Hava Kirliliği Haberleri

Hava Kirliliği Haberleri

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu Muğla'da etkili oldu

Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Muğla'da etkisini gösterdi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan “Zehir Soluyoruz”

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK kâğıt fabrikasında iki gün üst üste çıkan yangınlar sonrası ilçede hava kirliliği yaşanması sonrası MOPAK kapatıldı. CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ise açıklamasında; “Yaklaşık 5 gündür Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’i duman ve keskin kokusuyla etkisi altına alan Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasının plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir.” Dedi.

MOPAK kapatıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK kâğıt fabrikasında iki gün üst üste çıkan yangınlar sonrası ilçede hava kirliliği yaşanmış, halk duruma tepki göstermişti. Fabrikada, atıkların kontrolsüz biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edilerek fabrika kapatıldı. Ayrıca 12 milyon 71 bin 949 lira ceza kesildi.

Muğla Milletvekili Özcan sordu, Bakan Dönmez açıkladı

Muğla milletvekili Özcan, Milas ilçesinde kömürlü ısınmadan dolayı ekim ve mayıs ayları arasında oluşan hava kirliliğini Bakan’a belirtti ve Milas’a doğalgazın ne zaman geleceğini soru önergesiyle sordu.