Hayırsever Vatandaşlar Haberleri

Hayırsever Vatandaşlar Haberleri

El Ele Butik Dayanışma Merkezi'nden ihtiyaç sahiplerine Yardım

Menteşe Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirdiği El Ele Butik Dayanışma Merkezinden 2023 yılında 9 Bin kişiye kıyafet, ayakkabı, mobilya ve beyaz eşya temin edildi.

RAMAZAN AYI BOYUNCA AŞEVİ HİZMET VERECEK

Fethiye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Çatalarık Sosyal Tesislerde bulunan aşevinde iftar yemeği verecek. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Fethiye Belediyesi ayrıca Ramazan Kolisi dağıtmaya devam ediyor. Fethiye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Rıza Kıroğlu, “Bizler yardım kolilerimizi ulaştırıyoruz. Ancak Ramazan sofrasında benim de katkım olsun diyen hayırsever vatandaşlarımız varsa, desteklerini bize ulaştırabilir. Biz de ramazan kolilerini yardıma muhtaç vatandaşlarımıza aktarmaya devam ederiz” dedi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA GÖNDERİLEN YARDIM KOLİSİNDEN ÇIKAN NOT DUYGULANDIRDI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrasında Muğla'ya gelen depremzedelere Muğlalı hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar giderken, bir vatandaşın gönderdiği yardım kolisinden çıkan not duygulandırdı.

BAŞKAN GÜMÜŞ, İFTAR SOFRASINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her yıl geleneksel olarak verdiği iftar sofrasını Kötekli Mahallesine de taşıdı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 2 bin 500 kişilik iftar yemeği üniversite öğrencisi gençlere dağıtıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Menteşe Belediyesi Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle Perşembe pazarında iftar sofrasını kurdu. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 3 bin kişilik yemek iftar sofrasında dağıtıldı. İftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği belediye ekiplerince ulaştırıldı. Ramazan Ayı’nın ilk iftar sofrasına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz ile birim müdürleri de katıldı.

SEYDİKEMER’DE KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Seydikemer'de kütüphane açılışları devam ediyor. Hayırsever vatandaşların destekleriyle Çaykenarı İlkokulu ve Ortaokulu'na kütüphane yapıldı. Kütüphanenin açılışında hayırsever vatandaşlara, hem okula hem de kütüphanenin açılışına vermiş oldukları desteklerden dolayı ‘Teşekkür Plaketi’ takdim edildi.

Hayırsever vatandaşlardan sıcak çorba ikramı

Fethiye’de hayırsever vatandaşlar, gece görevi başında olan emniyet ve sağlık görevlilerine sıcak çorba ikramında bulundular. 

Muhtardan çocuklara bisiklet

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Küçük, geçtiğimiz yıl başlattığı “bisikletsiz çocuk kalmasın” projesi ile 100’ü aşkın bisiklet dağıttı. Mahalledeki hayırsever vatandaşların destekleri ile hiç bisiklet sahibi olmayan çocukları bisiklet hediye ederek sevindiren Küçük, projeyi mahallede bisikletsiz çocuk kalmayıncaya kadar devam ettireceğini söyledi. İlk kez bisiklet sahibi olan çocukların sevinci görülmeye değerdi. 

Demir, “Halkın yanında olduğumuzu her zaman gösteriyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yine gıda yardımında bulundu. Hayırsever vatandaşların desteğini alan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, bu kez de ihtiyaç sahibi vatandaşlara çuvallar içerisinde patates dağıttı.

Örnek Hayırsever Vatandaşlar Ödüllendirildi

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, hayırsever vatandaş Hüseyin Yılmaz’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Hayırsever esnaf Yılmaz; Fethiye’ye bir okul, Kayaköy Mahallesi’ne bir cami yaptırmanın yanı sıra çeşitlik kamu kurum ve kuruluşlarına bağışlarda bulundu.

TÜRK KIZILAY’INDAN GIDA KOLİSİ KAMPANYASI

Türk Kızılayı Fethiye Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında “Ramazan’ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor. Kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara Gıda Kolisi ulaştıran Türk Kızılayı Fethiye Şubesi; bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Fethiye Kipa Mağazası ve AZDA Marketlerinde hayırsever vatandaşların bağışları kabul ediliyor.

ÇYDD Etkinliğine Yoğun Destek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubesi tarafından öğrenci burslarına gelir getirmek amacıyla geçtiğimiz Pazar günü kahvaltı etkinliği düzenlendi. 2.Etap Sahil bandı Matisse restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliğine yoğun katılım oldu. ÇYDD Fethiye şubesi yönetim kurulu ve dernek üyelerinin tam kadro katıldığı etkinliğe; Fethiye Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP’li eski belediye başkanları, ADD ile CKD Fethiye şubesi temsilcileri ile ÇYDD’e destek olan hayırsever vatandaşlar katıldılar.