İmece Haberleri

İmece Haberleri

Seydikemer’de İmece Usulü Şükür Yemeği’nin 21’incisi Düzenlendi

Seydikemer'in Karadere Mahallesi'nde vatandaşların bir araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeğinin bu yıl 21’incisi düzenlendi. Birlik ve beraberliğin en güzel şekilde sergilendiği yemeğe Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Geleneksel Şükür Yemeği 13 Ağustos’ta

Seydikemer, Yayla Dont Mahallesinde imece usulü şükür yemeği 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek. Yayla Dont'ta her yıl yapılan ve artık geleneksel hale getirilen şükür yemeği 13 Ağustos Pazar günü yapılacağı açıklandı. 

26 yıllık gelenek: “sahur programına” yoğun ilgi

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi’nde 26 yıldır devam eden ve vatandaşların imece usulü kurduğu sahur sofrasına Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli katıldı.

Kargı Mahallesi’nde 2 bin kişilik imece usulü iftar

Kargı Mahalle Muhtarlığı ve Kargı Mahallesi Geliştirme, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği öncülüğünde mahalle sakinleri tarafından imece usulü iftar yemeği düzenlendi.

SEYDİKEMER’DE 20 YILDIR BİR ARAYA GELİP DUA EDİYORLAR

Seydikemer’in Karadere Mahallesi'nde vatandaşların bir araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeğinin bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün de katıldığı şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. 

Datça'dan 279 kitap İzmir'deki tohum merkezine gönderildi

Muğla’nın Datça ilçesinde imece usulü ile toplanan 279 kitap İzmir Can Yücel Tohum Merkezi’ne gönderildi.

Köyceğiz’de imeceyle okulun meyve bahçesinin sulama sorunu çözüldü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Hamitköy Nusret Akbaş Ortaokulu meyve bahçesinin sulama sorunu hafta sonu yapılan çalışmalarla çözüldü.

Köyceğiz Zeytinalanı Ortaokulu’nda, Köy Odası geleneği yaşatılıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ortaokulu bahçesine köy odası yaptırıldı. İmece usulü yapılan köy odası binasının eşyaları veliler ve öğretmenler tarafından temin edildi.

KARGI’DA İMECE USULÜ İFTAR

Kargı Mahalle Muhtarlığı ve Kargı Mahallesi Geliştirme, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği öncülüğünde mahalle sakinleri tarafından imece usulü iftar yemeği düzenlendi.

Seydikemer Gençliğinin 42 Yıllık Rüyası Gerçek Oldu

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Belediyespor Tesisleri törenle hizmete girdi. Seydikemer gençliğinin 42 yıllık rüyası olan Seydikemer Belediyespor Kulübü Tesislerinin açılış törenine yoğun bir katılım oldu. Törende tesislerin yapımına katkıda bulunan kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür plaket ve belgeleri alkışlar arasında sunuldu. Kulüp Başkanı Hasan Köymen, “42 yıllık rüyamız imece bir çalışma ile gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORLAR

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi sakinleri 15 gün arayla bir araya gelip, Yörük kültürünü yaşatmaya devam ediyor. İmece usulü gerçekleşen program tüm mahalle tarafından sahiplenince, sıra gecelerini aratmayan bir eğlenceye dönüştü. Yöresel kıyafetler giyen mahalle sakinleri, saz, sipsi, cura eşliğinde yöresel oyunlar oynuyor.