Hızlandı Haberleri

Hızlandı Haberleri

Ege Yıldızları'na yeni transfer

 Ege Yıldızları Menteşe temsilcisi Gaziantep Doruk Spor Kulübü'nün ve Türkiye’nin Hokey ’de en golcü oyuncuları arasında bulunan Zeliha Kendir’i kadrosuna kattı.

Figen Çoban'ın kız kardeşi Filiz Karataş, "Ablam için sonuna kadar savaşacağız"

Muğla’nın Yatağan ilçesinde eşi, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tarafından yakılarak öldürüldüğü ileri sürülen Figen Çoban cinayeti soruşturmasında hazırlanan iddianamede, Çoban'ın üzerine hızlandırıcı madde dökülüp yakıldığı belirtildi. 

“Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimlerine Fethiye’de devam etti

Muğla’da yaşanan itfaiyelik olaylarda kısa sürede vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için talep eden vatandaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdı ve Fethiye’de başvuruda bulunan 21 gönüllüye 22 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında 40 saat A sınıfı gönüllü itfaiyeci eğitimi verdi.

GÖKMEN SEÇİM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, 2023 Genel Seçimleri’nde AK Parti Muğla Milletvekili aday adaylığını açıklayan Osman Gökmen, seçim çalışmaları için ziyaretlere başladı. 

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY: "KİMSE SİYASET PEŞİNDE KOŞMASIN"

Marmaris’te kaçak yapılara karşı mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Oktay, “Yıkımları hızlandırdık. Ama bu işi günlük siyasete de alet etmemek gerekiyor. Bu nedenle yarın köylerde yıkımlar devam ederken kimse siyaset peşinde koşmayacak. Çünkü bundan a’dan z’ye hepimiz zarar görüyoruz” şeklinde konuştu.

Marmaris sonbahara hazırlanıyor

İlçe genelinde dere, mazgal ve ızgaraları rutin olarak temizleyen Marmaris Belediyesi, sonbaharın gelmesiyle çalışmaları hızlandırdı. Marmaris Belediyesi yaklaşan yağmur mevsimi öncesinde dere, kanal, mazgal temizliğine ağırlık verdi.

TARIMIN DEVASI SAHADA

Yaklaşan seçim nedeni ile çalışmalarını hızlandıran DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı Ziraat Odasına ziyarette bulundu.

Dalaman spor turizminde atağa geçti

Sporsever tatilciler için kolları sıvayan Hilton Dalaman, bu kapsamdaki yatırımlarını hızlandırdı. Geçen yıl 'Bisiklet dostu' unvanını alan otel, bu yıl kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve eğitim merkeziyle bu branşlarda hem yurtiçi hem de yurtdışında yarışlar düzenlemek için adaylıklarını tamamladı.

Köyceğiz’de bayram öncesi denetimler hızlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi bayramlık şeker, tatlı ve hamur işi satan işletmelerde hijyen, fiyat ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

FETHİYE VE SEYDİKEMER İLE ÜSKÜP ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ HIZLANDI

Fethiye ve Seydikemer ile Makedonya’nın Üsküp şehri arasında ticaretin gelişmesini sağlamak, sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket ederek rol model olmak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında imzalanan ‘Kardeş Oda Protokolü’ kapsamında görüşmelere devam ediliyor.

Milas Alatepe ve Kultak Mahallelerine ilave su

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte il genelinde içme suyu çalışmalarını hızlandırdı. Bu çerçevede ekipler Milas ilçesinin Alatepe ve Kultak Mahallelerine içme suyu takviyesi için başladığı çalışmaları tamamladı.

Milas’ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türk Kızılay Milas Kadın Kolları, Ramazan Ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Turizm taşımacıları yapılanıyor

2022 turizm sezonunun Mart ayı içerisinde başlayacak olması, sektöre hizmet veren kuruluşların da hazırlıklarını hızlandırıyor.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! 1 dolar 10 TL’yi gördü

Türk Lirası karşısında yükselişini hızlandıran dolar, 10 lirayı ilk kez geçti. Gram altın ise 600 lirayı görmesiyle tüm zamanların rekorunu kırdı.

Marmaris’te yağmur öncesi hazırlıklar hızlandı

Orman yangınlarının ardından artan sel riskine karşı Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü geniş kapsamlı çalışma başlattı. Dere yatakları, menfez, ızgara ve tahliye kanalları gibi yağmur suyunun tahliyesinde önem arz eden her yer temizleniyor.

