Idari Haberleri

Idari Haberleri

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizi 21 Yılda 3 Kat Büyüttük"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitingine katıldı. Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen aday tanıtım mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini açıkladı.

Seydikemer’de Taşımalı Eğitim Görüşüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim planlama ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya okul müdürleri katıldı.

Başkan Adayı Saatcı, Basın Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, basının yerelde ve genelde iktidarı ayakta tutan ana unsur olduğunu belirtti.

Fethiye’de İnşaat Müteahhitleri Derneğine kumar operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri ve Ustaları Derneğine jandarma tarafından yapılan operasyonda kumar oynayan 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi.

Muğla Mülki İdari Amirler toplantısı gerçekleştirildi

 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği ile ilgili yapılacak çalışmalar ve genel asayiş faaliyetleri Muğla Mülki İdari Amirler toplantısında değerlendirildi.

Milas'ta Garaj İçinde Drift Yapan Sürücüye Polis Baskını

Muğla'nın Milas ilçesinde köy garajı içerisinde drift yapan bir sürücüye polis baskın yaptı. Sürücünün ehliyetine el koyulurken, araç trafikten men edildi.

ADIM Üniversiteleri Muğla’da toplandı

ADIM Üniversiteleri 1’inci grup Rektörler ve idari grup toplantısı, 18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

561 Araç Ve Sürücüye 891 Bin TL Ceza

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerine bağlı Muğla genelindeki ekipler tarafından 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirile trafik denetimlerinde 561 araç ve sürücüsüne trafik idari para cezası uygulandı.

Kaymakam Kaya göreve başladı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamı Nurullah Kaya göreve başladı. Kaymakam Kaya’yı ilçede görev yapan kurum müdürleri ve idari amirler karşıladı. Kaya ‘’ Turizmde marka bir şehir olan Marmaris’te el birliği ile güzel görevler yapacağız’ dedi.

Yabancı turistin drift tutkusu pahalıya mal oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide drift yapan yabancı turiste trafik polisleri tarafından 20 bin 342 TL idari para cezası uygulanarak ehliyetine 2 ay el konuldu. Turistin tehlikeli şovu güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Mehmet Demir AKP İktidarı Doğayla Savaş Halinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Akbelen Ormanındaki doğa kıyımına ilişkin açıklamada bulundu. Demir:" İktidar doğayla savaş halinde" dedi. 

Büyükşehir İtfaiyesi’ne yangın sonrası olay yeri inceleme eğitimi

Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Görevlisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri olarak uzun yıllar görev yapan, ‘Yangın Tahkikatçısı’ sertifikasına sahip, kimya mühendisi Abdurrahman İnce tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan idari personele Yangın sonrası Olay Yeri İnceleme Eğitimi verildi.

Jeep Safarilerine Sıkı Denetime Alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kırsal mahallelerde jeep safarilerin denetimlerine ara vermeden devam ediliyor. Marmaris Bölge Trafik istasyonu ekipleri ile ilçe jandarma trafik ekipleri yaptıkları şok uygulamalarda emniyet kemeri, belge kontrolü yapıp şoförlere alkol testinden geçiriyor. yapılan denetimlerde 1 jeep şoförünün alkollü vaziyette direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ekipler tarafından şoförun ehliyetine el konulup idari para cezası yazıldı.

Jandarma trafik ekipleri hatalı parklara geçit vermiyor

Kurban Bayramı sebebi ile turizm bölgelerindeki tatilci yoğunluğu Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'nde de trafikte tıkanmalara sebep oldu. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı motorize trafik ekipleri turistik mahallelerde, hatalı park eden araçları çekici yardımı ile otoparka çektirip idari para cezası yazdı.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Olduğu Gözlendi

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Çiftlik’ten Karaca’ya teşekkür için geldiler

Çiftlik Ali Rıza Köse Ortaokulu Müdürü Kenan Çalık beraberinde idari kadro ve okul öğrencileri ile birlikte okulda Fethiye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

29 Mayıs’ta Okullar Tatil

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" açıklamasını yaptı.

CHP’li Demir,vatandaşın sofrasına bereket gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

GİRGİN: EYT’DE EKSİK KALANLARI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ ​​​​​​​

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda EYT yasası görüşüldü ve kabul edildi. “EYT sorununun bütün emeklilik sistemini hakkaniyetli bir yapıya dönüştürecek şekilde çözümü ilk seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacaktır. EYT’de eksik kalanları biz tamamlayacağız” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GİRGİN: 20 YILLIK AKP İKTİDARININ ÖZETİ SARAY VAR ÇADIR YOK!

Dün TBMM deprem için verdiği aranın ardından çalışmalarına başladı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Genel Kurul’da iktidarın kifayetsizliğiyle bir felakete dönüşen deprem hakkında bir konuşma yaptı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU NİSAN AYINDA

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Baş Raportörü Baki İlgün beraberinde  Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek bu sene 58.si gerçekleştirilecek olan Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hakkında bilgi verdiler.

CHP’Lİ ALBAN: “ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2 AYDA ERİR”

Asgari ücretin 8 bin 500 lira açıklanmasının ardından muhalefet temsilcilerinden tepki geldi. Yüzde 55'lik zammın enflasyonun çok altında kaldığını öne süren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Kışın Ankara’da, yazın Marmaris’teki yazlık saraylarında saltanat sürenler, bir eli yağda bir eli balda olan saray iktidarı, işçiye asgari ücret adı altında sefalet ücretini layık görmüştür. Açıklanan asgari ücret zammı enflasyon karşısında 2 ayda erir. Açıklanan bu ücret emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkum etmiştir. İşçiyi sömüren bu harami düzeni ve onun saltanatını sandıkta yıkacağız” dedi.

BAŞKAN DEMİR, “SAKSI SÖKMEK Mİ TERÖRLE MÜCADELE ETMEK?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısının ardından iktidarın aldığı önemlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Güvenlik güçlerinin zafiyet verdiğini belirten Başkan Demir:"İktidar terörle mücadele nedir, nasıl yapılır bilmiyor."dedi.

MARMARİS'TE 85 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde polis ekipleri tarafından düzensiz göçmenlere yönelik yasadışı konaklama operasyonlarında otel sahiplerine idari para cezası kesilerek minibüsler ile kaçmak üzere olan 85 düzensiz göçmen asayiş ekipleri tarafından yakalandı.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.

Doktor Tahir Tarımer FETÖ soruşturmasından açığa alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 14 Mart tarihinde yaşanan doktor-uzman çavuş tartışmasında Uzman Çavuşu alkışlayan personel ve doktor hakkındaki adli ve idari soruşturma devam ederken, FETÖ-PDY soruşturması çerçevesinde Doktor Tahir Tarımer açığa alındı.

Orman yangınlarına karşı caydırıcı devriye

Muğla'nın Milas ilçesi Selimiye-Kazıklıbucak-Gürçamlar-Kıyıkışlacık yol güzergahında, belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde geceleyenlere 222,00 TL idari para cezası verileceği belirtildi.

Girgin: ‘Yeni Bir Hayat Başlamak Üzere’

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü. Genel Kurul’da konuşma yapan Girgin kur korumalı mevduattan, Varlık Fonu’na, iktidarın tükenmişliğinden geçim sıkıntısına birçok konuya değindi.