Güzel Sanatlar Haberleri

Güzel Sanatlar Haberleri

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Hamdi Özbay Programına Hazır

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, 25 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Hamdi Özbay’ı anma etkinliği için hazırlıklarını tamamladı.

Muğla özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla’da Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Ali Tunç yeni üyelerle bir araya geldi

Fethiye’de 1993’ten bu yana faaliyetini sürdüren Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, düzenlenen etkinlik ile beraber yeni çalışma dönemine başladı.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nden Bahar Kermesi

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından dernek bahçesinde “Bahar Kermesi” adlı program düzenlendi. 

BELEDİYEDEN, ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Bodrum Belediyesi tarafından öğrencilere verilen eğitim öğretim destekleri yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde servis hizmeti de başladı. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine, servis hizmeti getirildi.

MSKÜ’den ‘Bir yanımız hep Çanakkale’ konseri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri salonunda 'Bir yanımız hep Çanakkale' konseri gerçekleştirildi.

MSKÜ ‘Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı’ sergisi açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sanata ilgi duyan 6 okuldan çocukların katıldığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından verilen eğitim sonrası 'Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı' resim sergisinin açılışı yapıldı.

MSKÜ’de İlahi dinletisi

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı işbirliği ile hazırlanan 'İlahi Dinletisi' üniversite AKM 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda izleyicilerle buluştu.

Öğrenciler Marmaris Kalesi’nde resim yaptı, konser verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 Nisan 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Güzel Sanatlar Lisesi resim öğrencileri kale içindeki heykel ve figürleri resmetti, müzik sınıfı öğrencileri klasik müzik konseri verdi.

Kadınlar Günü İçin Son Etkinlik

Fethiye Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında son etkinliği, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Birçok yöreye ait türküler söylenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Muğla’daki 15 Temmuz şehitlerine vefa

15 Temmuz FETÖ terör örgütü kalkışması sonucu Muğla'da şehit düşen polis memuru Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından portreleri yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde seğrilendi. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde her yıl tertip edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' kapsamında, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince resmedilen şehit polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, ailelerine hediye edilmek üzere önce İL Milli Eğitim Müdürlüğünde sergilendi.

Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri seyirciyle buluştu

Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin oynadığı “Benim İçin Hassas Diyorlar” ve “Yanlış Anlaşılma” adlı oyunlar seyirciyle buluştu.

Günday’ı Unutmayacağız

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday’ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

Özbay’ın anıtına karanfil bıraktılar 

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

Huzurevi sakinlerine moral konseri

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Covid-19 pandemisi nedeniyle bulaş riski altında olan yaşlılarımıza destek olmak için İkinci Bahar Dinleti Programı düzenliyor.

Türkülerin Babası Anıldı

Fethiye’nin yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün üçüncü yıl dönümünde, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğinin, Fethiye Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğü ile birlikte mezarı başında anma programı gerçekleştirildi. Anma programını merhum Hamdi Özbay’ın eşi Işık Özbay’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bildirildi. Anma töreninde Hamdi Özbay’ın mezarına çiçek konulup dualar edildi. Ardından Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğine geçildi. Burada Hamdi Özbay’ın yetiştirdiği ve törenin önemli sanatçılarından Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği korosu şefi Ali Tunç, Hamdi Özbay’ın derlediği Şu Köyceğiz Yolları türküsünü koro halinde söyledi. Anma töreninin ardından katılanlara helva ikramında bulunuldu.

Anadolu’dan Ezgiler Beğenildi

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nin 13. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde Fethiye’de Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konseri oldukça beğenildi.