I Haberleri

I Haberleri

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Datça’da Motosiklet sürücülerine ‘Kask’ dağıtıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Datça Kaymakamının da katılımı ile motosiklet sürücüleri Kask takmaları konusunda uyarıda bulunulurken, kaskı olmayan sürücülere Kask hediye edildi.

Rus kardeşler, Bodrum’da sergi açtı

Rus ikiz kardeşlerin Valentina ve Helen Chernykh'in “Yansımam” isimli resim sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Başkan Aras; “Öğrenciler için 1 TL’ye düşürdüğümüz sefer ağını genişletiyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Ahmet Aras öğrenciler için başlayan 1 TL uygulama sefer ağının genişletileceğini ve ilk UKOME’de merkezden Kötekli’ye giden hatlarında bu kapsama dahil edileceğinin müjdesini verdi.

MUSKİ’de Şengül dönemi başladı

Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlünde görev devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 10 yıldır MUSKİ Genel Müdürlüğünü yürüten Baki Ülgen emekliye ayrıldı.

Muğla'da gönüllü gençler, Yatağan Katrancı İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Yatağan Katrancı İlkokulu'nda çocuklarla bir araya geldi.

Kızılbük Thermal Wellness Resort’un ilk etabı tamamlandı

Marmaris’te ilk etap çalışmaları tamamlanan Kızılbük Thermal Wellness Resort ile ilgili Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

BarBunn Cafe Bistro Anneler Günü’ne hazır

Mayıs aylarının ikinci pazar günleri kutlanan Anneler Günü için Fethiye’nin en gözde mekânlarından biri olan BarBunn Cafe Bistro hazırlıklarını tamamladı.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Öğrencilere Trafik Kuralları hakkında eğitim verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Şehre inen domuzun görüntüleri kameraya yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aç kalan domuz çöpte yemek ararken bir yandan da üstüne gelen köpeklere gözdağı verdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Başkan Topuz’dan Engelliler Haftası mesajı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, haftanın engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek

Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı.

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Fethiye’de Akmaz Plajı coşkusu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Akmaz Plajı, bugün itibariyle yenilenen konsepti ve uygun fiyatlarıyla hizmete açıldı.

Fethiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde öğretmenler iş bıraktı.

Vali Akbıyık’tan Engelliler Haftası mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yayımladığı mesajında, engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren güçlü bir dayanışma ve anlayış gerektiren bir yolculuk olduğunu açıkladı.

Fethiye'de 9 çocuk ve 24 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında lastik bot ile Yunanistan adalarına gitmek için hareket eden 9 çocuk ve 24 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı.

Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor.

Bodrum-Anamur arası denizlerde fırtına olacağı açıklandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum Mersin Anamur arasındaki kalan denizlerde fırtına yaşanacağını açıklandı.

Fethiye dikkat! Toz geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgede yarın sabah saatlerinden itibaren itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımı etkisi altında kalacağı tahmin edildiği belirtildi.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Bodrum FK, Lig'in son haftasında Göztepe ile karşılaşacak

Trendyol 1. Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Bodrum Futbol Kulübü, muhtemel bir üçüncülük için galibiyete kenetlendi. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kıyasıya mücadele var ve lig hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz ve bu yarışın içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

Öğrenci Futbol Turnuvası dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu

MSKÜ tarafından “29. Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Öğrenci Futbol Turnuvası” gerçekleştirildi. Dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu.

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

Lenfödem hastası Nesrin Ayral'dan Lenfödem hastalarına tavsiye

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak meme cerrahisi olan her iki kişiden birinde rastlanan lenfödem hastalığının ameliyatla yüzde 80'lere varan başarı oranıyla tedavi edildiğini söyledi. Lenfödem hastası Nesrin Ayral da ameliyat sonrası kolunu eskisi gibi kullanmaya başladığını belirterek tüm lenfödem hastalarına bu ameliyatı tavsiye etti.