Hat Haberleri

Hat Haberleri

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuarı, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Ana isale hattı patladı, yollar göle döndü

Torba Mahallesi'nde ana isale hattı patladı, yollar adeta göle döndü. Yolda trafik akışı alternatif güzergahtan kontrollü olarak sağlanıyor.

28 yıl önce sevgisini, şimdi de böbreğini verdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Hatice Öztürk böbrek yetmezliği teşhisi sonrası, 28 yıl önce kendisine sevgisini veren eşi Mesut Öztürk, bu defa böbreğini verdi.

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

TFF 2. Lig: Fethiyespor: 5 - Isparta 32 Spor: 0

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Fethiyespor, sahasında konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 5-0 mağlup etti. Haftalar sonra evinde farklı kazanan Fethiyespor düşme hattından iyice uzaklaştı.

Fethiye Çalış plajında Not Just Beach hizmete açıldı

Cloud 9 bünyesinde bulunan Not Just Beach, Fethiye Çalış Plajı’nda hizmete açıldı. Toplamda 60 şezlongun bulunduğu plajda çeşitli koltuklar ve minderler de misafirlerin rahat etmesi için özel olarak tasarlandı. Fetiye Çalış Plajı’nda hizmet veren Cloud 9 adlı mekânın bünyesinde bulunan Not Just Beach hizmete açıldı. Gerçekleştirilen açılış programına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da katıldı. 

Milas’ta İki Grup Birbirine Girdi, Ortalık Savaş Alanına Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Olayda yaralıların olduğu öğrenildi.

Bodrum’da Patlayan Su İsale Hattında Büyükşehir Ekipleri Çalışma Başlattı

Bodrum’un Torba Kavşağında içme suyu isale hattında yaşanan patlama sonrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri müdahale etti.

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuldu.

Saatcı: Vatandaşa Ve Personele Baskı Ters Teper

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, mevcut belediye yönetimininkendisine destek veren vatandaşlara baskı uyguladığını açıklayarak, "Elimizde whatsapp gruplarında nasıl baskı yaptığınız belgeler var." dedi.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Alim Karaca “Biz Muhatap Olmadıkça Birilerinin Ayarı Bozuldu”

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Sanayii, Çevreyolu ve Çalıca esnafını ziyaret etti. Seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri ile sürdüren CHP’li Fethiye Belediye Başkanı ve başkan adayı Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Otobüste Rahatsızlanan Yolcuyu Şoför Hastaneye Yetiştirdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan vatandaş, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirildi.

Saatcı: Akıllı Otopark Sistemi ile Trafiği Bir Nebze Olsun Rahatlatacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Ören kanalizasyon çalışmasının yüzde 53’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Üniversite hastanesinde sağlığına kavuştu

Muğla'da gözünden rahatsız olan bir vatandaş Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Başkan Gümüş Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında “Atatürk’ün; ‘Dünya’da her şey kadının eseridir’ sözünün ve devrimlerinin ışığında kadınların kararlılıkla tüm hedeflerine ulaşabileceğine inanıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Köyceğiz’de Kur’an Öğrenenlerin Sayısı Artıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde her geçen gün Kur’an öğrenenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Bodrum’da isale hattı patladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta içinde devreye alınan yeni su ana isale hattı patladı. Bir araç mahsur kaldı, iş yerlerini su basarken yollar göle döndü.

İsmet Taşdemir: "Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazım"

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, ligde hakemlerin hatalı kararlar verdiğini söyleyerek, "Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazım çünkü biz aynı yolda giden insanlarız. Onlarsız biz, bizsiz de onlar olmuyor. İnşallah bir an önce toparlanırlar" dedi.