Il Tarım Haberleri

Il Tarım Haberleri

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı gerçekleştirildi.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama’ Toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tarımsal üretim planlaması toplantısı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında yapıldı. İki oturumda yapılan toplantıda su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı.

Ortaca'daki işletmelerde bulunan kızartma yağları denetimden geçti

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatıyla eş zamanlı olarak işletmelerde kullanılan kızartma yağlarını denetledi.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Küçük Ölçekli Balıkçılarımıza Destek Başvuruları Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi ile ilgili başvuruların 08 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin 16 Şubat 2024 olduğunu açıkladı.

Tarımsal Yatırımlar İçin 15. Etap Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 29 Aralık 2023 Tarihli Remi Gazetede yayınlanan; ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024 olurken, başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden onlıne olarak yapılacak. Program çerçevesinde yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek.

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler artırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

Muğla’da “Tarımsal Üretim Planlama” çalışmalarına başlandı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal üretim planlaması çalışmalarına başlandı.

Saylak, istifasını açıkladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, görevinden istifa ettiğini gözyaşlarıyla açıkladı.

8 eser ile 120 fotoğraf, fotoğraf severlerin beğenisinde

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün her yıl değişik bir ilçesinde düzenlediği ‘Tarım ve İnsan’ Fotoğraf Yarışması’nın 13’üncüsü bu sene Yatağan’da gerçekleştirildi.

Aktaş, Sığla Ağaç Korusu'nda incelemelerde bulundu

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

Müdür Saylak, “Kuraklık kapıda”

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ‘Tarımsal Kuraklık Eylem Programı’ toplantısı, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.

Köyceğiz Gençlik Merkezi gönüllüleri Ekincik sahilinde temizlik yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Daha temiz deniz, daha temiz Muğla' etkinliği çerçevesinde eş zamanlı olarak Ekincik Koyu’nda kıyı ve sahil çevre temizliği yapıldı.

Süt Sağım Hijyen Eğitimi Seydikemer’den Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım Daire Başkanlığı, işbirliğiyle başlatılan ‘Sağım Hijyeni ve Mastitisten Korunma Uygulamalı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı, Seydikemer’de yapıldı.

Genç çiftçiler, salep üretimini sevdi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Salep Üreticileri Birliği’nce Yatağan İlçesi Bozarmut Mahallesi’nde düzenlenen “Salep Tarla Günü” etkinliğinde, 250 kg salep yumrusu, 1 dekar alanda toprakla buluştu. Düzenlenen etkinlikle Muğla’daki salep dikim alanlarının büyüklüğü 30 dönümün üzerine çıktı.

Müdürü Saylak; "Dünyada 735 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya"

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü dolayısıyla Menteşe’nin Bayır ve Kafaca mahallelerindeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

İl Tarım'dan bisiklet turunda özel stant

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bisiklet turu organizasyonunda stant kuruldu.

Denetim teknesi hizmete girdi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi’nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen teknenin protokolü Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde imzalandı.

İhracat yüzde 12 artarak 690 milyon dolara ulaştı

Ege İhracatçı Birlikleri ile Ekonomi gazetesi işbirliğinde, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Ege İhracat Buluşmaları Muğla Toplantısı gerçekleştirildi.

Seydikemer’de “Çoban Evi Projesiyle” Çobanlara Destek Veriliyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Muğla Valiliği himayesinde Seydikemer Belediyesi ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Çoban Evi Projesi kapsamında 10 adet konteyner ev çobanlara teslim edildi. 

Okul Kantinleri Denetimine Hız Verildi

Tüm yurtta olduğu gibi Muğla'da da 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerini ve yemekhaneleri denetledi.

Gıda zehirlenmesi sonrası işletmede denetim

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmede gece saatlerinde yaşanan gıda zehirlenmesi sonrası 17 vatandaşın etkilenmesi sonrası İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletmede ve merkezi Milas’ta gece denetimi gerçekleştirildi.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

Üreticiyi Rahatlatan Açıklama Geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek. Milas’ta buğday üretimi yapan çiftçilerin ürünlerini haftanın dört günü ilçede belirlenen alım noktasında, üç günü de randevulu olarak Çine’de teslim alan TMO’nun yeni bir depo arayışı içinde olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin müsterih olmasını söyleyerek “Kimsenin buğdayı yerde kalmayacak. Açıklanan hububat alım fiyatı üzerinden tüm çiftçimizin ürünü devlet tarafından alınacak. Üreticimiz panik yapmasın” dedi.

Bitki sağlığı eğitimi verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile bitki koruma ürünleri bayilerinin katılımıyla Pestisit kullanımına dikkat çekildi.

ARICILARA ‘ERKEN BAHAR’ UYARISI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, arıcılara erken bahar uyarısında bulundu.