Harç Haberleri

Harç Haberleri

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Marmaris Turizmde Atağa Geçti

Göreve geldiği ilk günden beri turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bugün bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çok çaba harcadık. Marmaris’te sezon artık erken açılıp geç kapanıyor, ayrıca kültür ve spor turizmi de ilerleme kaydediyor” dedi.

Fethiye’de Keşkek Ve Arabaşı Çorbası Kermes Etkinliğine Yoğun Katılım

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği, gelirin tamamının Seki’nin yararına harcanması yönünde keşkek ve arabaşı çorbası kermesi düzenledi. Fethiye Salı Pazarı’nda düzenlenen kermes etkinliğine yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Süper yat, yaklaşık 5 milyon TL'lik yakıt ve kumanya ikmali yaptı

Dünyanın en büyük yat sıralamasında 329. sırada yer aldığı belirtilen 68.2 metre uzunluğundaki süper yat ‘Starlust’ Fethiye iskelesine yanaşıp yakıt ve kumanya ikmali yaptı. 

Vergi Zamları Tatihi Öne Alındı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak ayından itibaren uygulanacak vergi zammı öne çekildi.

Belediye ekiplerinin yağmur mesaisi

Yağmur nedeniyle 24 saat mesai yapan Marmaris Belediyesi ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba harcadı.

Bodrumspor’da yeni başkan belli oldu

Rıza Karakaya’nın başkanlıktan istifa etmesinin ardından Bodrumspor'un yeni başkanı, hisselerin yüzde 80’ini elinde bulunduran iş insanı Fikret Öztürk oldu. 3 yıldan beri hisselerin çoğunluğunu elinde bulunduran Öztürk, 3 yıldan bu yana 16 milyon Euro para harcandığını dile getirdi.

Büyükşehir yoğun mesai harcadı

Muğla’nın birçok farklı noktasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle özellikle yeraltı su kaynaklarıyla içme suyu sağlanan bölgelerde suyun depolara aktarılmasında elektrikli pompalar kullanıldığı için su sağlanması olumsuz etkilendi.

11. Yörük Obaları Şenliği Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut ve Ortaköy Muhtarı Mehmet Aral'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 11. Yörük Obaları Yörük Şöleni'ne destek veren Milas Belediyesi, yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük emek harcıyor.

Vergi ve harçlara yeni zam

Vergi ve harçlar, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte zamlandı. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, tapu harçları, KDV oranları, pasaport, noter ve vize harçları artırıldı. 

Ekipler Denizlerin Korunması İçin Yoğun Mesai Harcadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dokuz günlük Bayram tatilinde yedi atık alım teknesi ile denizlerin korunması için atık toplamaya devam etti. Büyükşehir ekipleri bu süreçte 250 bin 140 litre pis su, 47 bin 835 kg katı atık topladı.

Erkılınç: “Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışının gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği gibi günümüz ticari gerçekleriyle de bağdaşmadığını belirterek, kamunun kaynaklarını boşa harcatmayacaklarını ve görevini layıkıyla yerine getiren süreli yayınların haklarını koruyacaklarını söyledi.

Tatlılar, bayram sofralarını süslemeye hazırlanıyor

Ramazan ayı içerisinde yoğun bir mesai harcayan tatlıcılarda bayrama sayılı günler kala yoğunluk arttı.

GENÇLER 2 SENEDİR BİRİKTİRDİĞİ HARÇLIKLARI DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRDI

Fethiye’de yaşayan iki genç kardeş, 2 yıldır kumbarada biriktirdiği paraları babaları Ali Rıza Pehlivan aracılığıyla depremzedeler için AFAD’a gönderdi.

ESNAF HASTANESİ’NDEN BÖLGEYE DEV KATKI  

Bir Esnaf Hastanesi kuruluşu olan S.A.F.’da düzenlenen kokteylde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin Fethiye’nin hastanesi olduğu vurgulandı. Fethiye ve çevre ilçelerinde yaşayan kişilerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışma yapıldığı söylendi. Bunun yanında halkına, esnafına, sporcusuna, öğrencisine, sivil toplum kuruluşlarına, Kamu kurum ve kuruluşlarına bütçeleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda destek olduklarının altı çizildi. Bu desteğin çoğunluğunun çalışanlara, şehir esnafına, kamu giderlerine ve bağışlara harcandığı bilgisi paylaşıldı.

