi Merkezi’nde açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde 30 yıldır usta öğretici olarak çalışan Selda Kocabaş'ın kursiyerlerle birlikte hazırladığı el sanatları görücüye çıktı.