Eylemi Haberleri

Eylemi Haberleri

Fethiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde öğretmenler iş bıraktı.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Başkan Karaca'dan Ankara'daki Patlama Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara'da Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla 2 terörist bombalı saldırı eylemi ile ilgili sosyal medyadan mesaj yayınladı.

Müfit Can Saçıntı’dan Emeklilere Destek

Fethiye Emekliler Dayanışması’nın 22 Ağustos Salı günü gerçekleşen 5. Eylemini Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdi.

Memur ve emekliler eylem yaptı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Muğla'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlıkçılar Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, özlük haklarının verilmesi amacıyla bugünden itibaren iki gün iş bırakma eylemine başladı.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Belediye İşçilerinden Hükümete Kadro Eylemi

DİSK/Genel İş’e bağlı iş yerlerinde belediye işçileri hükümete kadro çağrısında bulunarak 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

DAŞAR, “GECENİN BU SAATİNDE TOPLANDIK, EKMEK DAVASINDAYIZ”

Karaçulha Toptancı halinde bir araya gelen domates üreticileri, ihracat yasağına tepki göstermek için yol kapatma eylemi yapma kararı aldı

ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz diyerek Eğitim İş Sendikası'na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

YAZAR, ‘’EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPIYORUZ’’

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı.

Eğlencenin adresi Zilly’e büyük iftira

Tarihi Paspatur Çarşısı’nda bulunan ve eğlence denince ilk akla gelen işletmelerden biri olan Fethiye’nin saygın mekânlarından olan Zilly adlı işletme ve işletmecisi Pasha Haktan Koç’a sosyal medya üzerinden habercilik yaptığını sanan bir haber sitesinde yapılan haberle iftira atıldı.

Ukraynalılar Bodrum’da “Savaşa Hayır” eylemi yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırıyı protesto etti. Eylemde 'Katil Putin' sloganları atıldı.

Doktorlar Bir Günlük Grevde

Sağlık çalışanları çalışma koşullarında artan zorlukları ve ekonomik krizin etkisi ile kötüleşen ekonomik şartlarını duyurmak adına Fethiye Devlet Hastanesi Önü’nde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Önü’nde basın açıklaması yaparak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Bodrum güçbirliği “siyasetiniz samimi değil!”

Bodrum Güçbirliği derneği Başkanı Serdar Kayhan Bodrum’da elektrik zamlarını protesto etmek için yapılan eyleme siyasetin karultırıldığını ifade ederek” Anayasal hak olan eyleme maalesef bazı siyasi partiler dahil olup, eylemle hiç ilgisi olmayan sloganlar atmış ve eylemi amacından saptırmıştır” dedi.

Öğretmenler İş Bıraktı

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç ‘’Emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz’’ dedi. Eğitim İş Sendikası’na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar..

Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!..

TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimler bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri yaptıkları açıklama ile “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” dediller.

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması adına iş bırakma eylemi yaptılar.Bir gün boyunca iş bırakan sağlık çalışanları hastaneye gelerek hastane bahçesinde durdular.Tüm sağlık çalışanları sendikaları tarafından ortaklaşa yapılan eylem sırasında bir de basın açıklaması yapıldı.

Altınçekiç, “Sağlıklı eğitim istiyoruz!”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemi başlattı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç bir açıklamada bulundu.

Üniversite Öğrencilerinden Barınma Eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrenci toplulukları tarafından, öğrencilerinin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için eylem ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Barınma öğrencinin temel hakkıdır. Öğrenciyi fırsatçıların insafına bırakmak, kaderine terk etmektir. Ülkemizin geleceğinin kaderi, emlakçıların insafına ve fırsatçıların ellerine bırakılmamalıdır’’ denildi.

Bodrum çarşısında hareketli dakikalar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kredi kartının bir şahıs tarafından kopyalanarak 10 bin TL harcama yapıldığını ve bu süreçte bankadan telefonuna hiçbir bildirim gelmediğini iddia eden vatandaş, banka önünde ve içinde eylem yaptı. Eylemci vatandaş, yaklaşık 40 dakika süren eyleminin ardından polis tarafından karakola götürüldü.

Kapalı olan işletme sahiplerinden “Elbet bir gün buluşacağız” göndermesi

Muğla’da, kafe, bar ve restoran sahipleri, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri yarım saatlik “ışık ve müzik açma” eylemiyle 11 aydır yaşadıkları mağduriyeti protesto ettiler.

'Chapo için adalet' eylemi

Bodrum’da geçen hafta kamyonetin altında kalarak ağır şekilde yaralanan ve tedavisi devam eden “Chapo” isimli köpek için hayvan severler basın açıklaması yaptı.

Taşer ‘’Biz Avukatız, Hiç Kimseden Korkmuyoruz’’

Muğla Barosuna bağlı Fethiye Temsilciliği Avukatları, barolar birliği yasasında çoklu baro değişikliğine gitme kararına engel olmak için Fethiye Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Baro Fethiye Temsilcisi Av. Fatih Taşer, yaptığı basın açıklamasında; ‘Biz Avukatız. Hiç kimseden korkmuyoruz. Savunma susturulamaz’ ifadelerini kullandı.

Paraşütçüler, “Osman Başkan Bizi Uyarmıştı”

Babadağ’a çıkışta alınan kapı giriş ücretinin sözleşme kurallarına göre arttırılmasına tepki gösteren yamaç paraşütü şirketleri ile paraşütçüler protesto eylemi yaparak uçuşları durdurmuştu. TÜRSAB ve FTSO başkanları yaptıkları açıklamalarda Babadağ’a çıkış ücretinin sözleşmeden kaynaklandığını ve şirket ile paraşütçüler arasında köprü olabileceklerini bildirmişlerdi.

PERSONEL İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI MÜŞTERİLER MAĞDUR OLDU

Fethiye’de 4 yıldızlı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, aynı odanın birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur oldu. Aynı dakikalarda 2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren otel çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

“NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA” İÇİN BİR ÇAĞRI’DA FETHİYE’DEN…

Eğitim-Sen Fethiye Şubesi temsilciliği üyeleri tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde oturma eylemi gerçekleşti. Ankara’da 67 gündür açlık grevinde bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için düzenlenen oturma eylemi 1 saat kadar sürdü. Oturma eylemi öncesi Eğitim-Sen Fethiye temsilciliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Oturma eylemine Fethiye Ses sendikası da destek verdi…