Torunoğulları, Turizmde umutluyuz

Fethiye Otelciler Birliği yönetim kurulu, gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşan turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. FETOB dernek merkezinde yapılan toplantının ardından turizm sezonu ile ilgili görüşlerini aktaran Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Torunoğulları, “Havaların ısınması ve aşılama çalışmalarının hızla artması,  turizmi hızlandıracağını düşünüyorum. Fethiye bölgesi için konuşursak, gelecek turistlerin İngiltere, Rusya ve yerli olacağını düşünüyorum” dedi. 

Karagedik Mahallesi semt pazarına kavuşuyor

Karagedik Mahallesi halkı, yıllardan bu yana beklediği semt pazarına kavuşuyor. Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü’nün yoğun girişimleri sonucunda, semt pazarı konusu Fethiye Belediye Meclisi’ne taşınıyor. Muhtar Canözü, “Mahallemizde bir semt pazarına ihtiyacımız var. Yıllardır bunun için yoğun bir çaba harcıyoruz. İhtiyaç daha da fazlalaştığı için süreci hızlandırdık” dedi.

Gelecek Partisi Dalaman İlçe Başkanlığına İlyas Karataş seçildi

Gelecek Partisi tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. Muğla ve ilçelerinde kongrelerini hızlandıran Gelecek Partisi Dalaman’da tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa İlyas Karataş seçildi. Gelecek Partisi Dalaman ilçe kongresi Kovid-19 tedbirleri altında bir çay bahçesinde gerçekleştirildi. Kongreye Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Aydın İl Başkanı Selçuk Yagsan, Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, İyi Parti ve Deva Partisi yetkilileri ile gelecek partisi delegeleri katıldı.

Ruhsat alma süreci hızlandırılmalı

Mimar Mühendisler Odası Fethiye Temsilcisi Günay Solak, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında deprem ve Fethiye üzerine genel bir bakış gerçekleştirip, Fethiye yapı stok’u üzerine genel değerlendirmelerde bulundu. Mimar Mühendisler Odası Fethiye Temsilcisi Günay Solak, ilgi ile izlenen programda yasaların net bir dille yazılmadığını ifade edip, özellikle yasaların yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

HAMEŞİ OLANLAR DİKKAT !

Koronavirüs salgınının yaşandığı tüm dünyada ve ülkemizde, yeni normale geçişler de hızlandı. Şehir giriş çıkışlarının serbestleşmesinin ardından şehirler arası trafiğin de yoğunlaştığı gözlendi. Özellikle yoğun olan trafikte araç kullanan sürücülerin de trafik kurallarına azami şekilde uymaları, birçok olası kazaların önüne geçilmesini sağlıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce sürücülerin araçlarını kontrol ederek herhangi bir arızaları varsa gidermeleri konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor. Araçlarının arkasına mal taşımak için hameş takan sürücülerin de özellikle hameşin sinyallerinin çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor

Alim Karaca’dan rest!

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını daha da hızlandıran CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Nif, İncirköy ve Üzümlü’de seçmenlere seslendi.

Çıralı’dan Seydikemer’e 3 Müjde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Seydikemer Bölgesel Toplantısı’nda, Seydikemer sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte görüşüldü. Seydikemer’e 3 müjde veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seydiler Kilimi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Alabalık ve domates için de markalaşma çalışmaları hızlandı” dedi.

Seydikemer’de Ekim Dikim Öncesi Gübre Denetimleri Hızlandı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.

ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDILAR

Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Vatan Partisi Muğla çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanlığına seçmenler tarafından aday gösterilmesi için en az 100 bin seçmenin yazılı teklifiyle seçim kurullarına başvurması gerekiyor.

MİLLİ PİYANGO SATIŞLARI HIZLANDI

Büyük ikramiyenin 61 milyon lira olarak belirlendiği yılbaşı özel çekilişine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yılbaşı özel çekilişi için Fethiye’de de seyyar bayiler tarafından satışı sürdürülen yılbaşı piyango biletleri bugünlerde kapışılmaya başlandı.

CHP Mahalle Toplantılarını Hızlandırdı

CHP Fethiye İlçe Teşkilatı referandumda “Hayır” oyu verilmesi için mahalle toplantılarını hızlandırdı. CHP İlçe Teşkilatı beraberinde Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte Fethiye’nin mahallelerinde referandum çalışmalarına hız kattı.