Hobi Haberleri

Hobi Haberleri

Ev hanımları kendi ürünlerin satışını yapıyor.

ev hanımları kendi yaptıkları ürünlerini Menteşe Tarihi Zahire Pazarında satışını yapıyor.

Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

Bilinçsiz avlanma balık verimini azaltıyor

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Model uçak tutkunları hava sahası istiyor

Yapımı ve uçurması oldukça zevkli olan model uçaklara son zamanlarda ilgi oldukça arttı. Çeșitli yöntemlerle gökyüzüne tașınan bu uçakların sevdalıları ise Fethiye’de bir hayli fazla. 4 sene önce İstanbul’dan gelip Fethiye’ye yerleşen Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, model uçak tutkunlarından sadece ikisi. Kendi atölyelerinde yaptıkları model uçaklarla 40 yılı aşkındır, yarışmalara ve olimpiyatlara katılan Albayrak ile Ergenekon, Fethiye’de de bu hobilerini sürdürebilmek istiyorlar. Bunun için uygun hava sahasının gerektiğini vurgulayan model uçak tutkunları, bu hobiye sahip ilçede yaşayan yaklaşık 50 kişi adına da yetkililerden destek bekliyorlar. Model uçak sevdalıları Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, SED Medya’ya yaptıkları özel açıklamada, bu hobinin düzenlenecek yarışma ve olimpiyatlarla Fethiye’ye alternatif turizm alanı yaratabileceğine de dikkat çektiler.

Hobi amaçlı satın aldığı tarlanın içindeki zeytin ağacı 3200 yıllık çıktı

Bursa'da uzun yıllar tekstil işiyle uğraştıktan sonra Muğla'ya yerleşen Hatice Aktürk'ün Milas'ın Kazıklı Mahallesi'nde hobi amaçlı satın aldığı tarlanın içindeki bir zeytin ağacının 3200 yıllık olduğu ortaya çıktı.

Bahçesinde tropikal meyveler yetiştirdi

Fethiye’de yaşayan, 75 yaşındaki Feyzullah Koçak, hobi bahçesinde 10'a yakın çeşit tropikal bitki yetiştiriyor. Uzakdoğu meyvelerine karşı bir hobisi bulunduğunu söyleyen Koçak, elinden geldiğince Uzakdoğu meyvesi yetiştirip hem pandemi dönemini rahat geçiriyor hem de bu bitkileri ve meyvelerini dostları ile paylaşıyor.