Festival, Haberleri

Festival, Haberleri

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sayılı günler kaldı

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Mandalina Festivali buruk geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti. Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı.

Tiyatro oyuncularına tarihi bölgeler tanıtıldı

Muğla Tiyatro Festivali çerçevesinde ünlü oyuncular ve tiyatroculara Muğla’nın tarihi Arasta bölgesi tanıtıldı.

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Ege Yolcu Dergisi 3. Motosiklet Festivali gerçekleşti

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motosiklet Festivaline 2 bin 217 motorcu katıldı. Ortaca Belediyesi Sarıgerme Günübirlik Tesislerinde düzenlenen 3. Motosiklet Festivali büyük bir coşku tamamlandı.

Zurnazen Festivali 4 Eylül’de Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8.Uluslararası Zurnazen Festivali 4-7 Eylül tarihleri arasında Menteşe, Milas, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde düzenlenecek.

Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü çoşkuyla geçti

Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü; köy meydanı ve tuz binasında gerçekleşen etkinliklerle katılımcılara keyifli ve renkli bir deneyim sundu…

Genç piyanistler sahneye çıkmaya hazırlanıyor

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi’nde 2. piyano masterclassına katılan öğrenciler konser verecek…

La Marca ve Aybulus Sahneye Çıktı

Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus, 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapsamında sahneye çıktı.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Festival, etkinlikleri renkli anlar yaşattı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen etkinlikler renkli anlar yaşatıyor.

Festival etkinlikleri ertelendi

13.Fethiye Uluslararası Festivali kapsamında olan karnaval yürüyüşü ile konser etkinliği hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı

13. Uluslararası Fethiye Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ dastar defilesi büyük beğeni topladı.

13.Uluslarası Fethiye Festivali başladı

1 Mayıs Pazartesi günü, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın da açılışa katıldığı 13. Uluslarası Fethiye Festivali başladı.

13. Uluslararası Fethiye Festivali başlıyor

Fethiye Belediyesi, 13.Uluslararası Fethiye Festivali hazırlıklarını tamamladı. Festival, 1-7 Mayıs arası Fethiye’nin çeşitli yerlerinde yapılacak.

FETHİYE SEMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde ikinci güne girildi. Çeşitli etkinliklerin gün boyu sürdüğü festival kapsamında motorlu paraşüt pilotları Fethiye semalarında renkli görüntüler sergiledi.

HAVA OYUNLARI FESTİVALİ RENKLİ GÖSTERİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

22.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali düzenlenen görkemli törenle açıldı. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor.

FRENK KAKTÜSÜNÜ TANITMAK AMACIYLA MÜZİK FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Orman yangınlarının yayılmasını önlemede büyük bir katkısı olan frenk kaktüsünün tanıtılmasını hedefleyen 'Opus Müzik Festivali' Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

6. Caz Festivali başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Caz Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali, bu yıl Mavi Caz' teması ile yapılıyor. Festival, İtalyan müzik grubu Nino Rota Ensemble konseri ile başladı.

Marmaris’te hafta sonu dolu dolu geçti

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde hafta sonu düzenlenen etkinlikler renkli anlar yaşattı.

Kötekli Gençlik Festivali Dolu Dizgin Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kötekli Gençlik Festivali’nin ikinci günü kitap imza günleri, plaj voleybolu, boya savaşları ve konserlerle devam etti.

Festival Edip Akbayram Konseriyle son buldu

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği Festivali, ünlü sanatçı Edip Akbayram Konseri ve muhteşem dastar defilesi ile son buldu. Üç gün boyunca dolu dolu geçen festival, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

CHP’li başkanın önce izin verdiği festival, zabıtanın uyarısı ile başlarken bitti

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın, iddiaya göre önce izin verdiği Datça Bal Badem Festivali'nde, açıldığı günün sabahında zabıta ekiplerinin uyarısı ile yeme içme stantlarının kaldırılmasının istenmesiyle, festival başlarken sona erdi. Datça Yerel Tohum Derneği Başkanı Zeki Karacan, 'Belediye Başkanının bu işi provoke etmek için yaptığını artık ciddi ciddi söylüyorum ve kamuoyunda da bunu bangır bangır bağıracağım' dedi.

Akrobasi yarışması ödülleri sahiplerini buldu

21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları, birbirinden farklı gösterilerle devam etti. Hava oyunları etkinlikleri kapsamında akrobasi yarışmasında dereceye giren pilotlar ödüllendirildi.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.