Ilk Adım Haberleri

Ilk Adım Haberleri

‘Muğla Turizm Platformu’ kuruluşu için ilk adım atıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Başkanlığında ‘Muğla Turizm Planlama ve Strateji Geliştirme Platformu’ kurulması amacıyla ilk toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Başkan Çıralı, 'Fethiye Kaya İnciri bölgenin AB tescilli ilk ürünü olacak'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) GEKA destekli  ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi başarıyla tamamlandı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye’nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, 22-23 Eylül tarihlerinde, saat 17.00 – 22.00 saatleri arasında  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Çay, uyum programına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan okula uyum programı çerçevesinde okul ziyaretlerini sürdürüyor. Menteşe İlçesinde Akçaova İlkokulunu ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, okula ilk adımını atan ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu.

08.08.2023’de 20 çiftin nikâhı kıyıldı

Evlilik için ilk adımı unutulmayacak bir tarihte atmak isteyen içinde bulunduğumuz ayın özel günü olan 08.08.2023 tarihini seçtiler.

Evliliğe ilk adımı attılar 

Fethiye’de yayın hayatını sürdüren Ayyıldız Gündem Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İlayda Cengiz, Turizmci Murat Sutay ile evliliğe ilk adımını attı.

Makedonya’ya yaş meyve sebze ihracatı için ilk adım atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği çevrimiçi video konferans toplantısında, iki ülkenin yaş meyve ve sebze sektöründe faaliyet gösteren dış ticaret temsilcileri bir araya geldi.

FETHİYE’DE "HAFIZLIĞA İLK ADIM" PROGRAMI

Muğla Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik "Hafızlığa İlk Adım" programı düzenlendi.

ADAY İZCİ KAMPI BAŞLADI

8-9 Ekim 2022 tarihleri olmak üzere Karaot Plajı’nda Aday İzci Kampı başladı. Kamp sonunda genç izciler fular takıp yemin ederek izci olmak için ilk adımı atacaklar.

Yudum Söğüt, evliliğe ilk adımını attı

Gazetemiz köşe yazarlarından Avukat Yudum Söğüt’ün nişan töreni gerçekleşti.

Fethiye İle Üsküp Arasında Turizm Ve Ticaret Köprüsü İçin İlk Adım Atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak.

İlk Adım Kreşi’nden Anneler Günü Etkinliği

İlk Adım Kreşi tarafından Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Barbunn Bistro’da düzenlenen programa çok sayıda çocuk velisi anneler katıldı. Yemek yenip sohbet edilen etkinlikte çocuklar gelerek annelerine sürpriz yaptı. Sonrasında ise anneler için hediyeler verildi. Program Yetenek Sizsiniz Türkiye Finalisti Çiğdem Çelebi’nin kukla gösterisi ile devam etti.

Marmaris’i festival heyecanı sardı

Hazırlıklarına iki yıl önce başlanmasına rağmen önce pandemi ve sonrasında Marmaris'i derinden sarsan yangın ve sel felaketleri nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için ilk adım atıldı. Marmaris'i kültür sanatla buluşturacak olan 'küllerinden doğmak' temalı festivalin ilk basın toplantısı gerçekleştirildi.

İşadamları deneyimlerini Üniversiteli gençlerle paylaşıyor

İşadamı Mustafa Ercan, tecrübelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel sektöre ilk adım oturumunda konuşan Ercan, iş hayatına girişi ve tecrübelerini aktardı.

Çilek Üreticileri Bir Araya Geldi

Muğla’da Çilek Üreticiler Birliği Kuruluşu İçin İlk Adımlar Atıldı. Çilek üreticileri Çilek Üreticileri Birliği kurmak maksadı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen toplantı ile bir araya geldi.

Dijital Mecralar Komisyonu Facebook temsilcilerini dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu yeni yasama dönemi çalışmalarının ilk adımında Facebook'un Türkiye temsilcilerini dinledi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapan Facebook temsilcileri Komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Montenegro’da yapılacak yatırımlar için ilk adımlar atıldı

Montenegro bakanları Türk iş adamlarından ülkelerine yatırımcı beklediklerini açıkladılar. İş insanı Bülent Kaya ile görüşen yetkililer, inşaat, turizm, tarım, enerji ve sanayi yatırımlarını beklediklerini açıkladılar.

Zeytin hasadının ilk adımları

Zeytin hasadının ilk adımları Bodrum'da atıldı. Zeytinyağı üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alan Türkiye'de böylelikle sezonun ilk zeytin serüveni de başlamış oldu.

Montenegro, Bodrum’la kardeş şehir oluyor

Montenegro'nun (Karadağ) gözde turistik sahil kentlerinden olan Budva şehrinden gelen kültür ve turizm heyeti Bodrum'a hayran kaldı. Heyet Bodrum'un tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Bodrum ile Budva'nın kardeş şehir olması için ilk adımlar atıldı.

Semt Pazarlarından Kompost Gübreye

Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlatılan 'Topraktan toprağa atıkların dönüştürülmesi; Kompost projesi' ile semt pazarlarındaki sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda kompostlanıp tekrar toprağa gönderilecek. Fethiye Belediyesi kompost projesi için ilk adımı attı.

500 Yataklı Yeni Hastane Projesinde ilk adım

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler.

Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için ilk adım atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2020 fizibilite desteği kapsamında hibe almaya hak kazanan 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ danışmanlık hizmeti ihalesi sonuçlandı. Yapılan değerlendirme sonunda Progem Eğitim Danışmanlık Tercüme İnşaat Taahhüt Limited Şirketi ihaleyi aldı.

Başkan Gümüş’ün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gümüş mesajında “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun'a çıkarak laik Cumhuriyetimizin ilk adımını atmıştır.” dedi. 

Minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

İlk Adım Kreş ve Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi tedbirleri altında coşkuyla kutladı. Kutlama programı renkli görüntülere sahne olurken; öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve dans gösterileri sundu.

Hayali, arıcılık okulu açmak

İngilizce öğretmenliğini, sevdiği arıcılıkla birleştirmek isteyen Beyza Yavuz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 kovan hibe desteği alarak arıcılık mesleğinde ilk adımını attı. Fethiye’ye bağlı İncirköy Mahallesi’nde arıcılığa başlayan Beyza Yavuz, 5 yılda 30 çeşit bal ve arı ürünü üretir hale geldi. Marka tescillerini yaptırıp kendi şirketini kurdu. Bundan sonraki hayali ise "Arıcılık Okulu" açmak ve öğrenciler yetiştirmek.

Körfezi Kirleten Etkenler Ortadan Kaldırılıyor

Fethiye Körfezi’nin geçtiğimiz yıl renk değişikliğine neden olan etmenlerin ortadan kaldırılması için ilk adım olan Zirai İlaç Atık Biriktirme Noktaları Protokolü, Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü adına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından imzalandı. İmza töreninde Zirai İlaç Atık Biriktirme Noktalarına ambalajlar Kaymakam Şahiner ve diğer yetkililer tarafından atılıp, farkındalık yaratıldı. Zira İlaç Atık Biriktirme Noktalarının; Karaçulha, Çamköy, Esenköy ve diğer mahallere konulacağı öğrenildi.

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

Reel Sektör ile mesleki eğitimi entegre edecek proje için ilk adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlenen törende imzalandı. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’nün imza törenine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Başkan Yardımcısı Kemal Hıra da katıldı.

GAZİANTEP’TEN FETHİYE’YE İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ

Gaziantep’ten Fethiye’ye turizm ve ticaret köprüsü kurulacak. İki şehir arasındaki işbirliğinin arttırılması için ilk adım hafta sonu atıldı.