Hareketlilik Haberleri

Hareketlilik Haberleri

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı Temel Atma Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Fethiye’nin Çamköy Mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni coşkulu bir kalabalıkla birlikte gerçekleştirildi.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

“Bu volkanın aktif olduğu hatırlatılıyor”

Ege denizinde Yunanistan’ın volkanik adası İncirli volkanında 1887 yılında yaşanan patlama, 2021 yılında yaşanan sismik hareketlilik ve yer deformasyonu gibi belirtilerin bu volkanın halen aktif olduğu yönünde belirtiler taşıdığı açıklandı.

Benzine zam

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik e savaş etkisiyle akaryakıt fiyatlarını zam gelmeye devam ediyor. Benzin fiyatlarına ise gece yarısı zam geldi.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Benzine 5 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 15 kuruş indirim bekleniyor.

Benzine Yine Zam

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli değişiyor. Motorine yapılan zammın ardından, benzin fiyatlarına da 1,30-1,55 TL arasında bir zam bekleniyor.

Motorine Zam Kapıda 

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar benzin ve motorin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,80 TL'lik fiyat artışı bekleniyor. 

Ölüdeniz’de Canlılık Sürüyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Ölüdeniz’de tatilci yoğunluğu sürüyor. Ölüdeniz’deki turizmciler, canlılığın sürdüğünü söylese de geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

Dolar TL karşısında yeni bir rekor daha kırdı

Türkiye’de döviz kurundaki hareketlilik devam ediyor. Bir süredir 27 TL bandında seyreden dolar bugün TL karşısında yeni bir rekor daha kırdı.

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Başkan Kökten, “Hareketlilik, canlılık var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, bayramda yaşanan yoğunluğa değinerek içinde bulunduğumuz Temmuz ayı için turizm değerlendirmesinde bulundu.

Yaz sezonu için hareketlilik devam ediyor

Dünya'nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye Ölüdeniz'de, turizm hareketliliği devam ediyor.

Turizmciler, bu sezondan umutlu olduklarını dile getirdiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tekne turlarında da hareketlilik başladı. Tekne turu işletmecileri, sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

Dolar’dan yeni zirve: 20,81

Seçim sonrasında piyasalarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Gece saatlerinde 20,81'i gören dolar/TL, saat 10.00 itibarıyla 20,69 seviyelerinden; Euro ise 22,10 TL'den işlem görüyor.

Safari turları turizme hareketlilik kazandırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonu erken başladı. Özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin en fazla tercih ettiği jeep safari turları ile Bodrum'da turizm hareketliliği erken başladı.

Motorine zam!

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 67 kuruş zam yapıldı. Benzin grubunda ise herhangi bir artış yaşanmadı.

LPG'YE İNDİRİM GELİYOR

Küresel piyasalardaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. LGP'ye bu gece 2 liralık indirim gelmesi bekleniyor.

ORTACA'DA MOTOSİKLET FESTİVALİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Motosiklet Festivali' hem ilçenin tanıtımına katkı sundu, hem de ekonomik olarak ilçede hareketlilik yaşandı.

MUĞLA’DA İŞE BİSİKLET İLE GİTTİLER

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve İl Müdürlüğü Şube Müdürleri 16-22 Eylül 2022 Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Kötekli’de bulunan İl Müdürlüğü Lojmanlarından işyerleri olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binasına 7 km Bisiklet sürerek gittiler.

OKUL SEZONUNDA KIRTASİYECİLER HAREKETLİLİK BEKLİYOR

Yapılan açıklamalar neticesinde okullar 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektör işletmecileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

İKİ GÜNDE İKİNCİ ZAM!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Önceki iki gün peş peşe motorine yapılacak olan zamların iptal edilmesinin ardından dün fiyatlar değişmişti. Akaryakıta dün yapılan bir indirim bir de zam sonrası araç sahiplerine bugün kötü haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor.

BAŞKAN AY, “PANDEMİNİN BEDELİNİ FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Pandemi sürecinden sonra Fethiye turizminde başlayan hareketlilik esnafın bir nebzede olsa yüzünü güldürdü. Sezonun ortasında olunmasına rağmen yaşanan doluluğu değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay, “Bu sene şu anda mesela Ağustos ayında otellerde Çalış’ ta yer bulmak zor. Şu anda gerçekten doluyuz. Kendimizde yer olmadığı zaman arkadaşlarımı arıyorum, yer bulmaya çalışıyorum. Ağustos ayı zaten bizim sezonumuz ve bu ay şöyle 5 oda, 6 oda bir otelde bulursak bu sorun demektir” dedi.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kurundaki hareketlilikle değişiyor. Petrol fiyatları gerilerken vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda benzin litre fiyatına 1,05, motorin litresine ise 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

SAADET PARTİSİNDEN, DEVA PARTİSİNE ZİYARET UZUN, “SEÇİM STARTINI VERDİK”

Seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte partililerde hareketlilikler başladı. Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanlığından, DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına kaynaşma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim Uzun beraberinde Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Faruk Kılınç ve yönetimi katıldı.

Balık fiyatlarının artışı mazota bağlı

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında hareketlilik gözlemlendi. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı fiyatların yükseldiğini belirtti.

Motorinde 2.5 tl indirim gerçekleşti

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorine yapılan 2.5TL’lik indirim ardından motorinin litresi 27,80TL’ye satılmaya başlandı.

Motorinde 1.5 tl indirim bekleniyor

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarına ki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorin fiyatına indirim haberi geldi. Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1.5TL tutarında indirim yapılacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik yaşanması beklenmiyor.

Bozdurmaya gelen memnun, almaya gelen üzgün

Haftayı yükselişle tamamlayan altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. 1000 lira bandını aşan altın ve 17 lirayı geçen dolar her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

Marmaris’ten tanıtım atağı

Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi iç pazarda hareketlilik sağlanması amacıyla Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Belediyesi iş birliğinde İstanbul'un en işlek bölgelerinde yer alan 28 dijital ekranda Marmaris tanıtımına başlandı.