Kızılbük Thermal Wellness Resort'un ilk etabı tamamlandı

Marmaris'te ilk etap çalışmaları tamamlanan Kızılbük Thermal Wellness Resort ile ilgili Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinda yapım çalışmaları devam eden Kızılbük Thermal Wellness Resort, Marmaris’e değer katmayı hedefliyor. 50 yıllık tecrübe ve bilgi birikimiyle gayrimenkul sektörünün lider firması Sinpaş güvencesiyle Kızılbük GYO tarafından gerçekleştirilen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, Marmaris İçmeler’de konumlanıyor.

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un ilk etabı tamamlandı

Marmaris’e ve Muğla’ya büyük bir eser kazandırmanın heyecanı içinde olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, “Sinpaş gurubuna bağlı Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ilk projesi Marmaris’te Kızılbük Thermal Wellness Resort otelimizin ilk etabını tamamladık” dedi. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un ilk etabı tamamlandı

Açılışını Nisan 2025 olarak belirlediklerini ifade eden Çelik şu açıklamalarda bulundu; 

Projemize, 30 yıldır metruk halde duran bir yapıyı Marmaris’e değer katacak bir turizm tesisine dönüştürmek hedefiyle başlamıştık. Projeye başladığımızda 1985 yılında inşaatına başlanıp yarıda bırakılmış ve orada 30 yıldır atıl durumda bırakılmış bir inşaat vardı. Bu alanın tekrar turizme kazandırılması ve bölge esnafı ve halkına fayda sağlayacak bir tesise dönüştürme kararı alarak projemize start verdik. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un ilk etabı tamamlandı

Projemiz tamamlandığında bölgeye önemli sayıda turist çekeceğiz. Projemizde her şey dahil sistemi olmayacak, bu yönü ile misafirlerimiz alışverişleri için İçmeler ve Marmaris’e yönelecek ve bölge esnafının işlerine önemli ölçüde katkı sağlanacak. Bu sayede bölge esnafı için de kazan-kazan bir proje olacak. Projemizin katma değerini; varlığımızı sürdüreceğimiz bölgenin korunması, güzelleştirilmesi ve kalkınmasına katkı sağlayarak artırmayı hedefliyoruz.

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un ilk etabı tamamlandı

Son teknoloji ürünlerle donatılan kongre merkezimiz gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak imkanlara sahip olacak. Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizde 3 bin metrekare alana kurulacak balo ve konferans salonundan oluşan alanlarımız ile Marmaris’i Türkiye’nin önde gelen kongre ve konferans merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Çok özel tasarıma sahip 950 kişi kapasiteli kongre merkezimiz aynı anda 5’e bölünebilir şekilde ihtiyaca göre tasarlanabiliyor ve ayrıca 8 büyük toplantı odasını özel iş toplantıları, basın toplantıları ve ihtiyaca yönelik etkinler için kullanıma sunuyor” dedi.

Konferans merkezimizin bir diğer avantajı da düğün, nişan ve benzeri davet organizasyonlarına da hizmet verecek olması, tesisimizin bu yönünü ön plana çıkarmak için konferans merkezimin içerisinde çok özel düşünülmüş gelin ve damat süitleri dizayn edildi. Özellikle Hindistan pazarından günlerce süren ve ciddi kalabalık ve yüksek gelir gurubuna mensup misafirlerden oluşan düğün pazarına hizmet edecek bir tesis olacak. Böylece Marmaris’imiz için yepyeni bir turizm çeşidi ve yepyeni bir turist pazarı ile tanışmış olacak.

Projemizle birlikte Marmaris’e daha fazla yatırım yapılmasına öncülük ediyor ve burayı artık yılın her dönemi turizmi canlı olan, hareketli bir bölge olarak görmek istiyoruz. Her mevsimi ayrı güzel olan Marmaris’te, turizm sezonunun 6 ayla kısıtlı olmaması gerek. Projemiz tamamlandığında, binlerce kişiye 12 ay istihdam sağlayacağız. Tesisimizde sezonluk personel çalıştırılmayacak. Bununla da yetinmeyerek turizm sektörüne donanımlı iş gücü yetiştiren önemli bir yer olarak konumlanacağız.

Bu doğrultuda bölgedeki meslek ve teknik liselerle yapacağımız protokollerle gençlere meslek edindiren ve bölgede iş üreten bir konuma gelmeyi hedefliyoruz.

Projede peyzaj çalışmalarına başlandı, proje öncesindeki âtıl durumdaki inşaat görünümünün yerini doğayla iç içe bir şifa merkezine bırakacağını belirten Çelik, “Proje sahamızda peyzaj çalışmalarına başlandı, 35 binin üzerinde ağaç dikimi halihazırda yapıldı. Bölgeye özgü kızılçamdan sağlığın sembolü sandal ağacına kadar pek çok çeşitte binlerce ağaç ve bitki ile yapacağımız peyzaj çalışmalarıyla projemiz bulunduğu alanda doğayla bütünleşmiş bir şifa ve huzur alanı olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN