Fethiye Seydikemer Haberleri

Fethiye Seydikemer Haberleri

Çiftçiler, seralarda don nöbetine başladı

Fethiye ve Seydikemer çevrelerinde sebze yetiştiriciliği yapan üreticiler, zirai don riskine karşı seralarda kurdukları sobaları yakarak don nöbetine başladı. 

Safari Araç Denetimleri Devam Ediyor

Fethiye Trafik Büro Amirliği ekipleri Fethiye Seydikemer arasında faaliyet Gösteren Safari araçları üzerinde denetimlerde bulundu. Eksiği olan 5 araca 2180 TL cezai işlem uygulandı.

FESKO ÜYELERİNDEN BAŞKAN KARACA’YA ZİYARET

FESKO Fethiye Seydikemer Ekolojik İşletme Kooperatifi üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti.

Hayaldi “FESKO” Doğdu

Aylin Özyurt ve Cihangir Urgunlu’nun hayal edip büyük mücadeleler sonunda kurdukları Fethiye Ekoloji Platformu Fethiye Seydikemer Ekolojik İşletme Kooperatifi’ne dönüştürüldü.Yeni kurulan kooperatif üyeleri başarılarını düzenledikleri FESKOFEST gecesinde kutladılar.

Vali Tavlı, “Fethiye ve Seydikemer’de turizm çeşitliliği arttırılmalı”

Fethiye Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye Babadağ Teleferik 1700 tesisinde yapıldı. Toplantıda turizmin devamlılığı için yeni projeler konuşuldu.

Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy, Süt Üreticileri Birliği Olağan Genel Kuruluna Katıldı

Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinin 2020 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Süt üreticilerine müjde!

Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, son dönemlerde mevsimsel süt artışları ve korona virüsü salgını nedeniyle piyasada arz fazlası oluştuğunu belirtti. Bazı firmaların süt alımlarını azalttığını kaydeden Tokmak, “Sürdürülebilir bir piyasa düzeninin sağlanması için Süt Tozu Regülasyon uygulamasına geçilmesi İçin Et ve Süt Kurumu vasıtasıyla üretici örgütleri üzerinden süt alımı uygulamasına başlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Birlik Başkanı Tokmak emeği geçenlere teşekkür etti 

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

Başkan Otgöz, “Bu başarı hepimizin”

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti.

Seydikemer'e yapılacak tarımsal çalışmalar görüşüldü

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz beraberinde Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç ile beraber Seydikemer'de yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tarımsal üretim çalışmaları, projeleri ve yatırımları üzerine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşme gerçekleştirdi.

‘Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin yatırım ortamına ışık tutuyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ‘2019 Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin ticari hayatına ilişkin bilgi ve istatistikleri analiz ederek yatırım ortamı hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

LYS Sınavları Seydikemer’de Yapılabilecek

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun girişimleri sonucu LYS sınavları İlçemizde yapılacak. Bu sayede öğrenciler, sınav için başka şehirlere taşınmak zorunda kalmayacak.

Güç Birliği Fakülte'de Toplandı

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu şubat ayı toplantısı, MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar'ın daveti üzerine eğitim öğretime şubat ayında başlayan Fethiye İşletme Fakültesi binasında yapıldı.

Mermerciler OSB’nin adını koydu

Fethiye Seydikemer Maden Mermer Organize Sanayi Bölgesi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda bir araya gelen Oda üyesi mermerciler Mermer İhtisas Organize Sanayinin kurulması fikri üzerinde görüş alış verişinde bulundular.