KERMESTEN ELDE ETTİKLERİ GELİRİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCADILAR

Seydikemer’de Alaçat Ortaokulu öğrencileri okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları mamaları Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladılar.

Başkan Aras’tan çağrı; “Temiz bir Bodrum için duyarlılık gösterelim”

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelindeki temizlik çalışmaları için yoğun mesai harcıyor.

Özel Öğrenciler İçin Kermes

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul bünyesinde yer alan Özel Eğitim Sınıfı yararına düzenlenen kermes büyük ilgi gördü. Kermesten elde edilen gelir okulun özel öğrencilerden oluşan Özel Eğitim Sınıfı’nın giderleri için harcanacak.

Menteşe’nin Yüksek Kesimlerinde Kar Mesaisi

Menteşe’nin yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri 3 greyder 6 kepçe ve personeliyle kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Zeybekoğlu, “İktidar Zam Yapmaya Doymuyor”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; yaptığı yazılı basın açıklamasıyla elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapıldığını belirterek, “Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor” dedi.

Üreten bir nesil yetiştirmek için dünya öğretmenleri el ele verdi

Öğrencilere içinde bulunduğumuz çağa özgü beceriler kazandırmak, gelişen teknolojiye ayak uyduran bireyler yetiştirmek için çaba harcayan 4 ülkeden 15 okul öncesi öğretmeni; üreten, sorgulayan, araştıran ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmek için el ele verdi.

Kesim Gelirleri Yangın Mağdurları İçin Harcansın!

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin; TBMM’ye kanun teklifi verdi. Yanan 670 dekar alanın ihale edilerek kesiminin gerçekleştiğini söyleyen Girgin, ihalelerden elde edilen gelirin Muğla ve bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Sosyal Korumaya 655 Milyar 599 Milyon Tl Harcandı

Sosyal koruma harcaması 2020 yılında yüzde 20,9 artış göstererek 655 milyar 599 milyon TL oldu. Bu harcamanın ?,5'ini 646 milyar 2 milyon TL ile sosyal koruma yardımları oluşturdu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 300 milyar 902 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oluştururken, bunu 170 milyar 993 milyon TL ile hastalık/sağlık bakımı harcamaları takip etti.

Yılbaşı Hediyesi Alayım Derken Verilerinizden Olmayın!

Yılbaşı geliyor ve yılbaşı hediyeleri alırken büyük harcamalar yapılıyor. Siber saldırganlarınsa yılbaşından tek istedikleri daha çok kişisel veriye erişmek. Özellikle yılın bu zamanında siber saldırıların daha çok arttığını belirten Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, yılbaşı hediyesi olarak boş bir banka hesabıyla karşılaşılmaması için alınması gereken 7 önlemi sıraladı.

2022 vergi, harç ve ceza oranları Resmi Gazete'de yayımlandı

2022 yılında vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlenmişti. Yeni yılda uygulanacak tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Menteşe’de Kar Mesaisi

Menteşe’de hafta sonu başlayan ve yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte Menteşe Belediye ekipleri hafta sonu boyunca 10 iş makinası, 1 tır, 4 kamyon ve 30 personel ile kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Toplam Sağlık Harcaması 249 Milyar 932 Milyon Tl Olarak Gerçekleşti

Toplam sağlık harcaması 2020 yılında bir önceki yıla göre $,3 artarak 249 milyar 932 milyon TL'ye yükseldi.

Noel Çarşısı Kuruldu

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış'ta kurulan Noel Pazarı bu sene de Çalış’ta kuruldu. Geçtiğimiz günlerde yağışların etkili olmasının aksine bugün Fethiye’de açık bir hava hakimdi. Noel Pazarı'ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak. Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Noel Pazarı’ndan Elde Edilen Gelir Çocuklar İçin Harcanacak

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış’ta kurulan Noel Pazarı bu sene 5 Aralık Pazar günü her yıl kurulduğu Çalış’ta kurulacak. Noel Pazarı’ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak. Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Vergi, ceza ve harçlarına büyük zam

Fethiye’de Mali Müşavirlik yapan Nevzat Küçükdöğreli sosyal medya hesabından vatandaşları ilgilendiren bilgiler paylaşıyor.Küçükdöğerli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2022 yılında Vergi Ceza ve Harçlarının 6.2 artacağı bilgisini paylaştı.