#Enflasyon Haberleri

#Enflasyon Haberleri

Tarım Ürünlerinde Enflasyon Yüzde 154,97

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Mayıs ayı Tarım ÜFE verisini açıkladı. Buna göre Tarım-ÜFE'de, 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 16,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 100,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 154,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,05 artış gerçekleşti.

Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK'e göre mayısta enflasyon yüzde 73,50'ye yükseldi. Nisanda oran yüzde 69,97 olmuştu. ENAG'a göre ise mayıs enflasyonu yüzde 160,67'ye yükseldi. TÜİK'in madde sepeti fiyat listesini yayımlamaması, hesaplamayla ilgili soru işaretlerini artırdı.

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı’nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL’lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

CHP'Lİ DEMİR: TÜİK AKP'NİN UŞAĞI OLMUŞ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, TÜİK'in Mart ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından eleştiride bulundu. TÜİK'in AKP'ye göre verileri açıkladığını belirten Başkan Demir, " Ne kadar gizlenirse gizlensin halk tüm gerçekleri görüyor" dedi.

Bahriye Üçok Halk Evi Enflasyona Direniyor

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bahriye Üçok Parkı Halk Evi vatandaşa ucuz ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Ekonomide yaşanan gelişmelerden sonra enflasyon rakamlarının artmasına rağmen halka ucuz ve kaliteli hizmet anlayışından vazgeçmeyen Bahriye Üçok Parkı Halk Evi uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

Pahalılık Kafeleri Boşalttı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen kafe sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşın alım gücünün zayıflaması kafelerin müşteri kaybetmesine neden oldu