Hijyen Haberleri

Hijyen Haberleri

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Artan solunum yolu vakaları sonrası uzmanından uyarı: “Okulların Açılması İle Vakalar Artabilir”

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önerilirken, uzmanlar okulların açılması ile birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanma ihtimalinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

Ortaca’da Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

Ortaca Belediyesi’ne ait Dal-Bel şirketi çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, gıda hijyeni ve sanitasyonu eğitimi verildi.

Seydikemer’de kantin ve yemekhaneler denetlendi

Seydikemer İlçe Denetim Komisyonu tarafından Seydikemer’de ki okullarda bulunan yemekhane ve kantinler hijyen, kalite ve sağlık standartlarına uygun olup olmadığı konusunda denetlendi.

Süt Sağım Hijyen Eğitimi Seydikemer’den Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım Daire Başkanlığı, işbirliğiyle başlatılan ‘Sağım Hijyeni ve Mastitisten Korunma Uygulamalı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı, Seydikemer’de yapıldı.

Büyükşehirden ‘Mor Yaşam’ desteği projesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan Mor Yaşam Projesi ile Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarından olan hijyen paketi dağıtımına devam ediyor.

Fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saat 06.00’da İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı Menteşe ilçesindeki fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

Mor Yaşam Projesi ile hükümlülere destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mor Yaşam Projesi ile bugüne kadar bin 759 hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

FTSO’nun Hijyen Eğitimine 47 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi. 

DAL-BEL ŞİRKET ÇALIŞANLARINA HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİMİ

Belediyemiz Dalyan Toplantı salonunda Belediyemiz bünyesinde bulunan Dal-Bel şirket çalışanlarına Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi verildi.

ONİKİ ADALAR'DAN DEPREMZEDELERE İLAÇ VE BEBEK MAMASI DESTEĞİ MARMARİS’E ULAŞTI

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım seferberliği devam ediyor. 12 Adalar (Dodecanese) Eczacılar Birliği tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere Marmaris- Rodos yolcu gemisi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi gümrüklü limana 80 koli ilaç, hijyen malzemesi, bebek maması ve maske gönderildi.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

 Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

MENTEŞE BELEDİYESİ'NDEN “KIZ KARDEŞİMLE GÜÇLÜYÜM” PROJESİ

Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile Menteşe ilçesine gelen kadın depremzedelerin acılarını ortak olmak, onlara moral yüklemek ve ihtiyaçlarına göre hijyen paketi desteği sağlanması hedefleniyor.

SEYDİKEMER’DE ZABITA EKİPLERİ FIRINLARI DENETLEDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyerek hijyen ve gramaj kontrolü yaptı.

ZABITA EKİPLERİNDEN FIRIN VE PASTANELERE DENETİM

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. İşletmelerde gıda denetimlerinin yanı sıra hijyen kontrolleri de yapıldı.

KÖYCEĞİZ’DE OKULLAR AÇILMADAN KANTİNLER DENETLENDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okulların açılmasına az bir zaman kala çocukların sağlığı için gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Köyceğiz ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda birimi tarafından okul kantini, yemekhaneleri ile okul çevrelerinde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Ayrıca Köyceğiz Devlet Hastanesi yemekhanesi gıda denetimi 5996 sayılı kanun çerçevesinde gerçekleştirildi. İşletmelerde hijyen, ürünlerin tazeliği, fiyat etiketi ve gramaj konularına bakıldı. Yetkililer, satış yerlerini hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafetlerinin temizliği ile iş yerlerinin mevzuata uygunluğu konusunda kontrol ettiler. Denetimlerde kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Bodrum’da kurban kesim yerleri bayrama hazır

Bodrum Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve modern bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Gıda ve Su Sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi.

Köyceğiz’de bayram öncesi denetimler hızlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi bayramlık şeker, tatlı ve hamur işi satan işletmelerde hijyen, fiyat ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların Bayram bakımı Büyükşehir’den

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi örnek bir uygulamaya imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yatağa bağımlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları hijyen kurallarına uygun bir şekilde bakımlarını yapıyor.

İlçe Tarımdan Kantincilere Eğitim

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, eğitim öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul, kantin ve yemekhanelerinde çalışan personele hijyen eğitimi verildi.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.

Modern ve konforlu yaşamın alerji yaptığı ortaya çıktı

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin Herkes için Alerji başlığıyla düzenlediği 15'inci Uluslararası Çocuk Alerji ve Astım Kongresi Muğla Dalaman'da gerçekleştirildi. Çoğunluğu Türkiye'den olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden konunun uzmanı yaklaşık 500 hekimin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kongre sonrası değerlendirme yapan uzmanlar, modern ve konforlu yaşamın alerji yaptığını, aşırı hijyenin de çocuklara zarar verdiğini belirtti.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.